torsdag 20 september 2007

Klagomål

Ska försöka att vara saklig. Ska försöka att vara konstruktiv. Som pingisspelare, ledare, åskådare så undrar jag över det här med bladvändarna.

Kvaliteten och konsekvensen hos dem är milsvidd i skillnad. Jag kan börja med serven. Den bedöms stenhårt av vissa medan vissa inte bryr sig ett dugg. Detta är svårt då man som spelare inte riktigt vet vad som gäller. En bladvändares svar på detta är ju givet:

-Serva alltid korrekt så är det inga problem.

Men varför ska jag serva korrekt när min motståndare myglar av bara helvete? Man blir ju helt galen när det sker.

Det är ganska stor skillnad att ha en liten knatte eller en utbildad förbundsbladvändare vid bordet.

***

Nu till stockholsmbladvändarna och bladvändarnas ersättning.

De är allmänt skarpt ogillade från spelare och ledare utanför Stockholm då de nästan medvetet söker anledningar till att skapa konflikt. De har en tro om att de är de själva som ska vara i centrum för denna händels som nu råkar vara en pingismatch mellan två eller fyra spelare.

Det finns en mängd exempel på detta och jag undrar varför det är så?

Vill de verka viktigare än vad de egentligen är för att på så sätt kunna få mer betalt? Om det nu är så så är det beklagligt att de har en egen agenda som de driver. Jag har vid tillfällen pratat med högt uppsatta bladvändare om detta. Deras svar:

-Man tjänar ingenting på att vara bladvändare i pingis, vi gör det för att det är roligt.

Jojo tjena, de får ju betalt vilket många andra inom pingisen absolut inte får. Kvalificerat skitsnack är vad det är. En bladvändare i Div 1 får 300spänn per match plus reseersättning för att vända blad i sex timmar (plus minus), 100spänn i timmen (som de givetvis skattar för) för detta är sjukt bra betalt då insatsen är snudd på noll.

För klubbar så är domarkostnaderna en ganska stor bit, skulle gråta som kassör för spåret med alla deras lag i nationella serierna. Vilken jävla kostand för ingenting tillbaka.

***

Nu till överbladvändarna. De sitter och kolla pingis hela dagarna och om någon visar lite känslor så skickar de upp osten i ansiktet på dem, avancerat, De får inte lägga sig i matcher då det är matchens bladvändare som dömer i dem. De har inte ansvar för bladvändarna utan det har tydligen arrangören.

***

Jag påstår inte att det inte behövs bladvändare för det gör det ju precis som man behöver den där killen med röd flagga i höjdhopp som visas när någon river, som om man inte märkt det.

Bladvändarna måste rycka upp sig rejält och inte driva en egenda som gör att de tar sig själva alldeles för mycket på allvar och tror att de spelar en central roll inom pingisen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, ja men finns det någon Anders Frisk bland de stockholmska blandvändarna? Den där bladvändaren med blonderat hår och som alltid ska stå i centrum och försöka vara viktig...

Förövrigt minns jag en riktigt jobbig bladvändare från ungdoms-sm i Solna någongång på 90-talet. En okänd snubbe från Solna som hjärna hyvlade osten hit och dit. Tror till och med han lyckades döma ut den topseedade killen i H20. Påminde en hel del om Anders Frisk faktiskt, fast utan det blonderade håret...

Annars är väl bladvändarna rätt bra och ha. Vem fasiken orkar räkna längre än till 2-2?

max sa...

Vad i helvete! Det där är preskriberat och dessutom så betedde sig Mattias inte såååå bra när Johan Björklund pissade på honom.

Vem minns detta!?

Anonym sa...

Gemensamt för alla överbladvändare är att de mer eller mindre har någon autistisk störning alternativt storhetsvansinne.
Den största hitlern av dem alla är han som alltid är överdomare i Sundsvall Open. Han behöver söka vård.

Anonym sa...

Nej, den värsta överbladvändaren är definitivt Jan Merbom från Hovmantorp. Jag fick varning innan matchen hade börjat... Om ni har spelat tävlingar i Lessebo eller Borgholm så har ni troligen också mött Merbom. Vilken jävla sopa. Gubben har förmodligen ett extremt behov att utnyttja den lilla makt man får som överdommare. Patetiskt.