tisdag 3 mars 2009

Förutsättningarna

Eslöv har vunnit serien, Halmstad kommer tvåa även om det finns en teoretisk chans att Söderhamn kommer tvåa.

Men längre ner blir det mer raffinerat. Om Falkenberg vinner samtidigt som Spårvägen förlorar så hamnar de på samma poäng och då avgör matchskillnad. Falkenberg har i det läget minst +8 (de har +6 nu) och Spårvägen har som bäst +7 (+9 nu) vilket innebär att Falkenberg går om Spårvägen och hamnar på den eftertraktade fjärdeplatsen.

Mariedal innehar just nu sjätteplatsen i serien som betyder slutspel och de möter just ovannämnda Falkenberg. Mariedal har två poäng fler än Warta och 6 matcher bättre i matchskillnad. Warta möter Spåret hemma och måste därmed vinna för att nå slutspelet.

Om Falkenberg vinner över Mariedal med 5-3 så måste Warta vinna över Spårvägen med 5-1 för att få till setskillnad eftersom de då hamnar på samma matchskillnad. Vinner Falkenberg däremot med 5-2 så räcker det med samma vinstsiffror för Warta för att få in setskillnad.

Sa jag raffinerat?

Gröstorp slåss för att slippa kval vilket blir tufft då jag tror att de går på pumpen ikväll mot Halmstad samtidigt som Rekord vinner över Ärtemark. Detta skulle innebära att Rekord går om Gröstorp och att Österlenarna få vara med om ett kval för att hålla sig kvar. Oavgjort räcker inte för Gröstorp om Rekord vinner då helsingborgarna har bättre matchskillnad.

Att Ärtemark åker ur är lika klart som att Eslöv vinner om inte ännu klarare.

*

Läs mer om vad jag tror om de enskilda matcherna här. Senare under dagen kommer även min presentation av omgångens spelare, Mattias Översjö.

Inga kommentarer: