torsdag 13 mars 2008

Kvalet från norra och östra

Avgörande kvalmatch mellan Norrtulls BTK och Kalmar BTK. Seriesegrare i norra respektive östra division 1 mötes i en avgörande match om en plats i superettan.

Kalmar som vann div 1 östra har fem spelare som konkurerar om fyra platser även om det mera troligt egentligen handlar om att det är två spelare som konkurrerar om vem som spelar fjärdeman. Rosvall som inte förlorade en enda match i div östra förlorar nog ingen i denna kvalmatch heller. Sedan så har vi Möller som fick en väldigt fin kvot i serien och som är en av de spelare som är mest aggresiv med sitt neubauer i Sverige kommer att spela andreman. Tredjeman är Thorngren som under serien varit ojämn men med en hög högsta nivå.


Pettersson eller Johansson är alternativet för Kalmar på platsen om vem som spelar fjärdeman och det är beroende på hur motståndarna är formerade som kommer avgöra vem som spelar på den positionen.


Nu till Söderhamns farmarklubb Norrtull.

Norrtull som har ett ungt lovande lag förstärkte truppen inför denna säsong med två något äldre spelare i form av Quiding (Häggenås) och Molin (Stratos) 81:or. Dessa spelare har tillsammans med Eriksson, Brodd, Lundholm och Roslund varit de som deltagit mest i laget även om Sondell även var med i säsongens första sammandrag.

Brodd är tydligen ryggskadad och kan inte medverka i detta kval vilket försvagar laget en hel del då denne Brodd denna säsong tagit en hel del kliv framåt och gjoprt bra resultat såväl internationellt och nationellt. Ryggskadan är tydligen på bättringsvägen men inte säkert på om han kan spela eller inte. Molin är bortrest och kan inte heller han vara med.

Jag har en hel del problem att gissa laguppställningen då jag upptäckt att Peter Blomqvist skrivit på för Norrtull och är spelklar från och med igår. Denna regel för klass 2spelare är helt sjuk och måste tas bort. Men mer om det i en annan blogg inom kort.

Med Blomqvist i laget så mönstrar Norrtull ett mycket starkt lag. Bestående av Sondell, Blomqvist, Lundholm. Oklart vem som spelar fjärdeman men om inte Brodds rygg håller står den platsen mellan Quiding och Roslund.

Kalmar:
Rosvall
Möller
Thorngren
Pettersson (Johansson)

Norrtull:
Sondell
Blomqvist
Lundholm
Brodd (Quiding, Roslund)

En mycket jämn match att vänta. Lite fördel Norrtull som har ett jämnare lag än Kalmar. Gästblogg att vänta även från denna kvalmatch.

Bloggen försöker att se det mesta som ni vet.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Men vart är rapporten från DIV1Ö?

max sa...

den dröjer nog lite till..

är inte mentalt redo för att strö salt i min egna ganska djupa sår.

Om någon annan vill skriva den så går det bra annars så får ni nog vänta lite till.

Jag ska försöka att göra en ansamling av kraft ikväll men jag vet inte om jag orkar.

Jag är ledsen att den dröjer.

Anonym sa...

tror på kalmar här :)

Anonym sa...

Vad händer med Kävlinge och Mölndal??? möts dom? när? .har norrtull spelat än mot kalmar??

max sa...

om du läser lite längre ner så kan du läsa om det mötet.

Se under rubriken kvaltider.

eller klistra in länken:

http://pingisfan.blogspot.com/2008/03/kvaltider.html

Anonym sa...

är inbte brodd med så spelar qvidde. han är 10 gånger bättre än roslund!

Anonym sa...

Vilka roliga regler som gör att " Blomman " kan lira för Söderhamnslaget i kvalet...

max sa...

Helt sjuk regel som jag ska skriva något mer om.

Anonym sa...

Max, hur kan du överskatta Roslund så mycket som du gör? Till och med Eriksson är ju bättre än Roslund. Finns ju många fler kapabla spelare i Söderhamn som är bättre än Roslund...

Anonym sa...

Det kommer utan tvekan bli ett enkel matche för Kalmar detta Både Rosvall o Möller kommer gör slarvsylta av blomman och Qvidde, enda chansen för Norrtullan e om Brodden skulle vara med annars blir det slakt av kalmar! Roslund! Hahahahah, han har ju knappast i laget att göra

Anonym sa...

skön regel med klass 2or. såg res att blomman som i helgen spelade för häggenås mötte just norrtull som han tränar. vann sina 3 och la 1 set. 2 dagar senare är han spelklar i norrtull???