söndag 15 mars 2009

Superettan avgjord

Växjö åkte dit så det stänkte om det. 2-6 mot Hägersten. Törna var den enda som tog match och det två gånger om. Med det så kom Hägersten trea i serien.

*

Askim slaktade Norrtulls BTK (byt namn) med 6-0. 4 set var allt de fick med sig på vägen ner till div 1. Askim kom tvåa i serien och är nu klara för kval till elitserien, vad kul för Göteborgspingisen.

*

Carlstad vann enkelt över ett oinspirerat Kävlinge med 6-0. Ett riktigt sömnpiller som inte kan ha gjort någon glad.

*

Ängby mot Lyckeby då.. ja den återkommer jag till men där hände det grejer.

30 kommentarer:

Anonym sa...

"Oinspirerat Kävling", nja jag vet inte det. De försökte nog vad de kunde men nådde inte så långt mot ett inspirerat Carlstad.

max sa...

Alla spelare i Kävlinge var inte så inspirerade.

Anonym sa...

Max

Varför byter inte din klubb namn?

max sa...

För att vi är en huvudförening och inte en farmarklubb.

Anonym sa...

Och vad ska man säga om Växjö då? Går igenom serien utan att nästan tappa en poäng. Avslutningshelgen ställer de nästan upp med ett b-lag och underpresterar helt.

Anonym sa...

Hej.
Hur tror ni att det känns att åka
i en Minibuss i två dagar?Hela resan va 187 mil det måste sitta i ben och huvud,men å andra sidan så
är det en dålig bortförklaring,men att vi va oinspererade vill jag inte hålla med om,kanske någon spelare kunde ha offrar sig lite mer.
Bengt

Anonym sa...

Hej, Max.
Jag vet inte om du fick mitt inlägg
i så fall plocka bort detta.
Att vi va oinspirerade kan jag väl hålla med dig om men inte alla spelarna, det sätter sina spår att åka 187 mil på några dagar,och därtill lite sömn som du vet så har vi inte de yngsta laget i serien och alla vill inte gå och lägga sig samtidigt.vi lyckades att hålla oss kvar utan kval vilket vi tycker är mycket skönt.
Bengt I

Anonym sa...

Trist att Växjö ställer upp med ett så B-betonat lag.

Anonym sa...

Max

Den där distinktionen är ju en petitess. Den klubb som har störst intresse av att inte bli förväxlad kan väl lika gärna byta namn?

Anonym sa...

Bra svar Max, och tilläggas bör att vi är en av fyra sektioner i en huvudförening.

//JÖ

Anonym sa...

Oinspirerade eller inte oinspirerade? That´s the question

En Kävlingemil>10km

max sa...

Arne,
Vi är en huvudförening och en av fyra sektioner med cirka 900 medlemmar.

Men det är helt OK för oss att vårt farmarlag heter Söderhamn, kul för den som ska googla fram SUIF och kommer till vår hemsida eller den här bloggen.

max sa...

Bengt,
Ta det inte så hårt, jag specificerade ju inte ens vem eller vilka som var "oinspirerade" eller varför.

Grattis till en väl genomförd säsong och jag förstår att ni är glada att slippa ett tufft kval.

Anonym sa...

Svagt av Växjö, Carlstad i ett kval hade varit en höjdare för den klubben. Det kunde säkert inneburit ett stort intresse i Karlstad. Nu blir det väl inget kval till Elitserien i vanlig ordning, eller??? Max, självklart skall er farmarklubb anta namnet Söderhamn (om inte SUIF själva fattar att de borde byta namn på sitt farmarlag...).
Nils H

Anonym sa...

Mycket dåligt av växjö att inte spela med ordinarie lag ssista helgen. Respektlöst, och egoistiskt mot övriga lag. Hur kan Marcus tillåta detta?

Anonym sa...

Fast klaga på andra lag, det kan de minsann.

Anonym sa...

Egoistiskt mot övriga lag? ni menar Carlstad? men såklart anonyma.. Växjö tog hit sin kines i syfte att vinna serien och när vi gjort det hade vi bestämt att spela med våra egna produkter, kändes självklart att ge simon n chansen, speciellt när hägersten inte var inblandat i bottenstriden och Carlstad är alldeles för svaga för att klara ett kval uppåt.

Däremot anser jag att det är konstigt av Carlstad att låta sin kines spela(och sbtf) efter alla ggr han åkt fast för fusk..

marcus sjöberg

Anonym sa...

Eftersom Hägersten är farmarklubb till Spårvägen så spelar det väl ingen roll om Carlstad kommer trea eller fyra. Hägersten kan väl inte kvala, eller...? Har jag fel? Det blir väl ändå Carlstad som tar den andra kvalplatsen. Eller?

Anonym sa...

Sluta Marcus, du blir bara mer pinsam...

max sa...

Hägersten kom tre men avsäger sig sin kvalplats. Den går inte vidare till fyran i serien utan det blir ett kval mellan Gröstorp och Askim.

Anonym sa...

Marcus Sjöberg. STÄNG AV DIG SJÄLV BARA FÖRFAN! Vad har det med saken att göra om Carlstad är för svaga, Carlstad slog Askim dagen innan vilket betydde att ni slapp en nervös match mot Hägersten i sista för att klara seriesegern efter eran förlust mot Ängby SK dagen innan. Det är ytterst pinsamt för dig själv att du börjar disskutera eventuella chanser i kval och angående kineser. Kolla om erat eget hus innan du hoppar på andras.

Anonym sa...

Även om jag finner Marcus argumentering svag och förvirrad, finner jag indignationen gentemot hans laguttagning sällsam.

En lagledare skall givetvis inte ta hänsyn till övriga lags tabelläge eller deras möjligheter när han gör sina laguttagningar. Dock bör rationalism eftersträvas.

Att Marcus Sjöberg väljer att låta junioren Simon Nilsson få chansen i en för Växjö obetydlig match, är ju inget konstigt alls.

Att lufta juniorer i för laget betydelselösa matcher är ju det gängse i alla andra sporter.

Anonym sa...

sista inlägget från mig på bloggen där jag argumenterar mot några anonyma fega stackare...

Tycker vi i VP ställde upp med ett slagkraftigt mot hägersten, som också ställde över en spelare för att låta de yngre spela, vi la 6-2 men la 4 av matcherna hårt i skilje, så stolppe ut helt enkelt, grabbarna lira jättebra.

Angående fusklimning så har ingen i VP åkt fast för det men Carlstad kines har minst 3 gula(kan mycket väl vara mer) och det tycker jag personligen konstigt att det tillåts om vi ska komma tillrätta med problemet, det var allt.

marcus sjöberg

Anonym sa...

Växjö Pingis - Dubbelmoralens mästare?

Dom är det laget i superettan som tidigare gnällt mest över laguttagningar/mm - nu gör domprecis samma sak som de tidigare klagat på?

Att sedan smutskasta sina motståndare i ett försök att flytta fokus på något annat, gör Marcus uttalande än mer pinsamt.

max sa...

Marcus ställer sig bakom sina ord till skillnad från er andra.

Många pratar om att vi ska spela med våra juniorer istället för utländska spelare men nu ljuder kritiken högt när en klubb gör detta för att hjälpa Carlstad till ett kval där de ändå är körda. Växjö krossade Carlstad med 6-0 senast och Gröstorp är inte sämre än Växjö.


Carlstads öde låg i deras egna händer inte i Växjös.

Anonym sa...

Nej Max nu har du faktiskt lite fel här, Carlstads öde låg inte i deras egna händer inför sista omgången. Carlstad var beroende av att Växjö skulle göra sitt jobb och ta minst 1 poäng.

max sa...

Lite fel säger du men jag avser under säsongen inte sista omgången.

Carlstad förlorade med 4-6 mot Lyckeby och spelade oavgjort två gånger mot Söderhamns farmargäng.

Snacka om att ha det i egna händer.

Anonym sa...

Ja, det är ju oxå ett sätt att se det på. Dom flesta lag har,tror jag, saken i egna händer, inför en ny säsong...

Anonym sa...

växjö pingis har hela tiden haft som målsättning att gå upp till elitserien. man lyckas med det innan den sista omgången är spelad och självklart blir ju glädjen oerhört stor, men även lättnaden. man har ju trots allt haft en viss press på sig att lyckas, det är itne många lag som säger sig vilja gå upp till elitserien, ha materialet till det och sedan genomföra det i den här serien!
att man sedan ställer över liu shang i sista matchen för att spela med s nilsson är väl inte alls konstigt. kanske är det inte heller så konstigt att han inte vann ngn match, det är väl därför man inte spelat med honom innan, inget illa menat gentemot honom. och de andra spelarna i laget (trots att det var många 5setare) kanske även de har jävligt svårt att ladda om när de dagen innan uppfyllt säsongens mål. det är svårt att ladda om efter såna bravader och då är det självklart svårt att vinna en match dagen efter som är totalt betydelselös för växjö. och att personer sedan hoppar på marcus sjöberg är för mig ett stort skämt, när flera andra tränare och klubbar tillåter att det fusklimmas etc. han är en bra kille.

Anonym sa...

Jo men varför bara hoppa på Carlstad hela tiden när det finns så många fuskare ute i landet......