tisdag 13 maj 2008

Henrik Larsson-Jan-Ove Waldner

Bägge två är storstjärnor i respektive sport och de har bägge två hade platsat i landslaget om de själva velat men de har bägge två tackat nej.

Idag presenterar Lagerbäck EM-truppen i fotboll och jag tror inte att Larsson är med i den. När Ekan tar ut laget till Peking så är nog inte Janne med.

MEN

Om Waldner hade spelat så hade det varit av ett otroligt stort värde rent mediamässigt då uppmärksamheten hade ännu en gång riktats på vår absolut bäste pingisspelare (idrottsman?) genom tiderna från detta avlånga land. Pingisen hade ännu en gång fått fokus och det är vad vi behöver just nu mer än någonsin.

Problemet är väl bara att vi aldrig ger någon annan chansen. Den gamla generationen har varit så bra så länge att den hindrat våra unga hopp att ta steget in i landslaget som seniorer då de aldrig riktigt fått chansen.

Vi har haft spelare som varit i världsklass som juniorer men som sedan inte tagit steget som seniorer och där spelar det klart in att de inte fått chansen på samma sätt som man fått i andra länder.

Så hur ska man göra? Ska man spela med en föredetta stjärna som fortfarande håller hög klass eller ska man spela med en yngre fast sämre spelare. Icke att förglömma är att PG och Robert Svensson inte är så himla unga de heller längre.

20 kommentarer:

Anonym sa...

dom yngre har ju fått chansen på touren hur många gånger som helst. jens har ju inte heller tagit chansen trots att han fått den så många gånger även i mästerskap.
Och som sagt, med J-O i laget kan man ju garantera flera helsidor i aftonbladet. Utan honom blir det bara en liten notis i högra hörnet efter att sverige åkt ur i åttondel mot sydkorea. Janne som trea i laget är perfekt, på 3e platsen i lagen finns många spelare som har enoorm respekt för honom, OCH KOM IHÅG att han faktiskt var i semi på SENASTE OS. Om han blir spelklar till OS nu så kommer han höja sig brutalt dom närmsta månaderna fram till OS. Han vet vad som krävs

Anonym sa...

Spelar man med Jan-Ove Waldner i laget har han lovat att bjuda alla journalister på ÖL enligt ett utspel av honom själv senaste OS!

Jag tror dock intedet går ngn direkt nöd på honom ekonomiskt, men om det vore så tror jag att halva sverige skulle kunna tänka sig att ställa upp och sponsra honom!


SPELA ME KÖÖÖNGEN!

Anonym sa...

jocke öhman skulle nog kunna va ett alternativ.. efter helgens storspel där han slog tyresös a-lags spelare så är han hög aktuell för en plats i landslaget!!

Anonym sa...

Håller med anonym att de yngre
har fått chansen. Det gäller bara
att tränar bra och regelbundet möter spelare som är bättre än man själv så kan man nå sin fulla potential och det har ingen hindrats från.

Vad gäller J-O i OS ska man aldrig
säga aldrig eftersom han är så
speciell, för sporten, för Sverige,
för Kina. Om någon kunde mobilisera
sporten, Sverige och Kina så kunde
nog alla murar rivas på ett par
månader.

max sa...

Jag tänker närmare på spelare som tex David Gustafsson, Adam Råsberg, Mikael Zöögling...

Dessutom så måste man ju ifrågasätta utvecklingen på spelare födda 1974-1980, varför var de bra på juniornivå men inte på senior samtidigt som deras jämnåriga fick chansen hela tiden och nu är världsspelare?

Kina råkade ut för samma sak ett tag och kan komma att göra det snart då inga unga (Ma long får inte ens spela OS) får chansen längre. Wang Hao, Ma Lin, Wang Liqin håller många år till och det kan skapa problem för dem precis som det gjorde för sverige. Sen är det väl så att de har ett större urval som underlättar men förstår ni min synpunkt?

Anonym sa...

Är det inte så att lagsystemet på OS innehåller dubbel och då kan det väl vara nyttigt med en vänterhänt spelare i laget.
Sen är det väl så att det är J-O själv som sagt att han inte vill spela, är ganska säker på att Ekan gladeligen tagit ut honom annars

max sa...

J-o/Jörgen spelar iofs dubbel ihop till vardags i fulda och har ganska mycket rutin tillsammans så de kan nog spela OK även fast de inte är höger/vänster kombinerade.

Anonym sa...

om Janne läser detta hoppas jag han tar en funderare och ändrar sitt beslut, helt klart ska en av sveriges största spela OS. Det gör inget om han förlorar alla matcher, bara att ha honom där drar som sagt så mkt uppmärksamhet.. dessutom kommer han förmodligen bjuda på några skrällar, kanske inte vinna matcher men ta set på toppseedade.. Waldner till OS tack, "de yngre" har ju annat de kan spela :)

Anonym sa...

tror faktiskt att det är större chans att J-O spelar OS än läser det här !

Anonym sa...

vet man aldrig, han surfar nog rätt mkt.. fast mest pokersajter då väl..

Anonym sa...

Med tanke på att både PG och Robert Svensson är en bit över 20 år nu, så hade det inte varit orimligt att de ställde sina platser till förfogande till den bättre spelaren, J-O Waldner.

Efter uppstuds

AA

Anonym sa...

Larsson tackade JA!!!!! Hurra vad kul!!!

Anonym sa...

Larsson tackade ja, bara J-O kvar nu för ett supersportår :) Christian Olsson gör comeback o vinner andra raka OS-gulder, Sanna vinner OS, Carro överraskar i tresteg, Holm hoppar högt o vinner igen, WALDNER överraskar och tar sverige till kvarten :).. låter inte det underbart :)

Anonym sa...

Fyfan max nu hade du fel ... HENKE TACKADE JA! hahaha osssssssss

Kommigen Jo, gör som henke!

Anonym sa...

Hoppas på att det blir som skrivet innan:P " Larsson tackade ja, bara J-O kvar nu för ett supersportår :) Christian Olsson gör comeback o vinner andra raka OS-gulder, Sanna vinner OS, Carro överraskar i tresteg, Holm hoppar högt o vinner igen, WALDNER överraskar och tar sverige till kvarten :) " Det skulle bli hur roligt som helst:P
Zlatan o Henke tar Em-Guld till Sverige o sen så fixar J-O Sverige till Semi;)

Anonym sa...

waldner e skoj att titta på men känns inte som att han håller för att ta sverige till semi..sverige e lika dåliga i pingis som sverige har en bra backlinje å målvakt i fotboll, dvs helt kassa!

Anonym sa...

förrsesten, självklart hoppas jag på jo också!

max sa...

Janne är bättre än jens och jörgen.

Anonym sa...

Jag kom på ett argument till
för "JOOS-projektet(?)":
Jag vill minnas att Ekan
protesterade när han en gång
i tiden petades ur landslaget
till förmån för yngre men sämre spelare. Om han fortfarande står
för den åsikten borde han ta med
J-O - om J-O vill. Om det nu är Ekan
som bestämmer, vet inte.

Anonym sa...

peter bogö bode komma med