fredag 14 mars 2008

Klass2

Är du klass 2 spelare så får du byta förening med bara två veckors övergångstid. Så är det.

Jag vet faktiskt inte vad tanken eller fördelen med denna regel är/var?

Problemet med detta är att det finns många spelare som håller högre standard än sin klassindelning och då i princip kan byta klubb fritt medan andra spelare med högre klassindelning måste invänta de olika transferperioderna.

En klass2 spelare kan med nuvarande regler representera 4 olika klubbar i nationella seriesystemets ordinare serie för att sedan dessutom hinna bli spelklar för en distriktsserie eller en eventuell kvalomgång.

Vi i Norrtulls SK tog över Jens Karlsson som när han spelade för oss i helgen representerade sitt tredje lag från tre olika serier men två olika föreningar denna säsong. Vi har också nu efter avslutad div 2 skrivit ner spelare för att förstärka vårt div 4 lag i slutstriden av serien, detsamma har Solna gjort som vi kämpar om en plats med. Detta är förvisso endast div 4 men den är viktig för den som spelar på den nivån. Ska detta vara tillåtet?

Men det senaste exemplet är ändå att Peter Blomqvist som är tränare och ledare i Söderhamn och dess farmarklubb Norrtulls BTK kan spela sammandrag MOT Norrtull nu i helgen för att sedan veckan efteråt kunna spela kval FÖR Norrtull.

Jag tycker att denna regel är ren idioti men jag förstår att klubbar gör vad de anser vara bäst för sin egen klubb så länge som reglerna tillåter det.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Man skulle kunna skrapa ihop ett skapligt div. 2 kval-gäng med t.ex. Buza, Sulan, Vranå och Tommy Johansson.....Finns säkert ännu bättre lirare.
Skärp till denna ofattbara regel till nästa år.

Anonym sa...

Eftersom flera klubbar utnyttjar denna regel i absurdom finns det skäl till ändring. Inga motioner i frågan är identifierad.

Tidigare skulle en spelare vara spelklar 1/1 för att kunna representera klubben i seriespel inklusive kval.

Nu finns en begränsings regel att spelaren måste ha deltaget 2 matcher för laget för att kunna deltaga i kval - denna regel gäller om spelaren spelat i högre division i Sverige under året.

Annars finns inga begränsningar i nuvarande regler.
Det finns inga motioner som föreslår ändring på SBTF:s hemsida.

Däremot en motion som vill ha obegräsnat antal jokrar - i syfte att kunna ge ungdomar chansen utan att de blir låsta. ( Askim)

Vidare finns det en bra motion om att A-laget alltid ska anses spelat först - oavsett när i tiden själva matchen spelas.
( Särö)
Denna regel skulle hindra att tex ett div 2 lag - som är farmarlag- kommer med ett elitserielag i första sammandraget.

En kombination av ovanstående två förslag gillar jag personligen.

I div 2 VSS är det samma 2 lag som utnyttjat möjligheten att ta med A-lagspelare första sammandraget som senare lämnat WO på grund av spelarbrist.

Vidare kan jag se en motion som vill begränsa antalet icke svenska medborgare i Elitserien och superettan. ( Warta)
Verkar inte bra för Ärtemark om motionen går igenom.

Anonym sa...

O sen undrar folk varför man inte tävlar så man går upp i Elit igen, hehehe.
Jag trivs bättre här i klass 2 där man kan vara en liten pingishora året om.

Anonym sa...

SBTF funderar på att starta elitserien och superettan samma helg som övriga serier eller rent av veckan innan.
Då kommer vi automatiskt ifrån problemen med elitserielag i div 2 etc.
Vidare finns det idéer om att endast tillåta två klubbbyten per säsong.
En annan regel som diskuteras är att det tar 14 dagar efter den högre seriens slut innan en joker som spelat sista matchen kan spela för lägre farmarklubb - (Ses som ett klubbyte)

Men Wranå, Buza och Tommy är fortfarande heta inför kvaltider...

Eventuella större förändringar av seriesystemet kan först genomföras 2009/2010. Klubbarna måste få tid att anpassa sig.

Anonym sa...

. söderhamn vill ju självklart upp i super ettan med sina ungdomar och ett kval är inte lätt så man får kolla lösningar. det var förmodligen därför sondell inte spelade något mot ärtemark i kvarten tror jag.

Anonym sa...

vem skulle sondell flyttat på i Söderhamn?

max sa...

Peter Andersson är inte så jättevass mot deff och la alla sina tre matcher mot Wang qing.

Sondell kunde ha varit ett alternativ där.

Anonym sa...

Idag är elitserien komprimerad till 6mån enbart p.g.a. svenska skatteregler, 6mån= artisskatt. Skulle den förlängas kommer man tillbaka som det var förut. Mao gäller det då att ha flytt i spelordningen så att man möter "rätt" lag utan sina bästa spelare de första omg. Det känns inte rätt att högsta serien skall stryka på foten för regelproblem i div 2

Anonym sa...

"Eftersom flera klubbar utnyttjar denna regel i absurdom" - Vet ifan om jag håller med där. Frågan som skall diskuteras är inte såvida klubbarna gör "fel" utan om hur vi får till ett bättre regelsystem. Om reglena tillåter att man kör i 130, tro fan man gör det. Sen tycker jag att Warta uppträdde konstigt/pinsamt i div 2 under året.

Anonym sa...

"Klubbarna måste få tid att anpassa sig".....till vadå?? Att ännu fler lag satsar på "icke egna unga produkter". Borde istället vara så att alla elitlag måste ha minst 3 svenska spelare nästa år. Fler yngre måste få chansen nån gång. Inte bara K Karlsson och M Karlsson. Vi måste tänka på återväxten inom svensk pingis.

Anonym sa...

Vilka yngre skall få chansen? Det finns väl inte så många som är aktuella för elitserien? Att det skall finnas 1 st utländsk spelare i varje lag är väl sunt, men tyvärr boy´s, det går inte. EU regel, fri rörlighet. Hur många EU spelare som helst per lag men endast 1 st icke EU spelare. Så där sprack det direkt.

Anonym sa...

Svar till Warta uppträdde konstigt/pinsamt, vem du anonyme nu är? Skriv namn nästa gång.

När reglerna är sådana är det väldigt svårt att göra nåt åt saken.
Ex: Vi spelar A-lags match på måndagen och E Tamm (joker) spelar fyra. Hedram och Xing Peng sitter på bänken. Ingen av dessa tre spelare är disponibla för B-lags spel på lördagen/söndagen p.g.a gällande joker regler. Vi har råkat ut för detta vid ett flertal tillfällen under säsongen. Om man inte platsar i A-laget ska man i alla fall få spela i B-laget, men så är inte fallet. Alla tre spelarna är låsta för A-laget. Därför har Wartas B-lag spelat med 3 man.
Hoppas på ändring till nästa år. Så vi slipper vara topplag ett år till med bara tre man.....

Pelle Jarlebrand BTK Warta

Anonym sa...

Men regeln svensk medborgare kan väl inskaffas? då åker An Shu, Wang Q mm Wang J är väl norsk medb? Så det är endast dessa två?

Anonym sa...

Lönt att göra den förändringen !/BJ

max sa...

Jag tycker absolut att det är lönt att införa en sådan regel.

Anonym sa...

Men Max, är det inte bättre att ni spelar i femman nästa säsong. Om ni bara lyckats ta några få poäng i fyran kanske ni inte är tillräckligt bra.

Det måste väl ändå vara roligare att vinna lite matcher.

Anonym sa...

Wang Quing är numera svensk medborgare har jag för mig ? Han får spela sm iaf...

Anonym sa...

Majetic har fel - svensk spelare och svensk medborgarskap är inte samma sak.
An Shu, Wang Wen Jie etc kan spela SM

Anonym sa...

Grundproblemet är att elitserien och superettan har annan tidsomfattning än div tre-ett.
Kommer troligen att ändras enligt välinformerad informatör ovan.

Anonym sa...

Ok man får alltså spela SM fast man inte är svensk medborgare mao ? Låter som en konstig regel!

Det räcker att vara registrerad som "svensk spelare" för att spela SM ? Jag har däremot inte fel i att Wang Q får spela SM :)

För svensk pingis framtid är det ju bäst att försöka få så många ungdomar som möjligt att spela högt upp i seriesystemen, men det är inte bara i Sverige det är såhär utan det förekommer ju i princip överallt, i de flesta sporter dessutom.

Anonym sa...

Gränshandel förekommer på många sätt

Anonym sa...

Jag tycker det är trevligt att vara anonym! Visste ni inte om reglerna innan säsongen startade? Hur kan ni misslyckas att få fullt lag vid så många tillfällen?

Jag vet såklart inte alla förutsättningar för era spelare, men det känns som ni borde ha bättre koll? Om ni (miss)lyckas få hem en Kines mitt under säsong känns det som ni borde kunna lösa ert problem i div 2?

Sen känns det som ni gjort på liknande sätt under en massa säsonger eller misstar jag mig?

Så jag vidhåller att ert uppträdande känns B. Håller ni inte med om det?

Anonym sa...

Själv tycker jag att man borde begränsa antalet utlänska spelare i ett lag till 4 stycken.

Man borde också tillåta fria övergånger mellan olika lag så t.ex. Warta kan ställa upp med sitt elitlag i samtliga div 2 sammandrag, då kanske dom går upp i ettan!!!

Det är säkert utvecklande för sporten