torsdag 13 mars 2008

Här kommer den..

Jag får väl kalla den sorgearbete eller något. Detta inlägg är tungt, jävligt tungt. Jag ska försöka att sammanfatta sista helgen i div 1 östra. Till största del så kommer den handla om Norrtull och det hoppas jag att ni har förståelse för.

Inför helgen så var det öppet om vem som skulle vinna serien då Kalmar och Västers låg på samma poäng. Men det som var mer spännande för mig var bottenstriden.

Det var ett par lag som inför helgens sammandrag låg rätt illa till och riskerade att åka ur. Riddaren låg på 7p och Norrtull 8p, samtidigt låg Linköping (10p), Solna (12p) och Aspudden (13p) även de i farozonen för kvalspel. Viktiga matcher att vänta då alla de inblandade lagen skulle komma att möta varandra.

Vi i Norrtull hade inför denna helg lyckats förstärka laget med Jens "Kabel" Karlsson men hans förkylning var ett orosmoment vi inte kunde sluta tänka på. Väl på plats i Västerås så var vi där med fem man. Nyqvist, Gustafsson, Jönsson, Trygger och Karlsson.

Första matchen mot Västerås slutade med en klar vinst för oss samtidigt som Riddaren slog Linköping och ställningen var då väldigt jämn. Linköping och Norrtull på 10p och så Riddaren på 9p.

Nästa omgång och Norrtull ställdes mot Kalmar. En på förhand väldigt tuff match och även om slutresultatet skrevs till klara 8-3 så var det mycket jämnare än vad de siffrorna berättar. Rosvall blev pressad till två skiljeset och mot Davve så vann han trots underläge med 5-7 i skilje han vann dessutom mot Karlsson efter underläge med 0-2 i set.

Nåja.. Samtidigt så vann Riddaren mot Västers och allt spetsade till sig ytterliggare med anledning av detta resultat. När det sedan stod klart att Linköping vunnit mot Solna så var det ett mycket prekärt läge för Norrtull. Riddarens vinst över Västers innebar också att Kalmar hade seriesegern i en liten ask.

Aspudden 13
Solna 12
Linköping 12
Riddaren 11
Norrtull 10

Väl hemma i Stockholm så försökte jag räkna ut alla möjliga och omöjliga scenarion, ett litet halmstrå återfanns i att var i våra egna händer då Riddaren skulle få svårt att vinna med endast tre man tillgängliga (de hade fyra men den fjärde hade inget att hämta) under söndagen.

Jens förkylning och feber hindrade honom från spel på södagen men Jönssons fina spel mot Västerås under lördagen ingav hopp om ett positivt resultat mot Linköping.

Tyvärr så misslyckades vi med att få rätt uppställning och när ingen av våra spelare lyckades vinna en enda match utom Davve så skrevs förlusten till 4-8. Davve tog 3 plus dubbel och hans match mot Packe var riktigt bra.

Men Norrtull fick en sista chans. En sista chans att gripa halmstråt som skulle ge oss den där kvalplatsen. Vinst mot Västers samtidigt som solna slog Riddaren och kvalet skulle vara klart, oavgjort och Riddaren skulle få kvalplatsen. Ingen omöjlig uppgift.

Vi lyckades till stor del med laguppställningen och hade tre nyckelmatcher som vi behövde vinna en av för att klara en vinst. Tyvärr för oss så misslyckades vi stort i alla dessa tre matcher och vid ställingen 5-7 så lämnade vi WO i sista då den redan var verkningslös för resten av serien.

Riddaren klarade inte av Solna så en vinstmatch till hade räckt. Men det var inte just denna match som knäckte oss det var många andra faktorer under hela säsongen som grinade oss i ansiktet och sedan petade ner oss en division.

Kalmar vann sina matcher samtidigt som Västers inte lyckades lika bra som tidigare under säsongen denna helg då de saknade två av sina danskar. Kalmar vann därmed serien välförtjänt och Västers kan bli jobbiga med Christian Larsen i laget för vem de än möter.

Jag önskar Riddaren ett stort lycka till i sitt kval då de är alldeles för bra för att spela i div 2.

Jag är medveten om att denna text inte är speciellt bra skriven men nu så är den publicerad i alla fall och jag har fått skriva av mig det mesta av den skiten jag burit inom mig denna vecka. Kvoter och kommentarer vid ett senare tillfälle.

10 kommentarer:

Anonym sa...

ja tänk vilka matcher det kan bli nästa år mellan djurgårn o norrtull:)

Anonym sa...

Och Östermalm :)

Anonym sa...

haha just det östermalm glömde dom o eskilstuna:)

Anonym sa...

orminge åker ut lr nått

Anonym sa...

Nej, Orminge kommer med en ännu "bredare" trupp nästa år!

Anonym sa...

Tråkigt för er max jag lider verkligen med dig som är en brinnande eldsjäl i nortull; hoppas du kommer över detta fort även om jag förstår att det är svårt just nu:( .. Fortsätt med ditt fina engagemang så är ni snart tillbaka i högre serier!
/EN SOM VET HUR DET KÄNNS

Anonym sa...

Nu är sorgen över Max.
Nu är det helg.
På fredagskvällen bubblar det

Anonym sa...

Två lag i tvåan Max, hur är det med spelare, hur många av dem som spelat ettan är kvar i klubben ?

Anonym sa...

Ingen joker tillåten med lag på samma nivå! Kostar 1- 2 spelare...
Tänk på det Max och Jocke!

max sa...

Jag och Jocke snackar på måndag efter det så vet vi var vi står.

efter det så pratar vi med spelare.

efter det så pratar vi med styrelse.

Efter det så pratar vi med medlemmarna.

Allt angående lag och fortsättningen avgörs under våren i en process men tankarna är inte lika mörka nu som för några dagar sedan.