söndag 16 september 2007

Första sammandraget avklarat

Eftersom jag var på plats i Div 1 östra så kommer jag att beröra den serien först och under morgondagen kommentera några utvalda serier.

Aspudden:
Vann sina mot Västers pch Norrtull med 8-3 och är det enda laget som har full pott efter fyra omgångar. Kassakon (ursäkta en marknadsförares ordvits) är obesegrad vilket räcker långt med tre starka kort i Tran, Svedberg och Vila.

Kalmar:
Spöade Riddaren lätt i första men fick då Thomas Dahlström skadad (avsliten hälsena) vilket försvagade laget kraftigt. Utan Thomas i laget så förlorade de en jämn match mot Solna. Rosvall är också obesegrad. Får det tufft att vinna serien om de inte förstärker laget nu när Dahlström förmodligen missar resten av säsongen.

Riddaren:
Kom bara med tre man men höll ändå på att sno en pinne av Linköping. Delby orkade inte lira två dagar i rad.

Linköping:
Packe övertygar men de andra är inte tilräckligt bra. Rehn vinner mycket men inte lika mycket som förr.

Norrtull:
Ställde upp med ett kraftigt försvagat lag under söndagen och var chanslösa mot Aspudden. Nyqvist och Trygger förlorade mot kassakon och med ett andrabord som tar noll så torskar man. I andra matchen så spöade man ett tappert kämpande Västerås med 8-5 och sista matchen förlorad, Rogelm blev inte matchvinnare med sin 0-12 i set.

Solna:
Tappade onödigt poäng mot Västerås men slog sedan Kalmar. Helgen totalt är nog något under vad de hade förväntat sig. Hade mycket marginaler emot sig i flera matcher och de kommer att klättra i tabellen under säsongen.

Västerås och Västers, vem bryr sig?

Konklusion:
Aspudden och Kalmar klart bäst men ett plus förAspudden då de är obesegrade och att Kalmar har Dahlström skadad. Norrtull är starka om bästa laget spelar vilket alltid är svårt att få ihop. Solna är bra och kommer oroa alla lagen i alla möten. Linköping är svagare än väntat och kommer att bli ett mittenlag utan att hota topplagen. Riddaren var svaga detta sammandrag och måste träna eller bli yngre. Kan få problem om de inte skärper till sig. Västers och Västerås, vem bryr sig?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kalmar lär vinna serien i vilket fall. Aspudden kommer bli försvagat när superettan och Elitserien drar igång.
Det är bara 2 omg till innan jul, efter jul är Hasse Moktar tillbaka i Kalmar efter långresa i sydostasien, ända chansen att dom inte vinner är att Hasse dragit på sig ngn obskyr sjukdom därnere.

Efter att ha läst resultaten i serien är jag dessutom inte helt säker på om det är 3 eller 4-mannalag som gäller i div 1 östra.

max sa...

Som coachen påpekar och som jag skrev så måste Kalmar förstärka, och Hasse är nog en andraman som tar en hel del.

Aspudden har en del sparkapital att ta av men om de räcker är jag mer osäker på. Troligen så kommer Kassakon och Tran spela i superettan i december och framåt och de kan bli svåra att ersätta.

Angående tremannalag så har Coachen en poäng även om det bara var riddaren som verkligen ställde upp med tre man så hade såväl Norrtull som kalmar ersättare som inte riktigt höll måttet för att vara snäll (iaf om Norrtulls spelare som var en katastrog bägge två).

Anonym sa...

Aspudden som är ett ungdomslag lär bli ännu svagare sen efter nyår när ungdomar under 18 år inte längre får limma....

Anonym sa...

Det finns redan substitut för limmet som kommer att godkännas som funkar lika bra som dagens lim, har själv testat det o kände väldigt liten skillnad.

Dessutom så kommer dom inte testas när dom spelar i seniorsammanhang, det är förbjudet för alla att limma efter Jul. Skillnaden är att ITTF sagt att dom bara ska testa på juniortävlingar.