måndag 17 mars 2008

Superettan nästa! Gästblogg

Det var ingen kort resa för en enda lagmatch, men i efterhand så var resan mer värd än någonsin. Inför matchen var det tveksamt om Brodds rygg skulle hålla, men han chansade och spelade.

Båda lagen hade då, på pappret, sina bästa uppställningar. Kalmar med Rosvall som ankare och Norrtull med den omtalade övergången Blomman som förstaman. Och dessa två skulle spela mot varandra direkt. Trots att Blomman la ned med storsatsningen för åtta år sedan vinner han över Rosvall med 11-7 i skilje, efter ha vänt 1-2. Bättre start kan man inte få.

Däremot hade man inte förväntat sig att Thorngren skulle spela som han gjorde, trots lite slarv från olika håll gick Thorngren rent.1-1 efter första två matcherna, men Lundholm och Sondell visade att material inte var deras svaghet. Seger för båda mot HansP och Möller. Men Rosvall är trots allt en väldigt skicklig deff, lätt 3-0 seger mot Sondell.Brodd skulle sedan hålla i ledningen, och det gjorde han. 3-0 mot Möller låter lättare än det var, men Brodd fick kämpa för två sista seten. Medan Lundholm tappade 2-0 mot Thorngren så körde Blomman över HansP.

Inför dubblarna stod det alltså 5-3 till Norrtull.Och Norrtull tog vara på det oerhört viktiga dubbelmatcherna.Lundholm/Blomquist spelade sin första match som dubbelpar, och de passade varandra utmärkt. Brodd/Sondell har däremot spelat mer än en dubbelmatch tillsammans, och det märktes.

7-3 efter dubblarna, och nu behövdes det inte många fler set för att Superettan platsen skulle bli vår.Rosvall fortsatte att besegra de unga spelarna i laget, den här gången var det Brodds tur. 7-5, och eftersom Blomman tog två set mot Thorngren så var segern klar. Med tanke på seträkningen.

Men siffrorna blir alltid snyggare om man vinner, eller hur? Och Lundholm säkrade den. Sedan tyckte man att Sondell skulle säkra segern mot Möller. Men Sondell har fortfarande stora problem för "stöt"spelare.

8-6 seger för Norrtull.

Söderhamn visar att det är en av det breddaste trupperna. Tillsammans med Spårvägen och Eslöv är det ensamma om att ha ett lag i Elitserien och ett lag i Superettan.

Det ska bli intressant att se hur säsongen 08/09 blir.

För då blir det Superettan för vår del.

/Emil Roslund

12 kommentarer:

Anonym sa...

emil pratar som han ska spela i superettan:)
emil pratar som om han e fostrad i söderhamn kul!

Anonym sa...

Avgå Blomman!

max sa...

Jag pratar som om att jag åkte ur ettan.

Jag pratar som om jag är fostrad i norrtull.

Anonym sa...

Grattis Söderhamn!!

Ni bekräftar tendensen att elitklubbarna vill ha lag i flera divisioner. Allt för att få breda träningstrupper och bra träningsmiljö.

Eslöv- Kävlinge-
Spårvägen - Hägersten - Aspudden--

Jag kan räkna upp flera föreningar som vill ha ett lag i varje division.

Säkert bra och nödvändig utveckling!?

Tyvärr blir småklubbarna allt färre och många läggs ner när den enda eldsjälen lägger av eller dör.

Vem ska försörja de större klubbarna med spelare?

Alla klubbar - inte minst de större!! måste satsa på nyrekrytering och pingisskolor!

Hur många pingisskolor finns det i Söderhamn? Hur många licenser?

Hur kan storklubbarna hjälpa de mindre föreningarna i distikten?
Ska dom det?
Ska idrottsgymnasiet hjälpa till?

Eller ska hjälpen komma via Idrottslyftet och distriktsresurser?

Hur som helst mer pingisskolor behövs!

Grattis igen!

Anonym sa...

En plus för Söderhamn är att dom även har damlag i elitserien!

Anonym sa...

En plus......

Anonym sa...

Om nu Söderhamn har en sådan bred trupp varför spelade blomman.

Detta mejl fick jag från SBTF "Det här med att man måste spelat två matcher i föreningen för att få delta i kvalet finns med, men det gäller bara om spelaren spelat seriespel i annat lag som spelat i högre serie. Tanken var att regeln skulle skrivas som du har föreslagit men säg att följande situation uppstår, hela serien har samma 4 spelare spelat alla matcher för laget och när det blir dags för kval så kan en eller två inte vara med. Med ditt förslag så får man med en spelare borta spela på 3 man och med två borta är det bara att lämna återbud i kvalet./Bengt"

Men det är kul att små klubbar som Söderhamn använder sig utav regeln :).

/HasseDeff

Anonym sa...

Nu får du lugna dig lite Hasse, haha ;)

/ lillsyrran

max sa...

Det är rätt Hasse!

Kämpa på!

Anonym sa...

svanslös, det finns 2 st pingisskolor i söderhamn med ca 60 st ungdomar 7-11 som startat denna säsong. det går ca 20 spelare på pingisgymnasiumet och är en hel del på väg in.Vi hjälper till med träning för många norrlandsungdomar både under skolveckor + lov. tycker vi gör en hel del bra oavsett vilken nivå de håller.

Anonym sa...

problem mot stötspelare? LOL, han krossar ju sondell varje gång, smart lirare sondell, plus att både han och lundholm hade det hårt mot hasse som la ner sin satsning ,nästan innan fuskblomman...

Anonym sa...

SÖDERHAMN!!
Jag ser på Er hemsida att ni kör pingisskolor på bred front.

Att pingisgymnasiet ses som resurs i rekryteringen av unga nya spelare hedrar Er.

Jag bugar för Er klubb.!!!
Troligen ett föredöme!

Svanslös