fredag 30 maj 2008

Div 1 Västra

Vad har hänt?

Pengarna verkar inte kunna ta slut. Det värvas spelare som om det inte fanns någon morgondag.

Mölndal och Linné känns som de två starkaste kandidaterna om seriesegern efter en intensiv värvnings period av bägge klubbarna.

Problemet är dock att unga spelare kommer att få problem att platsa när man värvar på detta sättet vilket kan hämma återväxten. Men det är en annan diskussion..

Linné har som det tidigare berättats om värvat friskt och har haft klart med Kadiri, Gustafson, Åhman och Karlsson, som femteman har de Brännström. Men det senaste är att de kommer att få ännu en spelare till andra halvan av serien som håller mycket hög superettanklass. Sen får vi se om de försöker jobba fram en kines också men det verkar ju knappast nödvändigt.

Då kan man ju tycka att Mölndal är frånsprunget men det senaste från det lägret är att de värvar över en dansk böna (vet ni vem jag menar) som kommer att vässa till deras lag oerhört.

Falköping med sin kines och Fredrik Andersson mfl blir inte helt ofarliga de heller även om de inte räcker hela vägen fram. Munkedal har även de värvat friskt och nytt även om det inte är ungt. Sen så finns det ju en hel del toppspelare utspridda i andra klubbar också. Wang Bing, Sundström, Grezula, Egerholt mfl.

Västra ettan kommer nog att aspirera på två platser i superettan till nästa säsong.

17 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.blt.se/sporten/nu-maste-akerstrom-byta-till-nytt-gummi(667864).gm

Anonym sa...

Gbg-klubbarna har trissat upp detta nu i fotspåren efter Askims enorma penga-flödande som inleddes för ett par år sedan. De enda på någorlunda spel-nivå som verkar hålla sig utanför detta löjliga penga-race är fortfarande Partille och Kungälv .
Warta, Mölndal,Linne och Askim verkar likt fågel Fenix plötsligt rest sig ur askan och skakat fram a-lags sponsorer.Vart månne det sluta....
Mycket möjligt 3-4 Gbg-klubbar i elitserien inom 2-3 år..

Anonym sa...

hur många egna produkter eller juniorer finns det egentligen i Warta,Mölndal och Linne???
relfsson,tamm,månsson,kines,nilsson ? - NEJ !
asamoah,svensson,drotz,andersson,dansk ? -NEJ !
kadiri,åhamn,kines,gustavsson,karlsson ? -NEJ ! men de där unga i linne då ? brännström,höök,adam? NEJ,från Partille !

askim däremot har både norling och kvist från klubben !

max sa...

askim har dessutom två kineser i klubben och sulan..

Anonym sa...

Det är nog troligare att Sundström spelar superettan än att Norling gör det, eller???

Anonym sa...

Hur många lag i Elitserien och Superettan har egna produkter? Kul om nån kollar upp detta. Inte många tror jag svaret blir.

Anonym sa...

i vilket fall är det tre egna produkter i A-lagstruppen. Glöm inte heller Nisse Dahlberg som slog Harald Andersson i Superettan denna säson. Tycker Askim har en bra blandning av egna produkter och spelare utifrån.

Anonym sa...

Danska bonan = Mr bean look-a-like....LARSEN! // COACH K

Anonym sa...

lyckeby kommer ha många egna produkter nästa år...

Anonym sa...

växjö

Anonym sa...

Ted Sundström är väll ursprungligen från Askim

Anonym sa...

Avund mot Göteborgsklubbarna

Det osar här inne avund gentemot Göteborgsklubbarna som kan köpa sig kompetent pingiskraft.

Det här med "egna produkter" torde väl i dagens liberala marknadsekonomi inte spela någon större roll där individen är överordnad kollektivet.

Leve Göteborg och dess pingis!

Efter uppstuds

AA

Anonym sa...

Apropå Warta. Tamm började visserligen i Backa BTK, men har alltid tränat med Warta. Hedram är en egen produkt. Sedan har de också byggt upp Sveriges läckraste hemmahall genom de nya läktarna i Ex-Huset. Inte mycket de behöver skämmas för, med andra ord.

Anonym sa...

Relfsson, Tamm och Nilsson i Warta är Göteborgsspelare från början.
Svensson och Drotz är från närområdet ( Upp mot Alingsås)
Anders Karlsson från Lerum
Tre kommer från Partilles plantskola

Inte illa!

Anonym sa...

Kan Ex-Huset vara Sveriges bästa Elitseriearena? Det blir i alla fall ett härligt tryck där under matcherna tack vare bra akustik och närhet till spelarna! (Man längtar redan till hösten!) En del andra lag borde nog ta sig en rejäl funderare på utformningen av matcharenan och dess betydelse för stämningen.

Anonym sa...

Vilken dansk har gått till mölndal? O vilka har egentligen uddevalla???

Anonym sa...

Att pengar pumpas in i sporten pingis kan väl aldrig vara någon nackdel? Ju fler klubbar runt om i Sverige som hittar sponsorer desto bättre eftersom vi behöver varenda krona vi kan få in. Hur de sedan används är en annan sak, exempelvis om det bidrar till att unga talanger hamnar utanför lagen. Det är en intressant diskussion. Å ena sidan är det viktigt för unga talanger att få spela, å andra sidan är det viktigt att de har en tillräcklig hög nivå att spela på annars finns risken att de lämnar för andra klubbar med lag i högre serier.