onsdag 3 september 2008

Växjö GP Elit

Har varit uppe sen 04.45 så det blir bara en kortis då jag ska upp tidigt imorgon med. Life of a blogger..

Att det skulle bli en final mellan två Magnus var på förhand ingen skräll. Wahlgren och Månsson kändes som de klart bästa tillsammans med Niklas Rönningborn från Halmstad, i alla fall på förhand och så blev det ju också.

Hampus Söderlund gjorde en magnifik tävling där han slog sig fram till ett skiljeset mot Magnus Månsson som tillvardags spelar med pluskvot på elitseriens förstabord. Starkt av en 94:a att gå till kvarten med fina skalper som Arvidsson, Singh och Oddsheden på vägen fram.

Hårslående Anton Åkesson sluggade sig även han fram till kvartsfinal med vinster över Åhman och Kvist på vägen. I kvarten blev Rönningborn för svår. Rönningborn hade innan dess slagit ut Lund-spelaren Eriksson på ett ganska enkelt sätt.

Christofer Petersen fortsätter att inte imponera ska man spela på förstabordet i elitserien ska man inte åka i första matchen. Hermansson hade en fin helg med denna vinst trots att Rasmussen från Ängby blev försvår i åttondelen. Rasmussen vann sedan även sin kvartsfinal över Mattias Översjö som på vägen dit slagit ut Andreas Törnqvist och Restrepo.

I den sista kvarten möttes Magoo Johansson och Wahlgren efter vinster över Ojakangas och Robert Nilsson.

Väl till final gick sedan som bekant Månsson och Wahlgren efter vinster över Rönningborn och Rasmussen. Där var Månsson den vassare och vann i tre raka set.

  1. Magnus Månsson
  2. Magnus Wahlgren
  3. Niklas Rönningborn
  4. Morten Hyrup Rasmussen
  5. Hampus Söderlund
  6. Marcus Johansson
  7. Anton Åkesson
  8. Mattias Översjö

5 kommentarer:

Anonym sa...

Helgens tävling visar med tydlighet att Mariedal bör satsa på Hampus Söderlund för sitt A-lag. En framtidsman som förmodligen blir med SOKs OS-satsning inför London.

Anonym sa...

damernas elit då??!

Anonym sa...

Det är mycket jämt mellan 4 spelare vilka 2 som ska få spela på andrabordet i Mariedal så inget är givet på förhand "bara" för man lyckas spela bra på en tävling...

max sa...

Söderlund i OS om fyra år?

Då blir jag imponerad.

Anonym sa...

Fantastisk inställning vid bordet!
Keep it up.