fredag 13 mars 2009

Mariedal och Söderhamn till semifinal

Söderhamn vann i två raka matcher efter att på bortaplan slagit Falkenberg med klara 5-1. Lika klara 5-1 vann årets överraskningslag Mariedal över Spårvägen.

Sun Jian ledde Söderhamn till seger med sina fyra vinster och i kombination med ett bättre lag totalt sett och bara en spelare (Rydén) som bjöd riktigt motstånd så blev det en enkel affär och resa till semifinal där en mycket tuffare nör i Halmstad väntar. Kan de knäcka ännu en halländsk nöt?

Mariedal vann med 5-1 även dom efter en match som var jämnare än så. Små marginaler åt bägge håll och enorma svängningar i matcherna ägde rum.

Översjö hade greppet om Wall men förlorade trots ett mycket fint returspel och säkert försvarsspel i kombination med spektakulära räddningar och offensiva motattacker ofta från lite distans. Walls var den säkrare på slutbollarna och det avgjorde till hans fördel.

Zöögling gjorde en plattmatch mot Mrkvicka och trots läge efter läge så lyckades han inte vinna. Tjeckens säkerhet fällde avgörandet till hans fördel ännu en gång.

Liao vann kinesmötet mot He Haijin efter att ha haft det mesta med sig. En avgörande vinst för Mariedal!

Äpplet som vann enkelt mot Ojakangas i tisdags började svagt men kom tillbaka starkt och hade ledningen med 2-1 i set när Ojakangas enkelt tog fjärde och skapade nerv i matchen. Matchbilden påminde om Appelgrens förlust mot Översjö i tisdags fram till skilje men väl där började Äpplet mycket bättre och tog ledningen med 5-1. Vid just denna ställning i matchen så missade han ett par enkla och det räckte för att Ojakangas skulle ta hela handen. En viljestyrka och kämpaglöd i kombination med mycket fina forehands från backhandhörnet ledde Ojakangas till 10-9 där han med en backhand från halvdistans snyggt avgjorde matchen. 3-1 till Mariedal.


Efter pausen så klev förstabordsspelarna ut och vilka matcher det blev!

Mrkvicka och Hajen hade en riktigt bra match där Mrkvicka var pressad i tredje set när ställningen var 2-5 och 1-1 i set. Då vände setet och sedan matchen och med det så hade Mariedal minst 4-4.

Nu blev det aldrig så då Liao i en fantastiskt välspelad match mot Zöögling där bägge spelarna bjöd på spektakulära bollar. Minns främst hur Zögge trots 10-3 i tredje set lyckades rädda två nätrullare och en runt-nätet-loop av Liao för att sedan vinna det setet och ta ledningen med 2-1 i set. Liao kämpade som ett djur och vann fjärde set med 11-9 och ett ovisst skilje väntade. Väl där så skedde saker som inte bara var roliga. Vid ställnigen 3-2 till Liao så ger Zöögling bort en poäng till för att den obemärkt har tagit dubbel på hans finger, mycket sportsligt gjort och den tredje gången i den här lagmatchen det hände att en spårvägsspelare gav bort en poäng. Vid 5-3 till Liao så loopar kinesen in bollen via tröjan och vinner med det den bollen då det blir ett otagbart slag, trots frågor från Zöögling så gav inte Liao ifrån sig den bollen, osnyggare beteende får man leta efter. Liao spelade vidare helt ostört och så fort det var spel om bollen så var det otroliga dueller. Zöögling hade till sist 9-8 men tappade till 9-10 när Liao med en hård attack avgjorde hela lagmatchen och skickade hem stockholmarna med en svidande förlust.

Sett över säsongens möten med Spårvägen så har Mariedal vunnit tre av fyra möten och i förlustmatchen så spelade man inte med bästa lag. Ett väldigt imponerande insats av LAGET Mariedal som välförtjänt tog sig till semifinal där det tyvärr kommer att bli storstryk. Mariedal har inte råd med sina förstabordsspelare utan att spela dom på artistkontrakt och man valde att ta in spelarna i början av säsongen för att ta så många poäng som möjligt då. Smart tänkt om man vill hålla sig kvar vilket var deras ambition men nu i semifinal med ett reservlag mot Eslöv som krossade dom under säsongen med deras ordinarie lag så är man chanslösa. Lite synd får man lov att säga.

En grym insats av Mariedal och en förväntad insats av Söderhamn ger dom bägge lagen chansen i kampen om SM-guldet medan Falkenberg och Spårvägens säsonger nu är avklarade och slut.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Falkenberg Söderhamn slutade 0-5. Tyvärr kunde inte domarna regelverket.
När Sun Jian hade avgjort mot Peter Nilsson och gjort ointagliga 5-0 till SUIF, stod det 2-1 i set till Jon Persson mot An Shu, som ledde 4:e set med 11-10. Domarna menade att matchen skulle spelas färdigt eftersom den stod före i matchprotokollet. Man spelade en boll till, som An Shu vann vilket gjorde ställningen 2-2 i set. Därefter tackade Jon för matchen och felaktigt noterade man 11-0 i skiljeset till An Shu.
Huvuddomaren har 650:- för att döma en slutspelsmatch men tydligen har han inte läst punkt 26 i seriebestämmelserna - när matchutgången inte kan påverkas i slutspelet så ska matchen avbrytas.
I grundserien spelas matcherna i den ordning de står i protokollet eftersom man där räknar match- och setskillnad i tabellen, men det är en helt annan sak.

Anonym sa...

inte värt o skriva den långa texten om den lilla detaljen. 650 spänn är dessutom kattskit. Vi får vara glada att det finns dom som ställer upp och dömer matcherna.

Anonym sa...

Ja, det går att gnälla på allt!

Anonym sa...

650 kr är inte speciellt mycket pengar...

Fredrik Larsson sa...

Grattis Mariedal till semifinalplatsen! Härlig fighting spirit i erat lag.

Anonym sa...

Dömer gör man för att man tycker om pingis och döma. Har man inte intresset så tror jag att det är svårt att göra ett bra jobb.

Anonym sa...

http://www.svenskbordtennis.com/files/%7BB4FC7F20-9486-444F-8230-6B623060C9D7%7D.pdf


NU JÄVLAR SKA ITTF FÅ !

Anonym sa...

video på törna - waldner ??

Anonym sa...

Varför skriver du så lite om superettan nuförtiden? Elitserien tar upp för mycket plats i bloggen enligt min åsikt.

Anonym sa...

kör hårt mm och ovansiljan, nabbar berikar verkligen pingisen

Anonym sa...

mm detta har väl bara med sveriges lagar att göra... det är ganska långt kvar tills ittf ska ändra sina regler.

Anonym sa...

undrar också vart videon har tagit vägen?

max sa...

Videon kommer.. kanske ikväll när ni andrar kollar på melodifestivalen så klipper jag ihop den.

max sa...

Ska skriva om Superettan ikväll.

Anonym sa...

Expressen- hur skön som helst!

max sa...

Expressen sponsrade matchen, bra jobb av Lindqvist entertainment.

Anonym sa...

varför dröjer det till ITTF ändrar sina regler? jag tycker dem ändrar ganska ofta..