söndag 15 mars 2009

Ängby mot Lyckeby

Förutsättningarna var som sådana att om Ängby vann eller spelade oavgjort så skulle de vara klara för kval, Lyckeby behövde vinna för att klara en kvalplats. I deras första möte så slutade matchen oavgjort, 5-5. Skillnaden idag från det mötet var att denna gång var Aguirre med istället för Restrepo och det är en väldig skillnad i spelstyrka mellan dom två.

Just denna Aguirre gjorde en kämpainsats mot Möller och vann först i skilje, han bjöd däremot på en riktig godbit när han servessade Möller, han fintar felskruv raka vägen men servar med backhandsidan snabbt diagonalt. Samtidigt hade Mandel Karlsson vunnit över Gustaf Ericson i en ganska hård match.


De hårda matcherna fortsatte och Pereira mot Rasmussen var inget undantag. 9-7 i skilje för dansken slutade med 9-11 och en 2-1 ledning för Lyckeby som snart genom en skräll var 3-1. Martin singh som varit säkerheten själv bräcker mot Engelbertsen. Denna Engelbertsen är absolut inte dålig men i deras förra möte var det slakt. En superskräll som kom att bli helt avgörande för matchutgången.


Pausen blev ganska kort men Lyckeby kom tillbaka efter en kort samling och var riktigt taggade.


Pereira fick revansch på Ericson från det förra mötet och vann enkelt efter att ha förlorat det första setet. 4-1 och en enorm uppförsbacke.


Mandel Karlsson var otroligt laddad och mycket tät i spelet, enligt mig är han överlägset bäst av 91:orna i Sverige just nu och ändå håller han på att harva i Superettan, ny klubbadress nästa säsong tack. Matchen mot Rasmussen blev tre set lång och alla seten till Karlskrona. 5-1 och nu krävdes det 4 raka matcher för Ängby.


Stämningen på topp hos ett färgstarkt Ängby?

Martin Singh hade inga problem med Möller och lika lätt hade Aguirre mot Engelbertsen och helt plötsligt var det liv i matchen. Dubblarna skulle avgöra!

Ängby tänkte och tänkte och ändrade dubbelparen från segern mot Växjö då Aguirre spelade på andrabordet tillsammans med Singh och Ericson fick stå över till förmån för Mattias Ekdahl som fick spela tillsammans med Rasmussen. Nu valde man att spela vänster-vänster, Rasmussen/Aguirre på förstabordet och Ericson/Singh på andrabordet. Det visade sig vara ett stort misstag.

Karlsson och Möller visade att de kan spela dubbel ihop och eftersom Aguirre hade haft problem med Möllers nabbar tidigare var detta ingen bra kombination. 3-1 till Lyckeby och Ängby ner till div I. Inte bra för stockholmspingisen alls detta och det kan bli värre för Ängby som har problem med Råcksta i div I och Islandstorget i Div II.

Jag klipper ihop en video på detta just nu men den kommer först imorgon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Man får se det positiva nästa säsong istället med många intressanta Stockholmsderbyn i ettan.