måndag 12 maj 2008

Gröstorps skotte

Jag ställde ett par korta frågor till Peter Gustafsson om deras nyförvärv Gavin Rumgay och fick följande svar:

Max- Håller han för att spela på denna nivå?
Peter- Tror att han kommer hålla ganska bra. Han kanske inte håller samma klass som Stenberg men han kan förhoppningsvis ha jämn kvot. Det är en spelare under utveckling, liten chansning, men desto roligare om det slår in

Max- Varför valde ni denna spelare som ersättare för Stenberg?
Peter- Oerhört trevlig, sympatisk, energisk, träningsflite och en fighter. Rolig att ha i laget förhoppningsvis. Preliminärt skall serien börja redan 17/9 så då är det bra med såna som redan är fullt igång som kör gärnet och vill framåt. Det sporrar resten av gänget hoppas jag. Han är dessutom en kopia av Kenny Daglish så bättre kan det ju inte bli eller..

Max- Var är han nu?
Peter- Han satsar stenhårt på pingisen, är nu i Sydkorea för träning och spel på pro touren, blir interssant att följa hur det går där.

Max- Hur bra är han?
Peter- Jag tror att med rätt start kommer många bli överraskade. Han slog nyligen Janos, Ungern, och har hög kapacitet, ja en liten "joker".

Max- Kommer han att bo i Simrishamn?
Peter- Han kommer i princip att bo här, dela lägenhet med Hong, åker iväg när "förbundet" kallar.

Max-Varför har ni inte en svensk spelare på förstabordet?
Peter- Det ju väldigt tråkigt att vi inte kan ha svenska spelare på förstabordet i serien, men tyvärr ser verkligheten ut som den gör.

Tack för svaren Peter och lycka till med skotten i elitserien!


15 kommentarer:

Anonym sa...

Han verkar cool, gustavsson, riktigt cool. Skotten verkar färgglad, härlig kombination/lycka till

Anonym sa...

Intressant med nya namn i serien/Peo

Anonym sa...

>Han verkar inte det minsta orolig, vet han något som vi andra "nördar" missat? Men vara 300 på ranking är ju inget som är direkt skräckinjagande.

Anonym sa...

Hur många svenskar går till första omg. i pro tour tävlingar? VAd jag såg om honom gjorde han det i sista pro tour tävlingen, då bör man vara ok för spel i elitserien.

Anonym sa...

Om det stämmer så ärnog 50-50 som gustav tror ganska rätt

max sa...

Jag tror att skotten får det svårt.

Det jag har sett av honom (en tävling) så imponerade han inte alls i spelet.

Några matcher kan han nog ta men av 30 matcher så tror jag att han är 10-20 snarare än 15-15.

max sa...

Tror nog egentligen att han vinner färre än så förresten.. 8-22.

Anonym sa...

nej nej skotten kommer äga o Gröstorp vinna SM :D

Anonym sa...

Axelqvist som är mycket högre rankad än så gick knappast 50/50. Visst kommer han ta ngn match men jag tror som Max, Ca 5-25 maximum.

Anonym sa...

första bordet är för tufft för han. Men han hade varit en perfekt andrabordsspelare

Anonym sa...

varför har Gustavsson köpt in en skitspelare?Med den lönen Stenberg hade kunde han fått jon persson lätt!

Anonym sa...

Jag har mött honom i England och kan bara hålla med om att hans "yxserve" är fantastisk. Det kan nog rentav vara den bästa servare jag mött. I övriga spelet är det tveksamt om han håller elitserieklass. Han är allround och kan överraska med att lägga in ett skär när man minst anar det. Men för att bli en riktig storstjärna skulle han dock behöva utveckla sitt attackspel en hel del. Fast med en riktigt bra serv så kommer man långt. Det räckte för att vinna mot mig i alla fall, fast det var en hård match. Det ska bli mycket intressant att se hur han klarar sig i elitserien.

Anonym sa...

Han kanske hellre vill ha skotten än Jon! Han är lurig den där Gustavsson, kanske han ser nåt/har sett nåt som han tycker om och tror på.

Anonym sa...

Hur många har sett honom senaste månaderna? resultaten är väl minst lika bra som våra svenska landslagspelare, gerell, svensson mm. vad är skillnaden? De går ju aldrig förbi kvalet på touren, men det har visst skotten gjort.

Anonym sa...

Man skall nog inte stirra sig blind på ranking. Titta på våra svenska spelare som är ute på varje pro tour tävling, titta istället på resultaten. var inne på ittf o kolla. GR har inte spelat så många pro tour i år därav sin låga ranking. Men däremot Gerell, axel, svensson som varit ute på de flesta pro tour tävlingarna de senaste 3-4-5 åren kommer nog ligga kvar p.g.a. att de inte kommer bli bättre.