fredag 21 mars 2008

Ärtemark åker ut

Sternberg gjorde processen kort med deffen Wang Qing och släppte endast 17 bollar på sina tre set. Sternberg har blivit ett ankare på andrabordet och med sin fina forehand så kan ha verkligen bli något. 0-1
Zhao Peng mot Gou Kai och en match mellan två av elitseriens tre bästa spelare. Peng med 2-1 i inbördes möte denna säsong var inför matchen enligt mig en klar favorit. Efter första set så fanns det inget som talade för att Kai skulle kunna vinna matchen, men han kom tillbaka.

Kai var den klart bättre i andra set och vann det komfortabelt men i tredje set så var det stenhårt. Setet gick långt över 10 lika och det blev en hel del strålande dueller och även en del tjasfs om påstådda bollar på tröjan, domarna var dock obevekliga även om de hade dålig koll att man får ta handduken vid 15-15. Nåja Peng vann setet och då borde ha varit klart.

Kai startade dock fjärde set med 4-0 och snart så slutade Peng att kämpa och setet klart till Kai.
Skilje startade med ett par riktigt bra backhands från Peng som verkligen är grym på att växla från bh-öppning till hård forehand attack. Skiljesetet blev stenhårt och Kai lyckades skaffa sig ett litet grepp med hjälp av en del kantbollar. Vid underläge 5-7 för Peng så bytte han serve och det gav honom två poäng direkt. Men efter bra försvarsspel och en enkel miss från Peng så var Kai i förarstolen. Matchbollar till Kai efter en närtullare och tydlig irritation från Pengs sida. Efter en bra attack så vinner Kai den livsviktiga matchen mot Peng. 1-1

Axelqvist mot Wang Jian Feng har alla matcher i år avgjorts i skilje med samma segrare, Axel. Jag hade innan matchen tippat att Axel skule vinna enklare denna gång och jag fick rätt till viss del då Axel vann i raka set. Det var ju dock inte helt utan problem. Första set slutade 13-11 till Axel och var allt annat än ojämnt. I andra set så tog Wang kommandot och stormade fram till en 7-2 ledning men sedan så kom Axel tillbaka och de rejält, setvinst med 11-8 och en 2-0 ledning för köpingssonen. Tredje set avgjordes på en enkel miss från wang och Axel gav på sås sätt blivande mästarna ledningen med 1-2 i lagmatchen.

Gummi mot Sjöstedt och med all statistik på sin sida så var islänningen storfavorit som man säger på travspråk. Sjöstedt hamnade snabbt i dödens och fick aldrig läge att bryta sig loss från sitt backhand spel och ledaren Gummi drog i andra set propparna och läte forehand tala diagonalt. Tredje set startade med att Gummi sprintade iväg och med en sista rusch så närmade sig Sjöstedt upp till 6-8 efter underläge 7-3, just 7-3 bollen var en stenhård flipp och väldigt fin.
Men efter detta så lät Gummi spelet flöda och upploppet var hans i ensam majestät 11-6 och totalt endast 15 förlorade bollar. 1-3.

Paus.


Axelqvist mot Gou Kai och en måstematch för Ärtemark kan de vinna denna så kan de skapa lite nerv i matchen men jag tror inte att det räcker.

En bra start av Axel och ledning med 9-4 i första men Kai hade inte gett upp och stormade upp till 8-9, Axel vann dock nästa boll och skaffade sig två setbollar. Men Axel kunde inte förvalta varken dessa eller den han fick vid ledning 11-10. Setet till Kai med 13-11.

Kai ser totalt överlägsen ut stundtals och jag får känslan av att han kan vinna när han vill och hur han vill, Axel kan inte slå igenom honom och hans försvarsspel räcker inte mot Kais artilleri.

Tredje set och klart tyngre spel från Axel och en klar 7-0 ledning. 3-7 och nerverna utanpå skjortan hos Axel. Tanken går genom min hjärna.. Ska han tappa igen? Men efter ett par hårda backhand-tryck diagonalt så lyckades Axel reducera till 1-2 i set. Timeouten vid 10-7 kan ha varit avgörande eller skulle han ha spart den?

Axelqvist spelade stabilt hela fjärde set och hade där ledning från start till mål. 11-8 och dags för skilje.

Skiljesetet började med en 4-1 ledning för Axelkvist genom ett par stenhårda kontringar långt ut i Kais forehand. Time-out för Kai. En hyfsad time-out får man lov att säga då Kai kom ut som en ny spelare och vann skilje setet med 11-5. 2-3

Peng mot Wang Jian Feng är lagmatchens säkraste singelmatch och mycket riktigt så blev det en klar seger för Peng som alltid vinner väldigt lätt mot Wang. 2-4

Sternberg mot Sjöstedt och en klar vinst i första set för den unge dansken innan sjöstedt med knuten näve tog hem det andra. Kasper fatsnar då och då för mycket i Anders backhand spel och det gynnar inte hans vinstchanser. Kasper vinner tredje set och Sjöstedt och Ärtemark är nu djupt nere i brygga. Men matchen spelades aldrig klart då matchen mellan Gummi och Qing blev färdigspelade innan.

Gummi som haft svårt mot deff hade en ny taktik och spelade mycket mot qings forehand för att slippa rulla mot deff. Gummi öppnade mer med backhand än forehand och taktiken var helt rätt då Gummi vann i tre raska mot Qing och som väntat så vann Eslöv matchen. 2-5

Grattis!

10 kommentarer:

boss sa...

Bra reportage!

boss sa...

Gui Kai har kvoten 31-4 i årets elitserie, klart bäst av alla. Wang JianFeng, också spelande för Ärtemark, har 13-17.

Kan nån förklara för mig hur då JianFeng kan bli rankad tre placeringar högre än Gui Kai? Ofattbart tycker jag!

Anonym sa...

kan vara pga av hans världsranking... inte pga av spelstyrkan iaf;)

Anonym sa...

kvoten beror på hans fuskservar som han kommer åt med forehand direkt...

Anonym sa...

grattis till johan eriksson söderhamn magnus berg o marcus lindh eskilstuna som gick upp i familjen elit idag:)

Anonym sa...

Munktellpoolen HSE:1Svanberg2Bennborn 3 Tobias Bergman 4 John Nilsson

Anonym sa...

Grattis Johan E !
Vi ses på SM och i Visby!


Grattis Marcus Berg och Big Mac!
Välkommen i klubben!

Själv avstår jag tävlingar i vår- mycket på jobbet/jobben och som ledare. Blev nöjd efter uppgången i elit och sen Veteran SM.

Nästa säsong kör vi hårt igen...
Öland, Gotland, Uppsala, Stockholm..

Anonym sa...

över 500 personer såg Gröstorp-Halmstad i Simrishamn idag, måste väl vara något rekord på senare år :D ,

Anonym sa...

Synd att du avstår tävlingar, tycker du spelar fin pingis.

Kul att läsa om att du gått upp i elit i alla fall.

Lycka till nästa år!!

max sa...

Han vågade inte lägga sig när pingistv var på plats.

Fy fan vad det här är vidrigt.