söndag 9 september 2007

H.Andersson

Harald är en liten kille (91a) som lirar i Spåret. Han har sista året (ett och ett halvt kanske) blivit mycket bättre och är numera en tuff motståndare även för vuxna elitspelare. Han spelar med ett lugn och en harmoni som är ovanlig hos en duktig lillgrabb. Han har en stor spelförståelse och spelar mycket klokt.
Idag så spöade han svårspelade Thomas Bennborn med klara 3-1, Bennborn sa efter matchen att Harald har förmodligen mer spelsinne än 99,5 procent av alla pingisspelare. Detta var i åttondelen i Elitklassen.

Harald har just slagit in matchbollen mot Bennborn


I kvarten så mötte han Dan Hedlund från Stratos, Senast jag såg Hedlund spela så spelade han rumpan av Erik Trygger och Martin Björkryd så här trodde jag att Harald skulle få det tufft. Harald spelade dock på som om ingenting och tog hem matchen i raka set. Imponerande men Harald rörde inte en min.


I semin väntade rutinerade Mats Källberg som i sin kvart enkelt avfärdat en halvduktig jänkare. Mats är ju en av Stockholms bästa spelare och möter här en kille som så vitt ja vet aldrig ens spelat högre upp än div II. Slakten ska ju vara ett faktum men inte denna gång. Harald tar första ganska enkelt, smyger hem andra och i skilje så tar han upp ett 3-7 underläge och vinner i tre raka raska set. Snacka om skräll och en snygg skalp för Harald att visa upp hemma och för kompisarna på träningen.



I finalen mötte han Alexandru Cazacu som är ny för i år från Rumänien i Spåret. Det hade på lördagen spelat final i klass 1 där rumänen slaktat Harald men nu blev det jämnare trots att rumänen vann, dock bara med 3-1.


Cazacu är väl lite lik Pitchey?

Harald är med sitt lugn inte lämplig att ha med i denna blogg så tack för denna gång Harald, vi kollar upp dig igen när du börjar bli lite sur.




3 kommentarer:

Anonym sa...

harald fick två gula kort i kina.. båda var när han tog upp bollen genom att sparka den i golvet och sen upp i handen. det har jag hört iaf. :)

max sa...

usch vilken buse.

Anonym sa...

Är väl inte svårt att vinna med en sån fuskserve...