lördag 7 mars 2009

Elitserien direktsänds i TV 4 SPORT

Igår fattades beslutet - förbundet ställer sig positiva till TV-sända matcher och de ändringar i spelformen som krävs. Det här innebär att det nästa säsong kommer sändas 18 grundseriematcher och fem stycken slutspelsmatcher direkt i TV4 Sport.

- Det här är en historisk händelse som revolutionerar svensk pingis, säger Andreas Ljones, marknadschef för SEK.

Aldrig tidigare har en europeisk liga direktsänts i sin helhet på TV. Men efter intensivt arbete av SEK är det nu klart att elitserien nästa år får en heltäckande bevakning i TV4 Sport.

Serien kommer få ett nytt ansikte kommande säsong för att mediaanpassas. Fyra spelare blir tre, två bord blir ett och fem set blir tre.

- Sett ur ett media och underhållningsperspektiv är det helt rätt väg att gå och en nödvändighet för att sändas på TV, berättar Andreas Ljones.

TV4 Sport kan ses av 80% av Sveriges hushåll och är den ledande sportkanalen i Sverige. De sista åren har kanalen vunnit viktiga marknadsandelar och är i dag cirka tre gånger större än Europsport.


*

Hela detta inlägg har jag snott från svenskelitpingis.se och Andreas Ljones

Fantastiskt!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Fem set blir tre ?? Kommer man att spela tresets matcher ??

max sa...

Ja, i Elitserien.

Anonym sa...

till 21?

Anonym sa...

Grattis till TV-sändningarna!

Hur ser "Superettan" ut till hösten?
3 eller 4-manna, fem set eller tre?

/Nyfiken

Anonym sa...

Detta är tyvärr ett pinsamt beslut! Visst är det trevligt att pingis kommer sändas på TV och det kan göra något för intresset för sporten som inte varit det största de senaste åren. Men att göra om serien så att den blir helt ointressant för spelare.... i alla fall i mitt tycke. Att spela på ett bord är ju bra, men att skall det bli spel med tre spelare känns det som att man måste köra ett system som innebär att alla spelare ändå får spela två matcher var.... Sedan går alla stora tävlingar i bäst av 7 set... medan i Sverige går men ner till 3 set! Känns det verkligen bra? Vilka spelare kommer vilja vara trea i ett Elitserielag och åka runt i Sverige för att spela MAX 3 SET varje gång? Jag tror att Superettan kommer bli den intressantaste och roligaste serien att spela efter detta beslut! SÅ grattis alla lag som blir kvar i superettan, ni kommer kunna locka till er spelare! MVH HEJ

Anonym sa...

håller med föregående kommentarer, spela i bäst av 3 set känns mer som ett lotteri än en seriös tävlingsverksamhet, dessutom inte speciellt kul att åka i vissa fall över 100mil för å få spela en match som kan vara över på 10min, inte speciellt utvecklande! kul med tv-sändningar dock...

Anonym sa...

håller helt med, det är fantastiskt med tv-sändningar men helt sjukt att man inför 3-settare!!!

Anonym sa...

Tyvärr tar det här beslutet udden ur svensk pingis. Man väljer helt medvetet att förlöjliga,närmast håna bordtennisen och alla dess utövare, allt detta för att "mediaanpassa" densamma.

Man borde naturligtvis marknadsföra den som den seriösa sport det trots allt är och på den vägen försöka få fram ett "riktigt" TV-avtal. Detta är ej acceptabelt.

Sjatov

Anonym sa...

Ni med negativa attityder, läs på innan ni kritiserar. Ni har inte många rätt. Kolla istället vad det är för modell.
Lätt att gömma sig o bara vara negativ, vad gör ni för sporten??/Peo

Anonym sa...

K och alla ni andra som är så pesimistiska kan ju ta och fundera lite över hur det ser ut nu i elitserien nu för gubbarna på andrabordet. Idag kan man åka "100" mil för att enbart få spela 1 match, alltså mellan 3-5 set. Med denna uppställning kommer tredjemannen få spela mellan 4-6 set i alla matcher. Eftersom det dessutom är fri uppställning kan tredjemännen få möta bättre spelare än tidigare också. Slutligen så kommer serien att vara helt ointressant för hyfsade spelare inom ett par år om inget görs iaf, eftersom intresset och alla klubbars pengar blir mindre för varje år. Så tänk till lite innan ni kritiserar.

Anonym sa...

Nej, tre set känns ju hur B som helst. Kan ju vara över innan de hunnit börja, nästan. Kass.

Anonym sa...

Fantastiskt positivt för bordtennissporten och jag tycker det är värt att offra det nuvarande matchsystemet mot att vi får stort utrymme i medierna.

Fatta vilken effekt det här kommer att få för ungdomars intresse för pingis!

//JÖ

Anonym sa...

Pyrrusseger.

max sa...

Jag är inte för tresetare men detta är ett enormt stort framsteg som vi gör med tv-sändningar av elitserien.

Otroligt att så många är negativa till detta.

Ska vi upp ur källarn och ut i media så måste vi förändra vår produkt så är det bara.

Svensk pingis behöver sponsorer för att kunna satsa på våra unga spelare oc våra landslag och ett tv-avtal öppnar för att det ska kunna komma in sponsorer. Om det är på bekostnad av att det inte är femsetare så få det väl vara så.

max sa...

Pyrrhus vann två stora slag och jag tar gärna en sån här seger till.

Anonym sa...

Jag tror att det skulle vara bra max om du tog upp hur! elitserien kommer spelas. här verkar det vara många B-lirare som har tycke men inte kunskap. dessutom lirar de säkert själva i div3-4 o är 35-45år.

Anonym sa...

Om tresettare var ett krav från tv4 så tycker jag det är självklart att det ska gälla.

ett fantastiskt steg för pingisen att få direktsända matcher via en såpass stor kanal som tv4 sport. Det medför ju även att det blir inslag i vanliga sporten i tv4, antar jag.

innebandyn har iallefall i Göteborg fått ett gigantiskt antal fler utövare sen "zzzzuperleague" började visas i tv.

Jag är för tresettare och ett bord och tycker man skall lägga sig platt för tv4:as krav åtminstonde i ett år för att se vilken vinning svensk pingis får.

det går nog inte att fortsätta som vi har det nu och hoppas att något händer.

Skit bra jobbat Ljones, trode inte det skulle bli såhär bra såhär snabbt.