lördag 14 mars 2009

Superettan!

Bottenstriden tätnar efter dagens matcher. De två matcher som jag på förhand var mest intresserad av var Hägersten mot Lyckeby och Ängby mot Växjö.

Ängby var två poäng efter Lyckeby och möter imorgon just detta Lyckeby.

I Vällingbyhallen så ställde Ängby upp med Rasmussen, Ericson, Singh och Aguirre mot Växjös kvartett bestående av Shang Liu, Törnqvist, Bahstätter och Åkesson.

Gustaf Ericson började mot Liu och det blev en väldigt jämn match där alla seten avgjordes med två eller tre bollar. Ericson var den starkare till sist och vann med 11-9 i skilje, precis den starten Ängby behövde.

Marcello Aguirre körde sedan över Åkesson i tre raska och Ängby kopplade greppet om de blivande seriesegrarna Växjö. Lika säkert som Aguirre vann gjorde sedan Törnqvist mot Rasmussen och det var reducerat till 1-2.

Martin Singh som har varit en av de bästa på andrabordet om inte den bästa och han ställdes mot en annan av de bästa på andrabordet, Bachstätter. Växjöspelaren började bäst och vann med hela 11-3 men sedan var det bara Singh. Fjärde set var en defilering och slutade med 11-4.

3-1 i paus.

Växjös andrabord klev sedan in dominerade. 2x3-0 och ställningen var 3-3. Martin Singh gjorde sedan 3-1 på Åkesson. Unge Aguirre som bara förlorat en match på andrabordet fick sen spela en superviktig match mot Bachstätter och vilken kämpainsats han gjorde. Två jämna setförluster och 0-2 läge emn det hindrade inte paraguyanen från att vinna, 3-2 till Aguirre och 5-3 till Ängby.

Dubblarna som nästa år gör comeback i elitserien avgjorde matchen och det var återigen Singh och Aguirre som gjorde det för Ängby, crunch time players! 11-9 i skilje mot Bachstätter/Törnqvist avgjorde till 6-4 efter att Liu/Åkesson vunnit förstadubbeln.

Ängby mot Lyckeby imorgon och en helt avgörande match om vem som åker ur och vem som får kvala. Jag är givetvis där.

*

Lyckeby hade inte en chans mot Hägersten. Vinst för Hägersten med 6-1. Mattias Karlsson var den enda som tog match när han besegrade Jamie Lindqvist. Jamie hamnade alltså på helt jämn kvot och vårt caddie-vad stod på spel men vi hade en reservplan som jag ska berätta om senare.

*

I Norrtull så gjorde Jimmy Jin superettandebut dock utan att vinna mot varken Oddsheden ller Ramstrand. Kävlinge vann enkelt med 6-1 matchsumpare var Midde Andersson som föll i skilje mot Brodd med 12-10. Mattiasson tappade inte ett set på Lao eller Brodd, starkt.

*

Carlstads förstabord ställdes mot superettans bästa spelare Huang från Askim som jag hoppas få se i Elitserien någon gång. Varken Sjöstedt eller Arvidsson hade en suck mot kinesen men bägge Carlstadlirararna vann över Wang. På andrabordet vann Tao sina matcher över Dahlberg och Kvist, Bergman slog Nils lika stort som han förlorade mot Kvist. 5-3 inför dubblarna och då vet vi ju att Lundeteg/Arvid inte bräcker. 6-4 till Carlstad

*

Sammanfattningen ger alltså att:
  • Växjö går upp till Elitserien. GRATTIS!
  • Avgörande möte imorgon mellan Ängby och Lyckeby
  • Carlstad och Hägersten slåss om tredjeplatsen och en kvalplats till Elitserien
  • Kävlinge slutar femma
  • NorrtullS BTK åker ur och om vi hamnar i samma serie som dom och dom fortfarande heter Norrtull så kommer vi att döpa om vårt farmarlag i div III till Söderhamns BTK.

9 kommentarer:

Anonym sa...

lao borde spela div 3 för söderhamn

Anonym sa...

Grattis Växjö!

Anonym sa...

När kommer videon max:)?

max sa...

videon kommer inatt

Anonym sa...

laddar inför möte mot Nortull på hotel med MUF-fest. Hyffsad inspiration man får i engagemang iallefall.

Anonym sa...

När börjar Ängbys match idag (söndag). Hittar inte det på Ängbys hemsida...

Mvh /Per

max sa...

klockan 11.00 börjar matchen

Anonym sa...

alla matcher börjar kl 11.00 idag.

Anonym sa...

ASKIM E SKÖÖÖNAST I STAN.... Muf konvent- herregud, pingis sverige e ju RÖTT...!