söndag 8 mars 2009

Herrsingel åttondelsfinalerna

Jörgen Persson mötte Mikael Appelgren och det blev som väntat för tufft för Appelgren. Jörgen lät ofta Appelgren loopa och satte inte så mycket fart på bollen själv utom när han vill avgöra. Full kontroll när Jörgen enkelt vann. I slutet av matchen bjöd spelarna på lite uppvisningspingis som uppskattades av publiken men inte lika mycket av damerna i hagen brevid när Äpplet kom in skruttande i den. 4-0 till Jörgen som sagt.

Johan Axelqvist hade visat fin form under dagen och fortsatte på samma sätt när han tog kommandot direkt mot Sondell. 11-3 satte Sondell i bryderier och det var inget han tog sig ur.
4-1 till Axel i en sevärd match.

Mattias Karlsson som spelade i par med Stenberg i dubbeln och där blev tvungen att lämna WO i kvarten när Stenbergs ryggskada satte stopp för fortsatt spel gynnades nu av detta i singel. Motståndare var Collin som med sin vinst över Roslund i första omgången och sedan WO över Stenberg överraskande var i åttondelsfinal. Längre än så kom inte Collin då Karlsson var alldeles för bra 4-1 och setet Karlsson förlorade berodde bara på slarv.

Gerell mot Månsson började med 2-0 för PG men Månsson bjöd vackert motstånd och utjämnade till 2-2 i set. I femte fick Månsson en bra start men föll sedan samman och PG körde över honom i det setet och sedan det nästa. PG till kvarten efter 4-2.

Jens Lundquist mot Mats Källberg blev ingen publikmatch. Jens bjöd inte in Mats på några längre bolldueller utan väste bara in den när tillfälle gavs. 4-0 och Jens säkerhet imponerade.

Håkansson fick i åttondel möta sin dubbelpartner Rönningborn och det var en ganska öppen match i två set men sedan tog Figge över och då hängde inte Rönningborn med. 4-1 till Figge

Robert Svensson mot John Wall började med två underbara bollar som fick publiken att applådera och jubla ögt. Långa loopdueller som avgjordes spektakulärt varsinn vinst där och 1-1 i första set. Svensson var väldigt säker och Wall fick spela svårare och svårare för att ta poäng och det räckte inte i första set mot Svensson. I andra set fick Wall en bra start och sprang ifrån till 10-5 men Svensson slet sig ikapp till 10-lika, två setbollar senare stod Wall trots detta som setsegrare. Närmare än så kom aldrig Wall och resten av matchen var Svensson överlägsen. 4-1 till Svensson.

Waldner mot Törnqvist precis som på Safirs Internationella för ett par veckor sedan. Samma vinnare denna gång nu som då, Waldner. J-O hade koll på Törna och rörde sig bra vilket gav honom utrymme att spela forehand rätt mycket. Flera jämna set men hela tiden med J-O bakom ratten 3-0 till J-O innan Törna fick ett set efter räddade matchbollar. Femte set ägdes sedan totalt av J-O och vanns enkelt efter att slutbollarna var av lite showkaraktär. Kul att även de yngre bjuder till. 4-1 till Waldner.

Inga kommentarer: