måndag 1 september 2008

Team Mälarenergi från Köping i Europa

Har klippt och klistrat från Köpings hemsida angående damernas första sammandrag som var mycket lyckat resultatmässigt. Läs nedan:
Det var svårt att på förhand bedöma vilken kvalitet det var på Team Mälarenergis motståndare i ETTU-cupens första omgång. Det visade sig dock att hemmalaget (sammandraget spelades ju i Köping Arena) kunde mäta sig mycket väl med de europeiska lagen.

Matcherna gick i bäst av fem set och man spelade två matcher under lördagen och en på söndagen. Team Mälarenergi BTK inledde mot österrikiska TTC Villach, med bland annat brasilianska OS-spelaren Mariany Nonaka i laget. Ma Wenting, Malin Pettersson och Sofia Westholm hade emellertid inga större svårigheter med österrikiskorna, och vann matchen åt Team Mälarenergi med 3-0, efter att endast ha förlorat ett set.

Den andra matchen spelades mot ASD TT Coccaglio från Italien. Något jämnare blev det, och motståndarna lyckades ta ett set i varje match. Nu räcker det förstås inte särskilt långt, utan Team Mälarenergi kunde vinna också denna match med 3-0. Ma Wenting och Malin Pettersson fick förnyat förtroende, och Marie Sjögren fick känna på hetluften i denna match.

Stärkta av lördagens framgångsrika spel tog hemmalaget sig an grekiska Olympiakos SC på söndagsförmiddagen. Här bjöds man på tuffare motstånd och både Malin Pettersson och Marie Sjögren åkte på förluster. Särskilt grekiskan Laoura Nikoulae visade sig vara vass. Hon inledde med att vinna första set mot Ma Wenting med 11-2(!) innan Ma vände på steken och vann i raka set. Nikoulae besegrade sedan Malin Pettersson i sin andra match, men den matchen och grekiskan Volakakis seger mot Marie Sjögren var inte tillräckligt för grekisk seger. Ma Wenting vann båda sina matcher och Malin Pettersson vann sin inledande match, vilket innebar 3-2-seger för Team Mälarenergi BTK.

Stor succé således - Team Mälarenergi BTK vann hela gruppen, och dessutom på ett övertygande sätt. Nu väntar spel i ETTU-cupens andra omgång, som går av stapeln 27-28 september.