måndag 30 mars 2009

CL, semifinalisterna

Regerande mästarna Niederösterreich hade på bortaplan förlorat mot franska Hennebont med 3-1 och var alltså tvungna att vinna med minst samma siffror på sin hemmaplan. Österrikarna fick en smakstart när Chen Weixing som bara verkar bli bättre och bättre mycket överraskande slog Ryu Seung Min med 11-5 i skilje.

1-0 blev även 2-0 efter att Wener Schlager i en mycket välspelad match besegrat Kreanga. En grym match med otroliga bolldueller från första bollen till den sista.

2-0 och slagläge för Österrikarna men Habesohn var för vek och förlorade vilket innebar att matchen var förlorad på setskillnad. Kreanga besegrade Chen Weixing och Ryu slog Schlager för att att fullborda mästarnas uttåg ur turneringen. Schlager som endast förlorade tre matcher i gruppspelet förlorade i detta dubbelmöte tre matcher till. Anledningen är att han nyligen blev pappa och det är också det som medverkar till att han inte kommer att spela i VM som går av stapen om inte så länge.

Hennebont vidare med totalt 6-3

Kreanga 2-1
Ryu 2-1
Wang 1-1
WO 1-0

*

Dusseldorf hade i det första mötet chockat spanska Cajagranada (som lägger ner
a-lagssatsningen nästa säsong) med en 3-0 vinst där Ovtcharov besegrat Samsonov i den första matchen. Endast en match behövdes därför vinnas för att tyskarna skulle ta sig till semifinal.

Med anledning av resultatet i den första matchen så ställde Düsseldorf upp med Timo Boll som trea för att vara säkra på att vinna en match.

Samsonov fick revansch på Ovycharov och vann en stenhård match med 13-11 i skilje. Därefetr följde veteranen He Zhi Wen upp med att slå Süss med 3-1.

Boll gjorde sedan sin plikt och avfärdade Gardos i raka set och med det så var He Zhi Wens seger över Ovtcharov betydelselös. 3-1 till Cajagranada men 4-3 till Düsseldorf totalt.

Boll 2-0
Ovtacharov 1-2
Süss 1-1

*

Bogoria från Polen som varit turneringens överraskingslag hade på bortaplan mot Ochsenhausen förlorat med 3-1 och var därför i en svår situation på hemmaplan och segersiffrorna var tvungna att bli minst 3-1.

Cheung vann mot Crisan i skilje precis som förra gången. Chuang besegrade därefter Oleinik med 3-1 och utjämnade till 1-1 i matchen. dags för PG att entra hagen.

PG mötte där polske Wang Zeng Yi som är rankad 46a i världen. Svensken levde på sin serve i det första setet men hängde inte med spelmässigt. Trots att det var svårt i spelet så tog PG ledningen med 9-7, tyvärr tappades denna ledning till 9-11. I andra set spelade PG bättre och gick fram till
10-5 men då vände Wang igen och tog upp till 10-10. 0-1i set och 10-10 är ingen jättefest men PG redde ut det och vann 12-10. Med ökat självförtroende och bättre fotarbete kom också spelet och det innebar att polacken fick smörj i de nästkommande seten med 11-7 och 11-3.

Chuang slog sedan Cheung ochförseglade därmed uppstickarnas öde och avslutade deras CL-äventyr för denna gång.

6-2 totalt till Ochsenhausen.
Chuang 4-0
PG 2-0
Crisan 0-2

*

Charleroi som alltid kommer långt i dessa sammanhang hade ett bra utgångsläge efter att ha besegrat Frickenhausen med 3-1 på bortaplan. I det mötet så spelade Matsudiara som förstaspelare för Fricken och förlorade då två matcher nu fick den unge japanen spela trea.

Tan Ruiwu skänkte lite hopp till tyskarna efter att i skilje ha besegrat Wang från Charleroi men Korbel utjämnade direkt efteråt med sin 3-0 vinst över Steger, 1-1 i matchen.

Veteranen Saive mot junioren Saive blev något oväntat ojämn. Saive vann enkelt med 3-1 och belgarna var med det vidare.

Steger vann därefter mot Wang innan Korbel visade att han inte är helt slut som pingisspelare, 3-1 mot Tan och stora siffror i vinstseten.

6-3 till Charleroi

Korbel 2-1
Saive 2-0
Wang 2-2

*

Semifinalerna spelas mellan Düsseldorf-Charleroi och Ochsenhausen-Hennebont om cirka två veckor äger det första mötet rum.

1 kommentar:

Anonym sa...

Citat: "1-0 blev även 2-0 efter att Wener Schlager i en mycket välspelad match besegrat Kreanga. En grym match med otroliga bolldueller från första bollen till den sista."

Kan man se denna match på någonstans?

/Pingisälskaren