torsdag 26 mars 2009

Snart final!

Igår blev det klart att Söderhamn möter Eslöv i final om vem som blir svenska mästare i lag för herrar. Eslöv vann med 5-0 och 15-0 i set så där var det aldrig något snack.

Matchen mellan Söderhamn och Halmstad blev stenhård. Jag tippade 4-4 och fick rätt i det men jag missade två av tipsen men ett för varje lag så slutresultatet ändå rätt.

Johan Sondell var bäst igår. Han vann bägge sina matcher med 3-0 och det pressade fram en avgörande match mellan Sun Jian och Huang Dawei.

I den avgörande matchen var Sun Jian en demon, en trollkarl, en oxdrivare med sin oxpiska, han ställde sig och lyfte upp Dawei i luften och slängde ner honom i backen. Så överlägsen var Sun Jian i den avgörande matchen. 11-6, 11-2, 11-9.

Enligt uppgift så var det sjukt bra stämning och sån ljudnivå att taket höll på att lyfta och inte blev det sämre stämning desto längre matchen led. Halmstad började bäst med 3-1 i paus men sedan vände Söderhamn på matchen och vann forcerade fram 4-4. Det var då Sun Jian klev in och avgjorde mot Dawei. Vilken matchvinnare!

I finalen väntar omöjliga Eslöv. 60 raka matcher utan förlust. Svenska mästare fyra år i rad. En uppgift värdig namnet.

Senaste förlusten kom dock mot just Söderhamn, det ska man inte glömma.

1 kommentar:

Anonym sa...

var helt sjukt drag i hallen, men inte spec konstigt när laget var så peppade