onsdag 28 maj 2008

Polen Open juniortävling

Polen Open började idag och är en riktigt bra juniortävling. Världsettan Kenta Matsudiara är bland annat med. Hans första tävling på länge på grund av skada.

Kristian Karlsson stod över gruppspelet. Han är dessutom semifinal-seedad.

Mattias Karlsson som ligger tvåa på junior tourens poänglista var tvungen att kvala för att nå huvudtävlingen. Nu innebar det inga problem för honom och han vann sina matcher med 3-0.

Simon Arvidsson hade inte heller han några problem med sin grupp och avancerade utan setförlust även han. Motståndet var inte direkt skrämmande men man ska vinna matcherna också.

Sen var det dags för en lite jämnare tillställning där Mattias Översjö ställdes mot Västers och Danmarks Henrik Laxby. Översjö kom i underläge med 0-2 men vände och vann och avancerade med det till huvudturneringen nätt och jämnt som gruppetta,

Söderhamnsspelare Viktor Brodd hade han precis som Karlsson och Arvidsson en setförlustfri resa till huvudtävlingen. 3x3-0.

Anthony Tran som har ett antal år kvar i denna åldersklass var mycket nära att vinna sin grupp, men till sist för han mot jätten från Polen, Patryk Jendrzejewski (81a i världen) med 3-2 i set. Starkt av Tran att i alla fall vinna två matcher då han endast är rankad 236a. Till slutspel som grupptvåa.

Harald Andersson vann sina tre matcher och avancerade även han vidare. På vägen slog han bland annat Sargu från Rumänien.

Hampus Söderlund kom tvåa i sin grupp och avancerade på så sätt till huvudturneringen.

8 av 8 svenska killar in i huvudturneringen!

***

Malin Pettersson blev överraskande endast grupptvåa efter en förlust mot polskan Jaworska som är klart sämre rankad än Pettersson.

Josefin Lund fick bara med sig ett set på tre matcher och var helt borta från slutspelchans.

Michelle Quach kom på andra plats i gruppen efter två vinster i gruppspelet.

Caroline Andersson vann även hon två av tre matcher men hon kom grupptrea efter seträkning.

***

Mer om huvudturneringen senare men redan i andra omgången kan vi få se Översjö mot Kalven Karlsson. Tjejernas lottning ligger inte ute ännu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

nån som har koll på vad som hänt med kristian?

Anonym sa...

Samma knäskada som förut tyvärr, golvet i Polen stenhårt och utan specialinlägg i skorna blir påfrestningarna för stora.

boss sa...

Brodd o Harald i WJC-final! Suveränt jobbat! Vilka dubbelpar vi har på juniorsidan just nu. Arvid/Mandel med två WJC-semifinaler och Kalven/Översjö med sina enorma framgångar.

Anonym sa...

Nu lär man inte bara prata om Zlatans knän i skåne.

Anonym sa...

känns som Kristian är alltis skdada när han mötter Översjö, hur frisk han än är slår han inte Översjö...man minns ju SM i självaste trolhättan då hade han också ont och fick bryta..