torsdag 15 maj 2008

Volkswagen cup i Kina

Det spelas just nu en väldigt stor Pro Tour tävling i Kina.

Alla de bästa asiaterna är med och klassen är sjukt bra. På plats från Sverige är Jörgen Persson, Jon Persson, Per Gerell och Johan Axelqvist. I lag så åkte Sverige ut mot korea med 3-1 efter att Jörgen vunnit mot världsnian Oh Sang Eun. Sen var dettyvärr kört för svenskarna och kvartsfinal var sista destinationen.

I singelspelet så behövde alla spelarna kvala utom Jörgen. Jon vann endast en match och det mot Evans från England rankad 518 i världen. Hans förluster kom mot Jang Song man (111) och Wu Chih-Chi (78). Inte mycket att säga om alltså.

Axelqvist som spelade en tre-pool vann mot Cai (173) för att sedan bli utslagen av Lee Jung Sam (65). Lee som är en vänsterhänt pennskaftare passar Axel illa i spelet och siffrorna blev stora i alla set utom det som svensken vann mycket jämnt.

PG ställdes mot Fegerl (366) från Österrike och han var en munsbit för Pär. Därefter väntade en tuffare motståndare men fortfarande inte en så svår motståndare Kim Song Nam (250) hade inte en chans han heller. I den avgörande matchen så väntade Chang Yen-Shu (97) där PG skulle ställas på prov. Pär var den starkare på slutbollarna och vann med 4-1 i set och där han vann med 2 bollar i de tre sista.

I huvudturneringen så möter Jörgen världsettan Wang Hao, en på förhand mycket tuff motståndare som dessutom har hemmaplan då han är från Changchun där tävlingen spelas.

PG går mot Oh Sang Eun och även det är en tuff lottning men det är så det är på den här nivån, det är bara tuffa matcher.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Så nu e man i skellefteå och det första man ser e simon arvidsson träna sönder i träniongs hallen TP ftw ?

Anonym sa...

Årets TP!

max sa...

Hur fan kan man gnälla på att ngn tränar?

Jag hade varit stolt om jag blivit kallad årets TP.

Skaffa er rätt attityd annars blir ni aldrig något. Träning är enda vägen att bli bättre.

Anonym sa...

man kan vila sig i form också=)

max sa...

nej inte i längden.

Anonym sa...

Klart man kan Max, har du ingen koll. Mattias K som tränade cirka 2 pass på 1 vecka innan WJC i Venezuela= Vann allt! kan gå i längden...

boss sa...

Dumheter. Mattias K hade inte kommit dit han är utan mycket seriös träning. Utan massor av träning kommer man ingenstans i längden.

max sa...

Det finns inte en enda, inte en som blivit bra utan att träna.

Allt annat är skitsnack.

Bolltalang är en bra egenskap men träningsflit är en talang det med.
Det finns otaliga exempel på detta.

Fan, nu blev jag till och med lite irriterad.

Det här är ett stort problem med svensk ungdomspingis, det är för många som tror att det går att vila sig bra och spela lite skönt.

Anonym sa...

man kan bli bra av att träna 1 gång varje dag det räcker. behöver inte överdrivas för att bli bra som en del med 2-3 pass dagligen.

max sa...

7 pass i veckan är en start.. men jag tror att man måste satsa ännu hårdare än så när man blir lite äldre.

Sedan finns det andra aspekter på träningen och det är hur fokuserad man är tex. Hur man nyttjar den på match. mm mm

Anonym sa...

exakt, en tp är ju inte en som tränar mkt och blir världsbäst. utan det är en som tränartränar tränar och tränar men aldrig blir bättre

Anonym sa...

Din "Story" om Mattias stämmer faktiskt inte...Han har faktiskt tränat minst i köping fick höra det från honom själv endå gör han resultat utomlands hela tiden, kan det vara för att han har "annorlunda gummi på FH? han har säkerligen nött många kortnabbs FH, men han är inte träning flitig nenene./Karlskrona

max sa...

Om det är så att Mattias inte är träningsflitig så kommer han inte heller lyckas på seniornivå.

När jag menar bra så avser inte jag att spela i elitserien.

Det finns exempelt på flera spelare som är bland de bättre i respektive åldersklass som tränar för dåligt och som inom tid inte är de bästa längre. Så är det mer eller mindre i varje åldersklass.

max sa...

Men att då säga att Simon Arvidsson är "årets TP" är ju felaktigt, han blir ju bara bättre och bättre.

Anonym sa...

det var inte jag som skrev årets tp fast jag också går under anonym, arvidsson är ingen tp för han blir bättre svar ja

Anonym sa...

Ja skrev att arvidsson va årets TP :D

max sa...

Marko,
Är det du som inte brukar säga att du bara tränat med nabb 1år?

Hur ska du bli bättre med det utan att träna?

Anonym sa...

hehe har ja sagt att ja vill bli bättre ? har ja ens sagt att det e dåligt att träna ? det ända ja har sagt e att arvidsson e TP har inte sagt att det e dålit eller hur ?

max sa...

TP står väl för träningsprodukt?

I ungdomspingissverige så är det ett negativt betingat ord av någon outgrundlig anledning.

Det borde vara ett positivt laddat ord.

Inställning och ambition är viktigare egenskaper än enskild talang.

Förresten Marko så är det väl klart att du vill bli bättre?

Anonym sa...

Jo det e klart alla vill bli bättre och ja tränar på men ja har fortfarande itne sagt att det e dåligt lr nå negativt att va TP :P kan även säga att dem har lagt ut golvet redan idag och dem rengjorde det även bra skellefteå och reklam om JSM var över hela staden ! bra JOBBAT!

Fler som träna idag var Pernhult wernfelth swan och svedberg från spåret imorgon går man in i spelet och det ska bli skoj för första gången i mitt liv efter 2 års spelande av denna sport !


Kan även passa på att säga att dem flesta seedade bor i stugor :S tycker klubbarna ska satsa seriöst och låta dem bo på hotell som ovansiljan !

Anonym sa...

ja kan kanske komma med lite live reslutat imorgon så gör en tråd som heter live resultat imorgon max!