torsdag 19 mars 2009

Vad finns det för regler/praxis kring rankingpublicering?

Nedan följer en gästblogg men en liten undran kring rankingar och tävlingar.

*

Varför väljer man att presentera rankingen v 12 några dagar före GP-tävlingen i Gävle, en ranking som dessutom är avgörande för JSM-rankingen?

Dels är det lite knepigt ur poängsynpunkt, eftersom det är stora poäng på spel, och efter en GP-tävling kan det bli en hel del omflyttningar i rankingen, dels borde det ärligt talat kännas lite konstigt för Urnan-folket att deras ranking 1-tävling inte räknas som ”tillräckligt viktig” att vänta på när det gäller avgörande rankingpoäng.


Urnan-träffen brukar ju ligga i anslutning till en viktig rankingvecka, kanske detta skulle kunna minska intresset för tävlingen när det gäller långväga gäster i framtiden?

Såna här ”avgörande” rankingar brukar ju inte dyka upp förrän den aktuella veckans tävlingar är avgjorda?

Skulle vara intressant att höra både hur ni därute i pingis-Sverige tänker och hur någon ansvarig tänker?

Hälsningar
Ann o’ Nyme

12 kommentarer:

Johan seidefors sa...

http://susfotboll.blogspot.com/2009/03/dagens-spelare-sus-if-2009-max-ansbro.html

Anonym sa...

Kasnke dax att läögga tävlingen ngn annan stans?

Anonym sa...

Vad jag förstår är det rankingen v 12 dvs. innehållande tävlingar tom den 15/3 som är grundande för Junior-SM. Detta skulle då göra att Gävles tävling ligger för sent, varför vet jag inte.

Anonym sa...

Kinski kolla "Kaspar Hauser" ikväll på AXCESS TV!

Anonym sa...

Ursäktar stavfelet när det gäller Werner Herzog, Herrn Kinski. Aber Ich bin nur mensch...

Anonym sa...

Ursäkta stavfelet Herrn Kinski. Det ska ju vara Werner Herzog, nicht "Wener Herzog". Aber Klaus, du bist die besten!

Anonym sa...

Gävle låg en helg tidigare förra året. JSM rankingen skulle även detta år komma efter Gävle men det missades då Gävle kom en helg senare.

Anonym sa...

Har man möjlighet att se Kaspar Hauser skall man absolut göra detta. Då jag redan sett filmen ett antal gångar, väljer jag istället att kolla på King of Comedy på SVT2. Underbar svart komedi ifrån Scorsese.

Anonym sa...

Poäng räknas ju till nästa år istället. Klart att Gävle skall få ha en Ranking 1 tävling. Allt behöver ju inte ligga i Skåne/Småland/Västra Götaland

Anonym sa...

vi lägger alla tävlingar i stholm å helsingborg så slutar alla å gnälla!!!

Anonym sa...

Det där har jag också funderat över då och då, och inte riktigt funnit någon logik i det. Om man ser det över något års perspektiv har, låt oss säga rankingen för v 12, inkluderat alla tävlingar t o m v 12 (och då inte kommit ut förrän v 13, och ibland, som nu, kommer den ut v 12 och inkluderar resultat t o m v 11. Det finns inga riktlinjer i Rankingreglerna, det står bara vilka veckor rankingen planeras att komma ut. Jag kan tycka att detta borde vara bättre och tydligare reglerat för att undvika missförstånd.

Hälsningar
Jörgen Frithiof

Anonym sa...

Alla R1-tävlingar som läggs uppåt i landet (gävle, kebne..) används bara av en del spelare som orkar till att plocka poäng, vilket ger en helt missvisande ranking, och därmed helt "fel" seedning i de större tävlingarna de flesta sedan är med på.