onsdag 12 september 2007

Superettan, seriebeskrivning

Det blir lite gissningar här men jag kör på så får vi se.

Askim:
Kör som vanligt med två duktiga kineser. De har sedan en av andrauppställningens bästa spelare i Sulan vilket gör dem till ett hot om seriesegern för dem andra. Förra året så spelade Ted Sundström mycket och i år får han kanske sällskapav Kvist som är ett år yngre och rätt duktig. Jocke Andersson lämnar för annan klubb.

Enig:
Var förra året ett av de lag som höll på att åka ut men har i år breddat truppen med Otto och Rasmussen. Vad jag kan läsa mig till så har de ingen nordkorean detta år men jag tror att de vinner på detta då de absolut inte spelade som ett lag förra året. Comstedt står för farmarklubben men han kommer säkert att spela en del precis som räven Wranå.

Carlstad:
Är osäker på deras status. De är duktiga men de imponerade inte i kvalet. Deras kines som spelat strålande i serien torskade bägge mot Stratos men är annars rätt bra, men hur bra? Boström kan vara sjukt bra. Lundeteg håller väl inte på den här nivån, lika för Magoo och Andreas Johansson. Ljones spel och inställning kommer nog ge honom ett par matcher och Simon Arvidsson är ju mycket lovande. Är grymt osäker på vilka som ens kommer att få lira.
Sen har de dessutom värvat Tobbe Bergman och han vinner ju också en del. Svårtippade.

Hägersten:
Haren, Källberg,Dansk, Sandell, Pereira och Tran. Haren är i form och har gått framåt en hel del. Källberg har ju rutinen men kommer nog att lira i elitserien en del. Dansken är för mig helt okänd. Sandell kan spela stor pingis men han är lite för ojämn, han torskade en del i kvalet och han gör en del märkliga matcher då och då. Tran ska bli spännande att se på denna nivå. Pereira känner jag till för lite om. Troligen ett mittenlag.

Mariedal:
Kinesen som är Ok är kvar. Björklund fortsätter att lägga in den på bordet. Översjö, Ojakangas och Edenfall slåss om de andra platserna med Hampus Söderlund som joker. Av smågrabbarna så vet jag inte vem som är hetast. Mittenlag.

Stratos:
Har tappat Molin, Nordberg och sin japan. Har dock förstärkt med Ludde Hedlund och en gammal Kuban som tydligen deffar helt OK. Deras andrauppställning var inte den hetaste förra året och den ser svagare ut i år och det gör förstauppställningen med, kan få det tufft i år om inte Dan Hedlund överträffar sig själv gång på gång.

Växjö:
Intressant lag minst sagt. Har Magnus Wahlgren och Fredrik Nilsson som ankare tillsammans med en ny kines (den förra gick till Lyckeby). Vidare så har de ett koppel u-20 lirare som får slåss om platserna bakom. Hjelmer, thörnkvist, Bachstätter och Åkesson är alla och tävlar i Oslo inför seriestarten, spännande satsning som kan ge en topplacering. Kayan lämnar för Linné.

ÄSK:
Årets vårlag förra säsongen efter att Ramstrand anslutit till laget. Nestor Appelgren leder Gurra, Singh, Ramstrand från förra året och dessutom så har de spetsat till laget med en Berrios som kan vara fågel eller fisk. Kul att se hur unge Linderoth kommer att göra ifrån sig, han har tagit en hel del skalper på sista tiden och kan bli en obehaglig överraskning för många.

Inga kommentarer: