tisdag 24 mars 2009

Nörd

Klockan är efter 01.00 och jag sitter och funderar på två saker.

1. Om Eslöv vinner guld i år så undrar jag om det får mycket medialt intresse. Fem raka guld är sjukt bra gjort! Att media skulle uppskatta deras förlustfria svit vore mycket trevligt.

2. Appropå förlustfria sviter så är jag sjukt förundrad över hur få matcher Timo Boll förlorar. I tyska ligan så har han förlorat 5 matcher på fyra säsonger i grundserien, 70-5 i matchskillnad. Han har bara förlorat en eller två matcher i årets CL. PÅ sina fem senaste Pro Tour tävlingar så har han bara en förlust alltså har han vunnit fyra av sina fem senaste Pro Tour. Han vann dessutom Trippeln på EM, singel dubbel och lag, för andra gången i rad. Vansinnigt bra trots att det till viss del beror på att det inte är några riktigt vassa kineser i tyska ligan, CL, europeiska Pro Tour eller på EM.

J-O hade ett tag 80-12 på förstabordet i Elitserien. Ska försöka kolla upp mer stats på J-O som jämförelse.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Är tämligen säker på att Elitserien var bättre i slutet på 80-talet och början på 90 om man jämnför med Bundesliga idag. Åtminstone var toppen klart starkare.

Anonym sa...

iuioj

Anonym sa...

http://www.nwt.se/dalsland/article502508.ece Ärtemark årets lag, konkurensen måste varit enorm.

Anonym sa...

nu måste jag bryta in igen, pro tour nörd som jag är :). Han förlorade mot Wang Hao i kuwait och Zhang jike i danmark. fem senaste (om jag inte missminner mig helt): tyskland, qatar, kuwait, danmark, polen.

Poängen kvarstår ju givetvis, han förlorar GRYMT sällan, helt klart. får se om han nånsin får det att funka i ett VM/OS.

max sa...

Missade Kuwait.. men då han vann i Österrike så har han alltså två förluster på sina sex senaste Pro tour och alltså fyra turneringsvinster.

VM nu känns som att det är då det ska ske.. men jag är skeptisk.

Anonym sa...

Boll kommer aldrig vinna ett VM, lite Samsonovsyndrom väldigt bra hela tiden men utan ngn riktig topp eller botten, det räcker dock inte riktigt när Asiaterna är toktoppade på VM o OS.

Anonym sa...

en sak jag kom på är hur fan landslagsledningen glömt bort sondell? alltså han har ju gjort allt rätt iår ju...att han inte gjort nåt internationellt beror ju på att han inte fått chansen varken på läger eller touren. han spelar som en senior, ser ut som en senior och gör resultat som en senior.

Anonym sa...

Vem skulle dom tagit bort till fördel för Sondell???

Anonym sa...

En tråd med "vad gör vi med svensk pingis i framtiden"? Center i Malmö? Etc.

Anonym sa...

han kan ju få vara med på nåt läger eller nåt iallafall när dom alltid tar med kristian, mattias ,törnkvist mfl. sondell e ju trots allt snäppet vassare.

Anonym sa...

Problemet med att plocka ngn o sätta in sondell är inte så enkelt som ni tror. Har nämligen en känsla av att den enda dom kan plocka bort till fördel för sondell är Törna, Mattias o Kristian kan mkt väl vara andra pengar. Tex i Tyskland betalade alla själva utom dom som ska spela VM.