måndag 12 maj 2008

Silly fortsättning

Mariedal:
Har tappat Johan Björklund och ryktet går om att det har en halvhyfsad tjeck på ingång. Tror inte att det är en tillräckligt bra spelare för att de ska lyckas på ett bra sätt i elitserien.

Truppen är för tunn och det har ett för svagt förstabord och ett för orutinerat andrabord som det ser ut nu.

Truppen: Mrkvicka, Liao, Ojakangas, Översjö, Söderlund

Warta:
Har förstärkt laget med en ny kines som de hittat i England (!). Denne kines spelstandard är garanterat bättre än fiaskovärvningen av Peng förra säsongen då han faktiskt varit och provtränat innan kontraktskrivning då han också slog Månsson.

Har med denna värvning också möjligheten att spela med Stefan Nilsson på andrabordet om han själv nu vill träna pingis mellan golfrundorna. Har dessutom föryngrat truppen då Hedram lämnat och Relfsson ersatt.

Truppen: Kines, Månsson, R.Nilsson, S.Nilsson, Relfsson, Tamm

Söderhamn:
Har tappat sin Japan tillbaka till den inhemska ligan i Nippon. Dessutom så drabbas de av att Elitseriens meste spelare genom tiderna Peter Andersson lämnar Hälsingland för sitt moderslän skåne och modersklubb Eslöv. Ett ton av rutin som försvinner och detta kan skaka hela föreningen i grunden om inte ungdomarna tar tag i detta och visar vad de kan och vill utan Pidde.

Truppen: Jon Persson, Hampus Nordberg, Johan Sondell, Viktor Brodd

Eslöv:
De fyrfaldiga mästarna har tappt flera toppspelare men lyckas ersätta dem på pappret i alla fall. Zhao Peng är bättre än Gou Kai enligt mig men jag tror att kvotmässigt så är Kai minst lika bra, ett nerbyte för CL är min uppfattning, Gummi lämnar för spel i Bundesliga och Gönnern och han ersätts av Mattias Stenberg. Stenberg var förra året en av de bästa på förstabordet och kommer i år att få spela på andrabordet. En toppspelare men inte lika bra som Gummi.

Har tappat lillebror Andersson till farmarklubben men fått hem storebror och i och med att Mattias fortfarande är kvar i föreningen så känns det som om Eslöv blir oerhört svårslagna i år. Det är ju knappast så att Kasper Sternberg kommer att bli sämre i denna omgivning heller.

Truppen: Gou Kai, Axelqvist, Stenberg, Sternberg, P.Andersson, Nylander (Kävlinge), Ramstrand (Kävlinge), M.Andersson (Kävlinge)

Halmstad:
Först var det klart att de blev av med sin tränare och att han skulle bli ersatt av Fredrik Håkansson som tränare. Figge skulle dessutom förstärka laget som spelare. Men nu blev det inget av med detta och truppen ser intakt ut från förra året. Marcus Johansson ansluter till truppen och kan kanske efter sin fina vår få chansen att spela någon match i elitserien.

Truppen: Dawei, Wang, Rönningborn, Olsson, M.Johansson, A. Johansson

Falkenberg:
Tappar Gao Wei men ersätter honom rejält med Peter Nilsson som är en toppspelare. Dessutom så värvar man över Jakob Asmussen till andrabordet som får ses som en intressant värvning då han är ung och dessutom hade en fin första säsong i spåret denna säsong.

Truppen: Nilsson, An Shu, Rydén, Asmussen

Spårvägen:
Bygger upp en av Sveriges bästa träningsgrupper med en bred seniortrupp och en hungrig duktig juniorverksamhet. Tappar Asmussen till Falkenberg men värvar två stockholmare till laget som kommer att finnas på plats och bägge två förstärka laget med sin rutin och sin spelförmåga, Wall och Appelgren.

Man lyckas dessutom bibehålla det rumänska stjärnskottet Cazacu som med spelglädje och fin teknik är en fröjd att se spela. Kul att de har en bra ungdomsgrupp som knackar på dörren. Sandell, Tran, Andersson, Svedberg, Rindeström.

Truppen: He Haijin, Zöögling, Wall, Appelgren, Cazacu

Ärtemark:
Har stora problem att få ihop ett slagkraftigt lag. Har tappat elitseriens bästa förstabordsspelare i Gou Kai. Dessutom så ska Wang Jian Feng eventuellt sluta samtidigt som Sjöstedt byter klubb.

Måste förstärka annars åker de ut och lösningen stavas inte Pan Jinhua som det ryktas om.

Truppen: Wang Qing, Andersson, Wemmert

Rekord:
Gao Wei ansluter från Falkenberg men han är inte i närheten av lika bra som Chen Jian som lämnar. Tappar dessutom två stabila andrabordsspelare i Holm och Eriksson till danska elitserien.

Kommer troligen att försöka spela Karlsson på förstabordet för att Petersen ska hämta hem en hel del matcher på andrabordet men de behöver minst en spelare till.

Truppen: Wei, Karlsson, Petersen

Gröstorp:
När det blev klart att Stenberg skulle lämna så grät till och med lokalpressen en smula, så populär var Stenberg i Gröstorp.

Bibehåller truppen för övrigt och dessutom så ansluter en Europas läskigaste servare Gavin Rumgay. En klar försvagning och slutspel känns avlägset.

Truppen: Hong, Rumgay, Ohlsson, Nilsson, Hindersson

16 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkigt när Eslöv blir så överlägsna igen. Men visst har de en korean klar också?

max sa...

Har de det?

Har bara hört rykten om det...

Kan tänkas att de har en korre för CL men inte för elitserien.

Anonym sa...

Hörde att han skulle spela ev. slutspel också, men det är bara rykten

Anonym sa...

Hörde att det ståt något i deras tidning där Per H skriver, har ej själv sett det, men det låter inte helt omöjligt.

Anonym sa...

Kinesen som ska lira i Warta heter Jiang Chang Hong om det e 24 bast killen, och har riktigt nice lir. Kan bli farlig, har varit med i kinas landslag (som alla tjenuler) men slaktade iaf Ryan Jenkins och Darius knight med 3 raske! Coach K

Anonym sa...

1 eslöv
2 hbtk
3-5 fbtk warta o gröstorp

Anonym sa...

nylander spelar ej i fbtk,

Anonym sa...

om pan jiahua lirar andra bordet så kommer han ta minst 75 % av matcherna !

max sa...

Var ska Nylander? Rekord?

Anonym sa...

Nylander till Kävlinge??

Anonym sa...

Serieindelningen finns nu på förbundets hemsida!

Anonym sa...

nylander är klar för eslöv!

Anonym sa...

Espen Rönneberg och Hampus Söderlund till Ärtemark??

Anonym sa...

Blir Espen den ende norrmannen i Ärtemark?

Anonym sa...

mina kontakter säger att nylander bara var en påskrivning till rekord??

Anonym sa...

Ja det kan ju tyckas lite udda att de har hittat kinesen i England. Faktum är att det förutom Hong fanns fyra andra kineser i Premier League den här säsongen som håller elitserieklass. Jag tror precis som "Coach K" att det är en bra värvning.