måndag 1 september 2008

Ingen bra dag för Vireberg

Vireberg som har som ambition att vinna sin div tre denna säsong ställdes mot Norrtulls SK i en femmannalagmatch där det på förhand spekulerades om att Vireberg var favoriter på grund av sin relativt störa träningsmängd.

Norrtull kom till match med spelare som inte var lika bra tränade men med en väldigt fin inställning och god moral. Men skulle Norrtulls spelglädje verkligen finnas där i en träningsmatch? Ja, jag undrade lite över det. Jag fick snabbt svar på det då jag hörde skratten och såg de fina och de ibland mer okonventionella slagen från Norrtullslirarna.

Sebbe Silver som jag tror kommer att gynnas mycket av de nya limreglerna var riktigt vass och spelade mer offensivt än vad han brukar göra och det gav resultat direkt med fina skalper. Bland annat 3-0 över Nordin (som varit sjuk och inte riktigt var i toppform förvisso).

Sebbe Hedlund hade med sin små skavanker inte den bästa av dagar men visade prov på ett returspel i klass med Karakasevic. Hans returer i dubbelspelet hade gjort Engblommarna avundsjuka.

Jönsson var inte alls nöjd med det nya materialen men jag tror att det kommer lossna för honom vad det lider, det handlar bara om att justera vinkeln marginellt för honom och sedan blir han tung att slå igenom på bakplan.

Esbatis backhand var som alltid fin och nu hittade han dessutom rätt med en hel del fina forehands och om han bara kommer in i matchtänket så blir det här rikigt bra.

Gilles som kan ha ett himla temprament var mycket irriterad på plattorna och dess brist på effekt men hans spel var säkrare än på länge och han visade prov på tålamod till skillnad från vad han brukar göra när han blir irriterad.

Som ni märker så handlar det mycket om Norrtull i detta inlägg men det har att göra med att grabbarna körde över Vireberg efter noter.

Slutresultatet skrevs till 11-5 och då var 4 av Virebergs matcher i skilje. Ett bra genrep inför serien och nu är det bara för grabbarna att träna den sista tiden inför seriestarten den 20e september.

Vireberg:
Jonas Nordin 1-2
Andreas Nordling 1-2
Dennis Johansson 2-1
Martin Andreasson 0-3
Micke Svensson 0-3
Dubbel 1-1

Norrtull:
Sebbe Hedlund 1-1
Sebbe Silver 3-0
Saeed Esbati 2-1
Patric Jönsson 1-2
Gilles Debuire 3-0
Dubbel 1-1

Extra plus till Sebbe Silver som tog tre plus dubbel.

9 kommentarer:

Anonym sa...

http://dttb.click-tt.de/cgi-bin/WebObjects/ClickNTTV.woa/wa/groupMeetingReport?meeting=1813553&championship=DTTB+08%2F09&group=68020

Suss ägd av J-O, olimmat kanske passar gamlingen?

Anonym sa...

Matchen finns o se via www.dttl.tv

Enligt uppgift spelade alla utom Ovtcharov olimmat.

Anonym sa...

Kul att höra att vi har en jämn trupp i år och det känns extra bra att ha ett ess i rockärmen i form av Jens! :-)

//JÖ

Anonym sa...

Konstigt att man inte sett någon kommentar från någon Solnalirare på de två senaste inläggen.. :-)

Anonym sa...

Hur gick det på elitmötet i växjö?
Någon som vet?
Vad händer med svensk pingis?

Anonym sa...

enligt YstadsAllehanda och Peter Gustavsson är det till 90% klart att det till säsongen 09/10 blir tremannalag samt spel på ett bord, även ska kanske dubbel återinföras.. (detta om elitserien).. om det nu är så låter det som en klar förbättring.. det sla dessutom tillsättas en personsom ska marknadsföra elitserien.. om den personen kan sitt jobb och gör det bra är det ett enormt lyft för svensk bordtennis.:)

Anonym sa...

Sebbe Silver... Guld värd?

Anonym sa...

ÄR alla spelare underrättade i östermalm att bara ett lag får gå upp?

Anonym sa...

Den går vi inte på.... :-)
Östermalm har dessutom förstärkt idag.

//JÖ