lördag 14 mars 2009

Extravaganza om Lukas Rydén

På svensk elitpingis så skrev jag om Lukas Rydén som omgångens spelare i fokus som ni röstade fram. Tog där med en massa fakta om honom och hans elitseriespelande. Nu hade jag tänkt berätta lite mer om honom så här får ni lite extra info om falkenbergsspelaren Lukas Rydén.
Lukas är glad för en gångs skull..



Lukas och Jon Persson som på landslagslägrena ofta gick under smeknamnen brorsorna då de är rätt lika varandra. Lukas har i år varit en av de bästa på andrabordet i elitserien men nu ska jag berätta för er om hur han la grunden till sitt pingisspelande.

Björn Borg spelade timtals mot en garageport med sitt tennisrack och sin boll och ett antal år senare så stod en liten Lukaspojke och bollade timme ut och timme in med sitt pingisrack och sin pingisboll. Samtidigt i bakgrunden så var tv'n på och där rullade det främst pingisvideos, favoriterna var Chiba 1991 och Göteborg 1990.

Lukas tror själv att det redan där och då han fann taktiken hur han i år skulle spöa skiten ur Appelgren. Men nu är det så att Lukas spöat Äpplet många gånger förr. Det var nämligen så att Lukas stora idol var Jörgen Persson och när han sen körde matcher mot Pär Gerells brorsa Johan så var Lukas alltid Jörgen och Johan var alltid Äpplet. Så Lukas har spöat Äpplet i många år.
Lukas har inget emot att mysa med killar i soffan när han inte är med flickvännen Emma
Lukas är ett stort fotbollsfan och laget i hans hjärta är anrika Östers IF där han mer eller mindre föddes rakt in i. Mannen, myten och människan Stig Svensson är Lukas farmors bror, Lukas farfar var ordförande för Östers hockeysektion när de spelade i Elitserien på 60-talet, Lukas farbror ar varit klubbchef där i en massa år (2003-2008) och hans storebror Rasmus är målvakt i Öster. Förutom Öster så håller Lukas på Tottenham och där är hans favoritspelare Robbie Keane som han anser vara den bästa fotbollsspelaren han någonsin har sett att han dessutom är irländare är ett stort plus då Lukas älskar Irland och dess folk.
*
Hans egen fotbollskarriär kröntes när han blev tunnlad av en tolvårig Rasmus Elm då spelandes för Johansfors, han har dessutom spelat mot storebror Viktor och dessa matcher skedde givetvis för Östers IF.
*
När inte Lukas spelar pingis hemma i sovrummet eller kollar på pingisvideos så läser han rätt mycket böcker och då gärna svenska författare som Lapidus eller Roslund&Hellström(två av mina favoriter), en annan favorit är Dan Brown. Jag kan därmed rekommendera Lukas att testa Connelly eller Jo Nesbö (ska vara norskt ö på slutet) och tillägga att han verkligen ska läsa Gomorra av Saviano.
*
Det var det om pingissveriges Lucky Luke.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lukas är en av dom trevligaste spelarna man har mött! Och tyvärr så la man ju oftast mot honom;) Jag är lite nyfiken på hur ofta elitseriespelarna tränar i veckan..Finns det möjlighet eller tid till att undersöka detta Max? Har alltid undrat hur många pass i veckan spelarna gör.

Anonym sa...

Lukas - Grattis till SM guldet i mixed.
Du är en ödmjuk, tevlig och duktig pingisspelare.Inga tendenser till diva.
Har fått nöjet att förlora mot dig flera gånger senaste åren. En ära för en gubbe att bli utspelad av Dig Lukas.
För övrigt är alla Ryden:s väldig trevliga personer. Kan vara både seriösa och skämtsamma.
En gammal smålänning

Anonym sa...

Ryden är Falkenbergs goaste grabb!Han har hjärta för klubben och ett skratt som slår det mesta.

För att kolla in hur det går för ett par andra grabbar i Falkenberg så kan ni kolla in :

http://daveandjay.bloggsida.se