tisdag 10 mars 2009

Kvartarna

Spåret förlorade hemma och är nu illa ute mot ett heltaggat Mariedal. Spåret är nu piskade att vinna borta i Borås och om de gör det så är de troligtvis klara för semifinal då Mariedal minst spelar utan Liao och kanske även utan Mrkvicka på grund av artistskattregeln.

Mrkvicka mot He Haijin var första matchen ut och trots spelövertag och ledning så vann tjecken det första setet med 12-10 och även nästa set med samma setsiffror och efter det var Mrkvicka överlägsen i tredje set. Hajen kändes stundtals slarvig och han missade ofta till synes enkelt.

Appelgren tog kommandot direkt mot Översjö och spelade ut honom i första set. Mycket skruvspel och låga loopar som är svåra att dra tillbaka på. I andra set så var Mattias bättre och hade ledningen med 7-5 innan Äpplet ryckte ifrån och vann setet och hade med det ledningen med 2-0. Men vi som var med i det första mötet mellan lagen minns att Wall körde över Översjö i de två första seten för att sedan förlora matchen.

Nu hände samma sak igen. Appelgren hade serven vid 9-9 men kunde inte knyta till och när han förlorade setet så bjöd han in den bollsäkre och starkt kämpande Översjö. En bra start för Översjö ledde till hela 11-2 och då var det all press på Appelgren som helt slutat att röra på fötterna. I skilje så hade Appelgren lägena men missade gång efter annan mot en tät Översjö och till sist så var det klart att Översjö stod som vinnare och Mariedal hade ledningen med 2-o.

Zöögling började bra mot Liao och vann första set men Liao drog in forehand efter forehand och var fruktansvärd i returspelet, vilka flippar han smällde in! Set två och tre till Liao och sedan blev det stenhårt i fjärde. Zöögling hade i detta läge inte turbollarna med sig när det drog ihop sig och Liao knep m atchen efter 11-9 i fjärde set. 3-0 till Mariedal.

Wall mot Ojakangas och det var aldrig något snack om vem som skulle vinna denna match. Wall höll högt tempo och spelade fylld av självförtroende ut och vann enkelt med 3-0.

1-3 i paus.

He Haijin spelade sedan stabilt mot Liao och var faktiskt en ganska säker segrare. Liao var inte riktigt med utan det mesta handlade om Hajen och hans forehand. 3-1 till Hajen och liv i matchen 2-3.

Zöögling mot Mrkvicka och en måstematch för spårvägens Mikael Zöögling. Zögges serve bet bra på Mrkvicka och när hans backhand stämde så skapade han stora problem för den säkre tjecken men allt för ofta så missade han i forehandspelet när Mrkvicka hamnade en bit bak. Mrkvicka lyckas i backhandspelet från distans dra tillbaka den tillräckligt hårt för att störa mer än om han skulle fiska, mycket skruv och en hel del fart.

2-4

Appelgren gick in och vann enkelt mot Ojakangas i en match som aldrig kom att räknas.

Wall mot Översjö. Förra mötet så vände Översjö 0-2 till seger. Nu gick Översjö upp till 2-0 efter mycket bra backhandspel och stor säkerhet i spelet såväl nära bordet med blocken som en bit ifrån bordet där han ofta hamnar.

Wall slet på och utjämnade till 2-2 och spårvägspubliken hade nu fått upp trycket i applåderna och jagade på sin hemmaspelare för att få till en avgörande match. Wall hade 5-4 vid sidbytet men sedan utan att knappt spela om poängen så stod det 9-5 till Översjö som bibehöll försprånget till vinst med 11-8 och 5-3 i lagmatchen till bortalaget Mariedal. Vilken matchvinnare!

*

Söderhamn var alldeles för starka för Falkenberg och jag kommer inte att orda så mycket om det mötet den här gången.

5-1 till Söderhamn och Sun Jian visade vägen med att för första gången vinna över Peter Nilsson (inte halmstads tränare).

An Shu tog inte ett set och när sedan formstarke Sondell vann över Asmussen var det mer eller mindre klart och klart blev det när Jon Persson vann med 3-1 över Peter Nilsson (inte halmstads tränare).

Inga kommentarer: