tisdag 20 maj 2008

EM-truppen pojkkadetter

EM-truppen för pojkkadetter är nu klar.

Anthony Tran och Hampus Söderlund var självklara val för förbundskaptenen Thomas von Scheele då de tillhör europatoppen.

Sedan föll valet på Carl Åkerlind från Ängby SK. Han har varit jämnast och har bäst resultat under säsongen. Ett plus för hans inställning och hans vilja att ge järnet hela tiden även under träning.

Dessutom så får Albin Wemmert från Ärtemark chansen för sitt mogna och tuffa spel. Att han har ett år kvar i klassen talade även till hans fördel.

En liten skräll för mig att Wemmert kom med men det har ju säkert en del med att han har ett år till i klassen. Vad tycker ni om detta?

11 kommentarer:

max sa...

Ingen som ifråasätter laguttagningarna?

Jag vill inte vara för dum när det gäller unga grabbar men.. komm igen nu.

bossej sa...

Tycker uttagnngen av Wemmert är svag. Att hålla två platser öppna tills efter JSM var ett bra grepp av TvS och förmodligen väldigt inspirerande för de många killar som finns bakom de givna Tran och Söderlund. Annnars har ju uttagningarna till kadettlaget vverkat förbestämda sedan flera år, någon ny gör sig icke besvär. Båda semifinalisterna Cederlöf och Adam Andersson borde därför varit med, då JSM framställdes som en kvalificeringstävling inför Polska/EM. Kan ha viss förståelse för Åketrlind som gjort bra resultat tidigare och förlorade knappt mot Cederlöf i kvarten. Men Wemmert ??? Förlorade mot oseedad i 1/16-delen. Tycker Adam Andersson borde vara given efter sin insats, även med tanke på tisigare resultat under säsongen. Som det blev nu verkar de två öppna platserna enabrt varit ett spel för galleriet. Fegt och svagt av TvS, som annars verklar vara en klok person med tanke på svaren i din intervju.

Janne sa...

Adam Andersson borde vara given med tanke på semifinalplatsen i SM och även resultaten tidigare under säsongen.

bossej sa...

Gôtt att du håller med Janne.
Dessutom är det ju inte trovärdigt med att hålla två platser öppna tills efter JSM. Vad var det man skulle kolla på i Skellefteå ? I flera sammanhang har det påtalats, bla av TvS, hur viktigt det är att motivera gruppen av 14-15 åringar strax bakom Tran och Söderlund. Vad sänder då uttagningen av Wemmert (och i viss mån att Cederlöf inte fick chansen)för signaler. Skulle vara intressant att höra hur TvS resoonerar, Max. Kan du ordna det ?

tvs sa...

jag kommenterar inte specifika uttagningar till anonyma personer.men generellt när man ska ta ut tänker jag,var står man internationellt,hur har hela säsongen sett ut,är man sista års eller har man år kvar,vad har man för spelstil,nuvarande form.många olika aspekter som avgör vilka beslut man fattar.och när man har ansvar att ta ut får man räkna med att folk(tidigare kommentarer) blir missnöjda hur man än gör. det tillhör jobbet mvh thomas vs

max sa...

Jag vill inte ifrågasätta för mycket då jag inte har sådan stenkoll på dessa killar..

Men det kan inte vara kul för Adam Andersson som gjort fina resultat under hela säsongen.

Ännu värre för Daniela Moskovits som vann SM men inte får åka med till em.

Unknown sa...

Håller med de övriga om att uttagningen sänder negativa signaler då resultaten från JSM inte betyder något. Att vinna är viktigt och de som vann mest ej blir uttagna, då blir det inte bra alls.
Kan kanske ha varit en fördel för Wemmert att han har lirat i elitserien. Kanske detta som avgjorde?
Att gå på att spelare har ett eller flera år kvar tycker jag också är fel, då dessa i så fall får sin chans senare.
En förbundskapten tycker jag ska ta ut det för tillfället bästa laget och inte titta framåt eller bakåt, då det ändras så mycket i dessa åldrar. Låt spelare komma fram rättvist på vad de presterat nu och i viss mån senaste tiden (tävlingar/ranking). Så fort man går på spelstil, att man har år kvar och andra flummiga värdemätare luktar det svågerpolitik.

Fladder sa...

Daniella var tvungen att tacka nej till 6-nationers och ett landslagsläger som låg i juni pga klassresa. Därför var hon inte aktuell till UEM enligt vad jag hört.

MalinL sa...

Som tidigare inlägg säger så var Daniella uttagen till första uem-lägret +6nationers tillsammans med 3 andra. Sen skulle den slutgiltiga uttagningen skett i samband/efter 6nationers. Men tyvärr var Daniella uppbokad under Juni och valde att tacka nej.

Unknown sa...

Tack för informationen.
Hoppas att det även på pojksidan finns motsvarande anledningar till varför de för tillfället bästa inte är med.
När man redovisar en uttagning kanske denna kan vara mer offentlig från början, så att återbuden och kompletteringarna senare framgår för att det inte ska upplevas som en orättvis uttagning.

bossej sa...

Till TvS,
Självklart ska du inte kommentera enskilda personer/uttagningar på en blogg. Inlägget handlar inte om det. Jag tror att konkurrens-situationer främjar utvecklingen av unga pingisspelare. Det gör att de själva måste hitta lösningar för att vinna poäng, förändra matchbild osv. Precis den kreativitet som du efterfrågar att unga spelare behöver träna mer på. Därför var det väldigt bra att göra JSM till en kvaificeringstävling inför landslagsuttagningen. Plötsligt hade "alla" chansen. När resultaten på JSM sedan inte spelar någon roll är det ju svårt med trovärdigheten för spelarna. Jag tycker som sagt att initiativet var väldigt bra, hoppas på fortsättning, men med ett konsekvent agerande efter förutsättningarna som ges. Spelare som bedöms ha framtiden för sig, är talangfulla, har potential kan väl bjudas in till läger mm. De spelare som är bäst för tillfället bör representera Sverige i landslagssammanhang. Lycka till i EM