fredag 20 mars 2009

Inte helt bra

Bara en solstråle på en annars mörk svensk pingishimmel i Tyskland. Pär Gerell åkte på storstryk i de två första seten mot polacken Blaszczyk men vände sedan och vann efter att Blarren som han kallas gnällt på PGs serve konstant. PG gick på bra och höll bordet föredömligt. Fin bollvärdering och bra servar i kombination med en bra attack vid rätt läge. 4-2 till PG. Nu möter PG Ovtcharov som jag bara han se att han mött vid ett tillfälle och då förlorat i den tyska ligan med 1-3. Nya tag nu! Spöa Dima!

Men innan denna vinst föll så föll alla svenskar.

Åkerström föll med 1-4 mot Ovtcharov och var mer eller mindre utan chans. Inte så oväntat kanske men lite trist, hade varit kul med en skräll.

Robert Svensson förlorade även han med 4-1. Zoki Primorac var för bra denna dag och Robban föll tungt.

Matilda Ekholm föll i skilje mot Mu Zi. I de jämna seten var Matilda med och oftast den bättre men sen så åkte hon på ett par stora setförluster också så vinsten verkar inte helt orättvis.

Jens Lundquist som skulle ge Tosic en tur ut ur turneringen blev blåst på taxipengarna och åkte på en springnota. 4-1 till Kroaten efter att Jens tappat humöret och gnällt sönder sina plattor.

Dagens mest oväntade förlust kom dock från Jörgen Persson vårt svenska flaggskepp, vår anrika skuta, slagskeppet som ska vinna krigen åt oss. Persson blev sönderskjuten av den unge ryssen Skachkov med 4-1 och det är ett oväntat och direkt dåligt resultat av Persson.

*

Dubbeln då var den något bättre?

PG och Jens kvalade sig in i huvudturneringen efter tre raka vinster. Först över det unga tyska paret Filus/Mengel sedan över det kroatiska paret Kovac/Primorac innan de besegrade polackerna Blarren/Kosowski. Sveriges bästa dubbelpar! i Huvudturneringen möter man i första omgången Kishikawa/Mizutani. Vinn den så har ni Taiwan i nästa omgång.

Svensson/Persson gjorde ingen glad, två enkla vinster i kvalet mot kasst motstånd innan man föll mot blandparet Burgis/Ma Liang. Skit.

Karlsson/Karlsson vann första kvalmatchen mot Evans/Drinkhall men föll sedan mot Daniel/Chmiel.

8 kommentarer:

Jocke sa...

Bah, nu verkar det som att vi inte får se dubbeln live ändå :(.

Anonym sa...

inte oväntat att jens gnäller på plattorna...raakt ner!

Anonym sa...

Han gnäller ju alltid... snart dags att ta bort honom och andra i landslagen ( dam och herr ) som har samma inställning.

max sa...

Ska vi ta bort Jens Lundquist ur landslaget och ersätta honom med...... ja ett förslag tack.

Anonym sa...

De som vill ta bort Jens vill väl ha följande världsspelare i laget:
M Karlsson
K Karlsson
Törna
Fabian
Tran
etc

Bah !
Gnällmånsarna skulle man kanske låta stå över någon Pro Tour för att markera.

J-O kastade raket på SM,
Gerell stampade ner en barriär ovanifrån - så det finns fler kandidater än Jens...
J-O är väl inte aktuell...

Anonym sa...

har Jörgen tappat formen? btw, när kommer silly season?

Anonym sa...

Kanske dax att ta bort landslagsledningen istället. De flesta underpresterar varje tävling. Många svenskar har hög kapacitet, men får aldrig ut det på touren.

Anonym sa...

Kan vara aktuellt att våra spelare lägger sig på samma träningsdos som 80-90-00 talets stjärnor gjorde. Både när det gäller pingis och fys.