lördag 10 maj 2008

Matilda stundtals överlägsen.

Matilda Ekholm mötte i steg tre av OS-kvalet en italienska vid namn Negrisoli.

Jag hann knappt sätta mig innan Matilda blåst in första set med 11-2. Matilda spelade hårt och självsäkert. Mycket bra spel och koncentration av svenskan.

Nästa set blev tuffare men vinsten igår gav nog självförtroende då 8-10 vändes till vinst med 12-10 och 2-0 i set. Viktigt!

Tredje set var också jämnt men när det var som tuffast var Matilda som coolast. 7-6 till Matilda och egen serve och hon lurar italienskan så mycket att hon fortfarande står och kliar sig under pannbandet med en misströstande blick. Matilda fintar felskruv kort raka vägen mot den högerhänte motståndarinnan men slänger sedan i väg en snabb serve diagonalt med backhandsidan och ett ess är ett faktum. Sorry om jag inte förklarar den så bra men serven var grym.

Efter denna serve så var det bara Matilda på banan och italienskan missade sedan direkt efter sin egen serve och Matilda defilerade hem setet.

I fjärde set så spelade Negrisoli upp sig och Matilda fastnade lite enkelt i motståndarens backhandspel samtidigt som hennes forehand inte riktigt var 100 %. 7-11 men med en ganska bra känsla för fortsättningen.

Femte set började jämnt men vid 5-5 skickade Matilda iväg en likadan serve som hos essade på tidigare och resultatet var detsamma , ess, italienska tog då Time-Out direkt.

Matilda höll sig cool och gjorde vad hon behövde för att säkra en plats bland de 16 bästa och nu får vi se om hon kan vinna även nästa omgång mot Kostromina från vitryssland som jag tror är en deff.

Kul för Matilda och svensk pingis!

Inga kommentarer: