lördag 10 maj 2008

Turken blev för tuff

PGs match startade illa. Han var återigen något passiv i såväl försvarsspel som efter egen serve. Han backade ibland nästan frivilligt och bjöd då in den vänsterhänte Zeng i bollduellerna. Första set gled ifrån honom ganska enkelt och efter en kantboll så var förlusten klar och det var inte helt oförtjänt.

Andra set och en engagerad Ekan eldade på PG som verkade taggad direkt efter setpausen. Men det är något som inte riktigt fungerar för honom i detta set. Returerna blir lite för långa och hans tillbakadrag har alldeles för hög felprocent. Han har mycket mer att ge det känns och det syns. Storförlust för PG.

Tredje set och detta set var mycket bättre ur svensk synvinkel. En hel del fina bollar och en mera aggressiv inställning ledde till övertaget i duellerna och således till fler poäng. Setet klart till PG.

Fjärde set började uselt och PG hängde stundtals med huvudet och en frustration visade sig efter ganska enkla missar.

Femte setet är svenskt från mer eller mindre första bollen och jag får en sinnesbild framför mig där PG vänder och vinner enkelt i skilje. Men efter att det femte setet vunnits så tar det slut. I det sista setet så blir det jämnt utan att det spelas bra pingis och det är helt klart servaren som får initiativet i duellerna och det är inget servegenombrott (om ni nu fattar vad jag menar). PG räddar två matchbollar från 8-10 till 10-10 men sedan så är det en dålig retur och ett tillbakadrag som missas och matchen går till Cem Zeng från Turkiet.

Det känns som PG har så mycket mer att ge. Han är kanske tagen av matchens allvar och att det påverkar hans spel men jag hoppas att hans spel återfinns för han har det verkligen i sig och han är oerhört svårspelad för motståndarna.

Återkval senare idag, tror jag. Det är det rörigaste systemet jag sett någon gång.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bara att komma igen PK, bra gjort i alla fall!!

Anonym sa...

Det var ju synd att han fick möta den här turkkinesen. Han måste ha varit vass...