måndag 24 september 2007

Dataranking

Är det någon där ute i etern som har koll på om detta blir verklighet, eller är det som vanligt samma gamla visa om att den är på gång inom kort?

Det borde inte vara så himla svårt att sätta ihop en formel som poängsätter spelares insatser mot varandras utifrån vad den andre har för poäng/rankingplats.

Visst skulle det vara lite konstigt i början då det just nu endast är klasserna som skiljer oss åt. Detta går ju dock att åtgärda. Ponera att alla spelare får en poäng beroende på vilken klass de tillhör. Efter detta så får du ett tillägg på poäng med samma antal som du har i din klass eller en formel mot klass och poäng?

När sedan två spelare möts och så får man en viss poäng för att vinna mot en bättre spelare och en lägre mot en sämre och ett visst avdrag när man förlorar beroende på den spelarens poäng/ranking.

Denna formel är såklart den tuffa men någon därute måste ju kunna komma på detta. Kanske någon form av system att det är svårare att få poäng desto högre poäng du har liknande i golfens hcp-system. Detta kräver givetvis att alla spelare är registrerade (vi har ju våra licenser) och att alla matcher registreras från såväl tävlingar som seriematcher, borde gå att göra via nätet på de olika förbundens hemsidor.

Jag erkänner gladeligen att jag är oinsatt men detta kan väl inte vara så svårt, eller? Kommentera gärna och dela mer av er kunskap till en ignorant stockholmare.

5 kommentarer:

Anonym sa...

vem bryr sig om ranking? det är ju bara för de vill ha status..

max sa...

Det skulle ligga till grund för alla tävlingar och ge en mycket mer rättvis tävlingsbild än idag.

Förra säsongen flyttades det ner en massa elitspelare och upp en massa klass ettor, skillnaden dem emellan kanske inte är så stor men den skulle vara mindre och mer rättvis med en dataranking.

Man skulle t ex kunna ha tävlingar för spelare med en viss högsta ranking alt en lägsta ranking.

Dessutom skulle man slippa gamla stjärnspelare som spelar upp sig genom klasserna på ett mycket orättvist sätt som idag.

Anonym sa...

Man kanske kan snegla på ITTF som kör sådan ranking......

Anonym sa...

exakt ett sånt system du syftar på har de i danmark. ta en titt på www.dbtu.dk

max sa...

Men det är ju förbundet som borde ta sig en titt..?

Jag ska också göra det, tack för tipset.