onsdag 7 november 2007

DM

Vara eller icke vara?

I helgen så kommer det sämsta startfältet någonsin i Stockholm att ställa upp. Bortfallet på klasspelare är enormt och intressebristen är massiv.

Vad tycker ni om DM?

Är det kul?

Är det en elittävling?

Hur kan man förbättra dess attraktionsförmåga?

Det här problemet kanske bara finns i Stockholm, på andra orter kanske det är en mycket stor händelse och grymt prestigefullt, eller?

24 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det är en självklarhet att DM spelas men man måste börja införa prispengar i Herrar och Damer Öppen!
Jag lovar att förbundet tjänar på det.
Det absolut sämsta är att man måste ta på sig att döma. Cirka en halvtimma per spelare. Som ledare är det ett mindre helvete att styra upp och fördela ut domartimmarna bland de aktiva. Främst eftersom förbundet inte tar hänsyn till hur föreningarnas starter ligger i förhållande till de tilldelade domarpassen.
Norrtull har t.ex. en start på lördagen och 8 starter på söndagen.
Förbundet har lagt hälften av alla timmarna för Norrtull på lördag kväll....
Hur tänker man egentligen!
Kan bara säga att om vi inte lyckas byta bort dessa timmar med någon annan klubb så kommer domarstolen stå tom på våra tilldelade bord på lördag kväll...

Ett mycket smartare grepp från förbundet vore att fördubbla startavgiften och istället betala ut domararvoden till de föreningar som vill ta på sig att döma.
Vad säger ni andra Stockolmsklubbar om denna idé?

Anonym sa...

Domarsituationen i Stockholm har vi inte här i Skåne. Tack och lov.
Men det verkar finnas andra gemensamma problem, där det största bekymret är tävlingens status.
Jag tycker att det borde vara lite fint/häftigt att kunna kalla sig Skånsk mästare, Stockholmsmästare, Smålandsmästare etc etc.
Det är ju en titel.
Förvisso devalverad, men i alla fall.
Anmälningarna till DM här i Skåne har nästan en sorglig kvalitet.
Fyra anmälda i DS... och ingen av dem tillhör toppen. Högsta nivå i HS är ett par andrabordsspelare i elitserien.
Det är egentligen bara i flick- och pojkklasserna som det ser bra ut.
Vad ska man då göra?
För det första ta det på allvar, hjälpas åt i klubbarna och få DM att vara en av säsongens höjdpunkter i distriktet.
Marknadsföra DM bland spelare, ledare, föräldrar och media, få alla se det som en tävling man SKA vara med i.
Få den att vara viktigare än... låt oss säga Malmöträffen.
För så är det inte i dag.

Anonym sa...

Samma läge i väst.
Bästa rankingen är nummer 11 som ställer upp.

Warta ställer ej upp och Askims kineser får ej spela.

Men ända många spelare som deltar

Anonym sa...

I stockholm har det under flera års tid varit en riktigt dålig tävling.

Den spelas alltid i Brännkyrkahallen där borden är från kriget (då snackar jag WW1). Lägger man bollen på bordet rullar den garanterat av.

Väntetiderna är ett annat problem. Att vänta flera timmar för att sen åka ut i 3 snabba är inte det roligaste.

Dessutom vill de att man ska vända blad när man har åkt ut. Tjena!

Anonym sa...

Juste där har vi det! Apropå bladvändare, nu myser ju alla tränare+klubbledare när de får sätta sina betalande medlemmar dit dom vill! Sorgligt, men tyvärr sant! (finns jätte många maktgalna ledare som njuter) SKÄRP TILL ER!! Focusera er på pingisen istället!

Anonym sa...

I Dalarna hatar alla varann förutom ovansiljan som e kompisar med alla men alla andra värkar bara hacka på varann :/

Anonym sa...

i södermanland kommer alla bästa utom bennborn till start!

Anonym sa...

Vem e kung i Ovansiljans BTK?

Anonym sa...

9 starter öhman? e ni en liten klubb? vill inte ungdomarna spela dm då?

Anonym sa...

Varför kommer inte Brännboll till start då? DM går väl ändå inte för er i Brännkyrkahallen..:-)

Anonym sa...

Jag tippar att du vinner DM Pierre i den form du befinner dig i just nu..(beundrare)

Anonym sa...

ja nån i södertälje eller eskilstuna vinner garanterat! ja tror på collin

Anonym sa...

DM = distrikt mästerskap (bra andreas)... måste vi som distrikt bli bättre. inte bara dom 2 stora klubbarna utan alla klubbar... kan låta som jag kastar skit på alla andra klubbar men det är inte min mening, bara att det är en stor förklaring till varför dm har så dålig status... när jag va liten (inte så länge sedan) fanns det massor av spelare i massor av klubbar. idag så finns det inga, utan kommer det fram en så finns det ingen som kan ta hand om dom så dom flyttar / slutar snabbt. om dom bästa kommer ifrån samma klubb är det väl inte roligt att ha ett km till per år bara för att få en liten medalj att lägg till alla andra medaljer man har. det är ju ändå utmaningen som räknas! pengar, visst kan få dom halvbra tomtarna att ställa upp... som spelar div spel för pengarna, men inte dom "bästa" seniorna och ungdomspelarna... sen har ju allmänt hela senior pingis körts helt i botten vad gäller spelare!! dom ända senior spelarna man ser på marknaden som inte är div spel är ju tyresö och norrtull. vet inte hur man ska få äldre spelare att tycka det är kul med pingis när satsningen är över, verkar som dom flesta lägger ner då av nån konstig anledning ! mvh andreas hedlund

Anonym sa...

Pierre, av just de skäl jag nämnde ovan angående dömandet försöker vi minimera antalet starter...
Jag tror inte vi är den enda klubben som tänker så.
Sedan så är DM den tuffaste ungdomstävlingen och vi har bara ett fåtal som har att göra där...
Sixten Norrby t.ex.

Anonym sa...

ja har femton ungar i min grupp jocke alla ska spela dm! men sörmland e en mindre landskap med mkt sämre spelare men ändå e det årets tävling för dom! grabbarna bara suktar efter en silvermedalj tex i p12 för dom vet att wirström tar guldet! 30 spelare i herrsingel på typ 5 klubbar det får man va nöjd med!

Anonym sa...

har det inte varit mktet klagande på dömeriet på denna blogg... domarna kallas bladvändare och att dom inte ska få betalt... sen när man får döma sj, så man kan bevisa att man är en bättre domare så väljer man att inte ställa upp. låter som vissa vill både ha äpplet och äta upp den!

tänk om ni spelat i spåret och fått döma top 16, pro viva, talangjakten, DM och en till tävling jag inte kommer ihåg. plus att vi har veteran SM att arrangera i år också. men om man ser på vad spåret lirarna får tillbaka så tror jag dom vinner jämte dom som inte har så mktet att döma... mvh andreas hedlund

Anonym sa...

Är anmäld, men att döma det är inte min grej därför hoppar jag av tävlingen även fast lottningen är bra. Att spela bordtennis i Brännkyrkahallen är ju ungefär som sex med tre kondomer på....är hellre utan.

Anonym sa...

vem tror du vinner då?
nån som skräller? grenar?

Anonym sa...

Andreas, det stora är inte för varje spelare att döma en halvtimma, utan det stora är all administration runtikring för att få ihop det att tillsätta domare till alla pass. T.ex. på lördag, när vi har en startande och har fått flera pass att döma på kvällen. Hur lätt tror du att det är att förmå flera seniorer att åka ut till Hägersten på lördagkvällen för att döma en halvtimma...

Anonym sa...

det blir inte en enda damklass i östergötland. illa.

Anonym sa...

Jag tycker att det stora problemet är vårat förbund eller rättare avsaknaden av engagemang/rutin för/att arrangera en turnering av denna dignitet. Synd att förbundet måste ha denna tävling för att överleva överhuvudtaget annars kunde man ju låta ett antal klubbar ta hand om tävlingen istället. Men om man ska vara ärlig är vårat förbund lika dåliga som vi gör dom, det är en avspegling av dagens samhälle som är betydligt mer egoistiskt än för 15-20 år sen. Var är alla jävla föräldrar i fotboll och hockey som kostat sjukt mycket mer att "vara" med i, där skjutsar föräldrar hit och dit och tvingas ställa upp på alla möjliga sätt. Jag tror att vi är fega och för snälla (dumsnälla) måste våga börja ställa hårdare krav på föräldrar och seniorer. En annan sak som är väldigt vanligt för att inte säga helt nödvändigt, är att lära av historien att göra Lesson Learned på tidigare turneringar för att förbättra/utveckla...
Tillsist vindruta är det ultimata slaget :) kanske en lista på de bästa vindrutorna.....

/Gestur

Anonym sa...

Har tyvärr blivit en pinsam tävlig detta, förbundet tror dom kan få folk att döma skit tider medans storklubbarna får bra tider, sen har vi andra små saker som göra att ingen vill spela ett Stockholms DM, inga prispengar, spelas i en riktig skit hall (Brännkyrka).

//Nordin

Anonym sa...

Bra summerat Nordin! Ängby och Spåret har fått alla de bästa tiderna under mitten på dagarna.

Kenta mailade till mig att förbundet inte hade haft tid att göra en optimal domartidsfördelning mellan klubbarna pga att SOC tog all deras tid.
Men det kan nog kosta mer än det smakar med många tomma domarbord som följd...

max sa...

problemet för förbundet (stockholms) är att de behöver pengarna men de har endast domare som vill ha betalt.

klubbarna kan tvinga sina spelare att medverka.

Man kan tycka att det borde ingå i en distriktsdomare uppgift att döma DM. Detta skulle kunna vara en kompensation för de kostnader vi klubbar har för domare på seriesammandrag.

Dessutom så finns det ansvar hos klubbarna. Om ÄSK och spåret kommer med alla sina bästa så kanske man kan locka med riddaren och andra föredettingar (Jamie, Björkryd, Gustafsson, Wall mfl)

Vi har bra spelare i stockholm men de vill inte vara med, det är ett problem att ta tag i!