lördag 7 mars 2009

Herrsingel 16-del

Jörgen Persson hade lekstuga med Simon Linderoth, ingen skräll direkt.

Äpplet vann enkelt över Kim Nylander och det var inte heller så oväntat.

Sondell vann komfortabelt över Fabian Åkerström. Full kontroll är kanske inte hela sanningen men inte långt därifrån. Säkert spel från Sondell när det behövdes och hårt när han fick chansen. Mycket bra gjort!

Axelqvist som endast släppte 10 bollar i matchen innan mötte Ojakangas och det var tre hårda setoch två ojämna set. 4-1 till Axel varav han nollade Ojakangas i ett.

Collin till åttondelen på WO.

Kristian och Mattias Karlsson mot varandra. Mattias började bäst och verkade riktigt taggad rakt igenom hela matchen. Kalven kämpade och slet och förde spelet med klar tydlighet men Mattias vann många bollar på sitt försvar och sina hårda slag när läge uppenbarades. Mattias visade prov på vinnarkänsla vid ledning 9-8 och 3-2 då han efter just ha vunnit en poäng tog timeout för att stänga matchen. Nu räckte det inte denna gång hela vägen på just de nästkommande bollarna men han vann setet och med det även matchen.

Månsson hamnade i underläge mot Harald Andersson med 2-1 men för sterotypt spel av Harald bjöd in Månsson i matchen. Månsson vände på steken (strunta i matreferensen) och vann med 4-2.

PG spelade bort Sing från åttondelen och det efter att det varit ganska jämnt till en början men med PG som den starkare på slutbollarna. Andra set borde Singh ha vunnit och mot en bättre spelare har man inte råd att ge bort givna set eller ledningar. PG till¨åttondelen.

Lundquist och Holm har möte tre år i rad på SM (har jag för mig) och även denna gång så vann Lundquist men det var ganska hårt. Jens hade ledningen med 2-1 och hamnade i underläge och gnällde lite grann men Holm lyckades trots bra spel inte knyta ihop säcken och vinna det setet. Nu slutade till sist matchen med en klar Lundquist seger men det var inte en jättebra insats av regerande mästaren.

Lukas Rydén mot Mats Källberg verkar på förhand som en mycket sevärd match med öppet spel, så blev det också. Jag trodde aldrig att Källberg skulle kunna hänga med över sju set men när han tog första och ännu en gång visade prov på sin fina träff i kombination med balans så anade jag att skräll var på gång. Ryden kopplade greppeet men Källberg bet sig kvar och snart var det skilje. Skiljeset startade bra för Rydén med 4-0 men Källberg slet på och till sist så stod han som vinnare efter många långa backhand servar och sedan en bra tredjeboll, en skräll.

Robert Svensson vann enkelt över Brodd, det märktes att det var skillnad i tempo mellan de två.

Wall slet ner Åhman med en bra taktik och med fint spel. Systematiskt så la han kort retur i forehand och sedan jobbade han in forehand gång efter annan ofta djupt i forehand för att följa upp med backhand djupt i backhand och sedan en åktur med forehand. En säker vinst.

Rönningborn mot Robert Eriksson och där hade jag tippat Rönningborn som given vinnare men över sex set så var Eriksson den bättre av de två, tyvärr för hans del så brände han upplägg på matchbollen han hade vid 12-11. I sjunde set så var Rönningborn den bättre och vann.

Översjö var riktigt med mot Håkansson och satte en del sjuka bollar, framförallt en i andra set då han jagade upp ett par omöjliga innan han snärtade in en stenhård flipp, galet bra. Översjö skakade som sagt Håkansson men ibland är gammal äldst som denna gång och med det så var Håkansson i åttondel.

Törnqvist mot Ericson var en ganska klar historia, inget snack. 4-1 till Törnqvist.

Waldner mot Svanberg kunde bara sluta på ett sätt och gjorde det också. Waldner och Svanberg gick mest runt och snackade med varandra. Svanberg hade ett par setbollar men det var bara
J-O i hagen när han själv ville det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, det var inte så oväntat!

Anonym sa...

Johan Axelqvist imponerar enorm....