söndag 7 september 2008

Halmstad Masters Elit, Herrar

Samtidigt som det spelades pingis i Solna så spelades det en tävling med mycket vassare startfält i Halmstad.

Stora delar av danska landslaget var där, Halmstad var givetvis där, Falken, Askim, Mariedal, Rekord med flera hade många av sina bästa på plats. En riktigt bra tävling alltså.

Seedade spelare:
  1. Allan Bentsen
  2. Finn Tugwell
  3. Martin Monrad
  4. Huang Dawei
  5. Magnus Månsson
  6. Huang Hou Yu
  7. Kasper Sternberg
  8. Lukas Rydén

Gruppspelet:
En riktig sensationsmatch i grupp nummer 1 där unge Alexander Franzén från Falkenberg stod för en praktsensation när han vann mot toppseedade Allan Bentsen, född 1968 och rankad som nummer 67 i världen förlorar mot en liten kille född 1995!

Helt galet! Vem var där, berätta för mig hur detta gick till.

Tyvärr räckte det inte med att slå Bentsen för Franzén för att gå ur poolen då han sedan förlorade mot Lovén som i sin tur förlorat mot dansken. Lovén och Bentsen vidare.

Mattias Översjö verkar ha hittat formen och efter en skiljeförlust mot Huang Dawei så toh han två segrar mot Nylander och Tamm. Översjö kommer slåss fint i elitserien i år.

En annan spelare som förbättrat sig ännu ett steg och som jag tror kommer att gynnas ännu mer av de nya reglerna gällande limning är Robert Svanberg, han spelar i år i Västers men nästa år så får vi säkert se honom högre upp i systemet. Igår så vann han sin grupp med vinster för Magnus Månsson där Robert segrade i det inbördes mötet med 3-1, starkt!

Pool 6 blev ett riktigt ormnäste med Huang som inte förlorat en match på två år på superettans förstabord, Asmussen som var en riktigt bra andrabordsspelare för Spåret för säsongen och nu en av de som slåss om en plats i det danska landslagets topptrio. Dessutom så hade vi Stoffe Hermansson som visat strålande form här direkt efter sommaren.

Asmussen vann sin första match över Hermansson i skilje men det lät inte bekymra Stoffe inte, i nästa match så betvingade han självaste Huang i skilje och lämnade det helt öppet i poolen. Huang gjorde sedan processen kort med Asmussen i raka set och det innebar att dansken åkte i poolen.

Ni har inte glömt att Franzén slog Bentsen, va?

En annan duktig dansk är svenske lagmästaren Sternberg som i sin pool vann alla sina matcher utan större problem. Vem som skulle komma två stod mellan Wang Qing och Robert Nilsson och där vann Wartaspelaren enkelt i skilje och knep så andraplatsen i poolen.

Appropå Warta och danskar så blev det ännu en pool där setkvot avgjorde. Mikkel Hindersson, Lukas Rydén och nye Chen Po Huang från Warta slog varandra men då Hindersson förlorade mot Rydén med 3-1 så åkte han ut medan de andra gick till slutspel.

En liten överraskning ägde rum i nästa pool och det var att Samuel Norling slog ut Magoo Johansson i en avgörande match om en slutspelsplats, 14-12 i skilje blev det till Norling. Gruppens suverän var Moldovan som comebackar i elitserien i år för Rekord.

Rönningborn vann sin grupp enkelt men grupptvåa höll på bli Pierre Lönn. Lönn hade 2-1 i poolen mot Kvist men förlorade sedan fjärde med 14-12 och skilje med 11-8. Nära för Lönn men inte hela vägen.

Slutspelet
Hermansson åkte ut i mot Översjö över tre raka set och det gav mariedalaren en plats i åttondelen. Wartas Chen hade sedan grava problem med Lovén och vann först i skilje efter underläge med 2-1 i set.

Nu till åttondelarna.

Moldovan vann över Bentsen med 3-2 och den föredetta danska nationalhjälten Bentsen åkte ur. Rydén log sedan ut Magnus Månsson även han forcerades till en skiljematch.

Översjö slog ut nästa dansk, Sternberg, spännande att se hur Översjö kommer att gå i elitserien nu med de nya limreglerna som gynnar hans spelsätt. Martin Monrad fick en tuff match mot Henrik Olsson som slagit ut Kvist i matchen innan, men dansken vann och var klar för kvartsfinal.

Huang Dawei vann med 3-1 över Ojakangas och ställdes i kvartsfinal mot Huang som slagit ut Chen från Warta, även där blev setsiffrorna 3-1.

Nästa aksimspelare att avancera var Wang och det på Svanbergs bekostnad. 3-0 till kinesen. Motståndare i kvarten blev Tugwell som krossade Robert Nilsson.

Kvartsfinaler:
Moldovan och Rydén är på förhand ett möte mellan två av de bättre andrauppställningsspelarna i elitserien och därför är det intressant att se Moldovan vinna denna match med 3-1. Är Moldovan verkligen så bra fortfarande?

Översjö mot Monrad i en riktig holmgång där Monrad drog det längsta strået och vann med 11-9 i skilje. Jag har sagt det tidigrae i detta inlägg, Översjö kan bli tuff att möta för många i elitserien.

Dawei mot Huang och där segrade den äldre Dawei med 3-1 utan några större problem. Någor överraskande för mig dock. Jag håller Huang väldigt högt i kurs nämligen.

Tugwell är nog inte så bekväm mot pennskaftare och vann nätt och jämnt mot Wang även om det sprang iväg i fjärde och femte seten. Underläge 2-1 till seger men i nästa omgång väntade Dawei.

Semifinal och Final:
Moldovan, Monrad, Dawei och Tugwell i semifinal. Inget oävet semifinalfält får man lov att tillstå.

Monrad vann kontrollerat över Moldovan med 3-0 och fick i finalen möta Dawei som vann lika kontrollerat han över Monrads landsman Tugwell med 3-0, tre tuffa set men alla till kinesen.

I finalen så var Dawei den klart bäste och han vann mot Monrad med 3-1 och visade att han verkligen blir att räkna med på förstabordet i år igen i elitserien. Lite plus förra säsongen, hur bra går det i år?

  1. Dawei
  2. Monrad
  3. Tugwell
  4. Moldovan
  5. Huang
  6. Översjö
  7. Wang
  8. Rydén

20 kommentarer:

Anonym sa...

Körde Moldovan limmat??

Anonym sa...

Ja jag har hört dom ryktena. Var ej på plats och såg det men har hört att den träffen har man inte i MP gummin utan lim.

Är det så då tycker jag det är lågt av en spelare som säkert många ungdomar i Rekord ser upp till.

Anonym sa...

bentsen fiskade efetr 2-0 ledning, sen kom han inte igång med spelet.

Anonym sa...

ja hade tyvärr 2 matchbollar med max:(

varav den sista uppläge i forehand drar den 1 cm utanför stenhårt!

södertäljes 5e man :)

max sa...

tungt Pierre men du tar nya tag det vet jag.

Anonym sa...

hoppar över pro viva i helgen dock!! orkar inte spela cupspel i elit när man seedar klass 1 or! spela än match om man har otur bättre gå på kräftskiva istället!!
folk får säga ja e grinig men lätt o bry sig om pingis när det inte finns klara regler! inget ont om det men det e tredje tävlingen man seedar klass 1or förre så ja skiter i det helt enkelt!! bättre o åka ur till klass 1 istället. fast måste tilllägga att dom gjort rätt men det betyder ju att svensk pingis behöver nya tag! ja ska ju inte få vara elitspelare helt enkelt om ja e så dålig! systemet måste göras om nu annars tröttnar man ju bara!! pierre

Anonym sa...

Skitkul att läsa dina tävlingrapporter. Keep up the good work!

Anonym sa...

Moldovan spelade inte med MP utan med Boost TC, därav förklaringen till hans träff

Anonym sa...

Kompletterande Rapport kommer ang. Donic Challenge i Tranås idag. Men konstateras kan att semi elit var : John Nilsson-Kent Andersson 3-0 och Ölvind Fladberg - Clas-H Wallgren 3-0 samt final John Nilsson-Öivind Fladberg 3-1.
Klass 1 semi Jakob Lindahl-Kent Andersson 3-0, Öjvind Fladberg-Martin Olofsgård 3-1 samt final Lindahl- Fladberg 3-2

Anonym sa...

Pernhult mossade Hedlund och Eriksson.
Han hade 10-0 mot Hedlund i det första setet!

Anonym sa...

åttondel Kvist - hedlund 5,5,6 kvart kvis -loso 4,4,6 semi kvist cöster 7,8,4 final kvist - översjö 6,6,8 inte direkt svårt att dänga upp top 10 i sverige med 3 raka sett dirren!!!! ANDREAS KVIST!

Anonym sa...

Pierre, vilket system menar du? Poängsystemet eller seedningssystemet? Jag menar, seedningssystem finns ju inget...

Jonas Nordin sade en ganska bra grej idag. Gå tillbaka till den gamla gränsen på 500 poäng för att gå upp i elit, då blir det inte lika lätt att gå upp i elit längre och då skulle det i högre grad vara försvarbart att seeda elitspelare före klass ettor i elitturneringar. Tell me if I'm wrong!

//JÖ

Anonym sa...

lönn va de inte du som drog ur poolen när du hade typ 8onde seedningen i en tävling och så kom nån brud från ärtekina och tog över den i sissta minuten och så fick du en pool där de va 3 nabb spelare med i stället då ville inte lönn spela :) tycker du ska ta nya tag komma till pro viva dänga upp äpplet med din äckel BH och stimma livs och vinna elit så blir du nog seedad ///// en som vet mkt om dej lönnnnnn

Anonym sa...

ja du öhman solklart fel eftersom ja tog över 500 poäng förra året:)
då e det inte försvarsbart ändå ja säger 1000 poäng :) pierre

Anonym sa...

Haha, ja men då är du ju värd det!
Men det som händer är ju att det blir mer försvarbart att gå efter klasstillhörighet.

Vad man också skulle kunna ändra på är att följa ATPtourens principer att bara räkna ett visst antal turneringar. T.ex. alla stora turneringar och kanske enbart de 6-7 bästa resultaen på b-och c-turneringar...

Men som sagt, det är bara att motionera mera!

//JÖ

Anonym sa...

pro viva seedningen e det sämsta ja sett i hela mitt liv!!! vilken känsla e magnus berg seedad i elit o engberg i klass 1 förre massa bra spelare fy fan ska man gå på känsla ska man fan kunna pingis!!" annars går man på poäng

Anonym sa...

ja tomas z har ju runt 50 poäng i klass 1 andra mest i lottningen e såklart oseedad!! patrik e ju duktig men inte e han bättre än tomas inte :) haha ja dör när ja ser vilket kunnande det finns i pingissverige:)))

Anonym sa...

Kanske klass 1 är seedat efter poäng...Singh o Gustaf E som 7-8.a ser lite lustigt ut i annat fall.. :-) /Håkan

Anonym sa...

poäng nää det e det inte alla fall:))

Anonym sa...

"Är Moldovan verkligen så bra fortfarande?" Han ÄR DEMOOOOONN!!!!!