tisdag 27 maj 2008

VM i Rio! 3

Dags för ännu en uppdatering.


Idag har det varit poolspel i dubbel där jag spelade med Ingvar Jönsson. För er som vet vem Ingvar är så förstår ni att det var ganska livligt kring vårt bord. För er som inte känner Ingvar så kan jag berätta att han hörs (värsta ossningen efter 1-0 i första set) och att han river hagar.


I vår första match mot två slovaker så rev Ingvar hage + slovakisk fru som satt bakom hagen. Som tur var behövde hon inte uppsöka sjukhus men tyckte att Ingvar borde ha sett sig för. Det gör inte Ingvar...Vi lyckades, efter bedrövligt spel, komma 2:a och spelar slutspel på torsdag.

Idag var det också singel för 40-åringarna. Åke Huss vann sin pool och slog bl a en österrikare, Walter Böhm, som nog tillhör de bättre i klassen och som dessutom spelar dubbel med Ding Yi som är favorit i klassen.

Magnus Larsson från Skepptuna tog sig också vidare till slutspel bl a genom att slå en indier som nog var den sämste spelare som har satt en fot i en pingishage. Efter första set, som blev 11-1 till Magnus, så ville indiern inte fortsätta om inte Magnus slutade med sina svåra servar. Jag borde ha filmat, det skulle blivit en klassiker på YouTube.

Ett gäng andra svenskar har också varit i farten och många är klara för slutspel. Kolla på arrangörens hemsida för alla resultat.

/Göran Aldvik

13 kommentarer:

lusifer sa...

seriöst.. hur bra e klassen om det e typ 300 pers me? på bilden ser det ut som i princip hela buntan ska rasa ihop när som helst..
kör man först till 3 vunna bollar eller?

lusifer sa...

max trisst ju.inga som skriver. här sitter man å har tråkigt på jobbet men vart e alla?

pierre(backhand)lönn sa...

verkar hög klass på veteran vm:) man kanske lyckas ta nån match där när man blir 40:)

Aldvik 52 sa...

Det är väldigt ojämn standard. Det finns en hel del riktigt vassa, t ex Orlowski och Kalinic i H50 + Ding Yi i H40 (Österrikes landslag för något år sedan) men det finns också en del mindre duktiga, typ pingisturister. Indiern som Magnus Larsson spelade mot var ett väldigt stort undantag. /Göran

lusifer sa...

eru inte 40 pierre??hehe

Anonym sa...

heja Ingvar och heja Ajax/Borre, ossa som du brukar :)

Anonym sa...

Lycka till Göran!!

Skickar lite mer lyckönskningar till Magnus Larsson, Borgö och Henriksson oxå, det kan dom behöva :)

Anonym sa...

Henriksson o Borgö utslagna i poolspelet. Men i dubbel är Henriksson i par med Åka Huss vidare samt även Borgö/Larsson

Anonym sa...

Men seriöst vem bryr sig om några gamla gubbar som spelar pingis på klass 4 nivå liksom

max sa...

Aldvik spelade senior-SM i år och är över 50 bast, respekt. Kom igen när du gör det själv.

Anonym sa...

Ser på bilden att Ingvar Jönsson tagit på sig samma kalsonger som han hade när jag mötte honom i Österlenmästerskapen. Men den gången hjälpte det inte. Ingvar är en riktig kämpe, lycka till!

Anonym sa...

gubbearna e så gamla att dom inte klarar att byta kallingar. värsta sängvätar tävlingen ju

Anonym sa...

Härlig gästblogg Göran! Har sett fram emot nästa rapport nu något dygn, men det måste tyda på att du har mycket att göra - gått långt typ. Jag är övertygad om att nötningen mot en offensiv spelare med dugliga defftalanger i Vällingbyhallen i slutet av april har gett resultat :-) Det måste vi fortsätta med nån dag! Lycka till därnere. Här i Stockholm är det rena Rio-vädret på gång till helgen. Förresten, den Henriksson du berättar om, är det gamla Tummen med moderklubben Bro? en fruktansvärd kille att möta i bordshockey för övrigt.
/Johan Mellnäs