fredag 9 maj 2008

PG vann sin grupp

PG vann sin första match ganska enkelt mot Kasper Sternberg från Danmark och Eslöv. Kasper hade inte helt oväntat problem med PG´s servar och de ledde så småningom till en seger för svensken med 4-2 i set.

I nästa omgång så mötte PG Jevtovic från Serbien som är en halvklurig motsåndare med en mördar-backhand när han får tid på sig och hinner förflytta sig.

PG började passivt och hamnade ofta på försvar men tog sig samman och servade mer eller mindre hem det första setet efter poäng på tre servar i slutskedet. 11-9 i första.

Andra set och PG lite mer aktiv men det saknas lite glöd i hans attackspel och han spelas ofta bort från bordet trots att han har lägen. Serven ger honom dock ett klart övertag och andra set ganska enkelt till Pär med 11-6. Vid ledning med 4-2 så får serben en trippelträff som studsar in i fel hörn som PG fångar med handen. Då det är en tydlig felaktig boll. Tyvärr så hänvisar serben till domaren som inte tycker att det var något konstigt, pinsamt av serben. Ekan var upprörd på bänken med all rätt.

Tredje set och PG börjar återigen lite tveksamt men det mest spännande här sker när PG får utdelning direkt på serven men ger poängen till serben för att returen faktiskt tog. PG agerar precis som man ska oavsett läge, han agerar sportsligt. 4-2 var ställningen då och det var därmed en viktig poäng. 5-2 eller 4-3 är stor skillnad. PG är dock starkast och återigen är serven hans segervapen. Han kommer inte alls till med forehand som jag vill se honom göra. 11-7 till PG som på de tre första seten fick poäng 10 gånger direkt på serven.

Fjärde set och serbens spelidé är tydlig. Kort i forehand och blocka ner PG´s eventuella loop långt ner i forehand för att på så sätt skaffa sig ett övertag i duellerna. PG har inget motvapen och de nästa två seten går till serben.

I sjätte och sista set, ja det blev inget skilje, så var PG bättre och lyckades vända ett par bra bollar till vinst och vann mycket välförtjänt matchen. Sista poängen till PG på att serben missade ännu en retur.

Vilken serve PG har det är sjukt kul att se! Totalt 16 poänggivande servar direkt samt ett antal som ledde till poäng efter attack.

Nu väntar vilodag för Pär Gerell på fredag för att fortsätta kvalet på lördag. Jag är med hoppas ni är det med!

Video från matchen inom kort

PG kröker inte rygg för någon utom Ekan.

Konklusionen är efter att ha sett PG spela här i Budapest är att han måste höja sitt offensiva spel en nivå. Han är något passiv och inte tillräckligt bestämd på andrabollen. Han hamnar lite för ofta på försvar och det är inte till hans fördel.

Tagga till nu PG så har du goda chanser. Vi håller på dig!

7 kommentarer:

Anonym sa...

vart e Jonas Johansson från Öråns, jag skulle npominerat han till sveriges hårdaste slag.

Anonym sa...

hehe skoja ba

Anonym sa...

haha men va fan skriver ni så för`?

Anonym sa...

vet ej?

Anonym sa...

opfta du inte vet?

Anonym sa...

I Lord Robin I Stekarn då?

Anonym sa...

vem fan e de!