fredag 28 mars 2008

Kval div 1 Östra och Norra

Kort om kvalet kommer här och bara för Öst och Norr, om någon vill skriva något om den västra och den södra så är det bara att skicka.

I det Norra kvalet så hade Kebnekaise fördelen av hemmaplan som de skänkte bort av ekonomiska skäl till Täby spm får hemmaplan mot nämnda norrlandslag samt mot Upplands Ekeby.

I Täby spelar John Wall, Aidin Ostad och Mattias Ekdahl samt Adam Follin och jag har detta lag som klara favoriter i kvalet trots att Kebne mönstrar ett så rutinerat lag som Lindmark, Wikberg och Johansson spetsat med Borovik från Ryssland.

Upplands Ekeby ser jag som tredjelag i denna kvalserie. Kul att se att Erik Ekström fortfarande spelar pingis, undrar om han fortfarande har sin fantastiska serverörelse? 2xWärngren plus Franzén gör Erik sällskap nästa år och även då i div 2.

Östra kvalet består av endast två lag då Linköpings B-lag tackat nej, lika bra det för här finns det två riktigt tuffa motståndare.

Riddaren med sin fantastiskt rutinerade femliing av mycket duktiga pingisspelare där Jonas Lindqvist efter en ganska svag inledning varit säkrare än att bostadspriserna stiger över tid. Engelmark har inte spelat så mycket men det har däremot Millbert, Zetterström och Delby gjort. Om bara "killarna" i laget får ihop fullt lag så är de favoriter.

Nu är det i och för sig ett vasst lag de möter, Eskilstuna. Wilén och co. har en hel del rutin och de tävlar mycket och regelbundet. jonas wiléns skada från senast är väl läkt tills kvalet är igång får jag anta och då mönstras följande besättning: Wilen, Collin, Kjellström, Berg. Om inte Wilen kan vara med så ersätter Lindh.

Har faktiskt spelat match mot alla i Eskilstuna (förvisso endast dubbel mot Wilén) men aldrig mot någon i Riddaren (förutom Jonte på träning). Mitt tips går till Riddaren.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Är det de laget som vinner av de 3 lagen som går upp eller? sen är det klart? :)

Anonym sa...

Markus Lindh kommer spela oavsett om Wilén är skadad eller inte.

Anonym sa...

sen när har berg spelat i a laget i esklstuna ??

Anonym sa...

kanske sen han blev elit

Anonym sa...

går rykten om berg till södertälje

Anonym sa...

vi har inte råd med berg:) chansen att nån från eskillstuna ska spela I SÖDERTÄLJE E TYP 1 PÅ 1000000 /pierre

Anonym sa...

august ska nog inte spela i 1an :)

Anonym sa...

han ska vara med i kvalet i alla fall

Anonym sa...

Sannolikt kommer ytterligare en plats i Norr-ettan att bli ledig till nästa säsong eftersom Sandåkern inte kommer att ha tillräckligt med spelare för två div-1-lag.

Anonym sa...

Erik Ekström? Inte han som lirade i Frej för hundra år sen va?

max sa...

Det verkar som så att Erik fortsatt i uppsala, kul.

Blandar alltid ihop Lindh och Berg.. en av dem har krossat mig (Berg)medan den andre har jag både slagit och förlorat mot (Lindh).