måndag 28 januari 2008

Here we go again

Warta-Halmstad 1-5
Jag tror att Månsson slår Dawei men sedan så är det slut på det roliga för Warta. Skulle Stefan Nilsson knipa en han med så kör Rönningborn och Olsson över wartas andrauppställning, den som kan hota där är Robert Nilsson som senast slog Rydén. Allt annat än en vinst för Halmstad är en skräll.

Gröstorp-Falkenberg 2-5
Mycket svårtippat. Hong var ju inte i toppform när han "förlorade" senast mot halmstads kineser (det var Dawei som fixade honom till Sverige) däremot så visade Stenberg utmärkt form och tog sina två. Falkenbergs andrabord kommer dock att vara för starkt för Gröstorp.

Spårvägen-Ärtemark 3-5
Ärtemark är lite för starka och den anledningen stavas Guo Kai som avgör med sina två matchvinster. Funderar på att kolla in denna match men det tar emot man vet ju inte om det kommer att bjudas på en pantomiteater eller inte.

Söderhamn-Rekord 5-3
Chen Jian tar sina och dansken lägger sina det är en gammal sanning. Tror att Pidde och Hampus kommer att vara starkare än Eriksson och Holm och det är där vinsten skrivs.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Om domarna kräver att Huang Dawei skall kasta upp serven på ett korrekt sätt är han förmodligen helt stekt. Han har aldrig kastat upp den mer än två centimeter utan kastar den i princip rakt bakåt varenda gång. Att karln får fortsätta utan att domarna reagerar är helt obegripligt!

max sa...

Det är stor skillnad på de olika bedömningsnivåerna.

Läste på Carlstads hemsida att Ljones blivit tillsagd för att han stampade i golvet i servemomentet. En lite föreelse i jämförelse med mångas uppkast.

Anonym sa...

Tips från choachen lyder inför Elitserie matcherna:
Warta-Halmstad=2-5 månsson tar en o Robert Nilsson.
Falkenberg-Gröstorp/Österleden= 4-4 Gröstorps kines tar 1 o Setenberg tar 1. Sen håller inte gröstorps andrabord.
Spåret-Ärtemark =3-5 Guo Kai tar fullt Anders tar 1 och Wang Qing tar en .Wang JianFeng lyckas tar 1.
Söderhamn-Rekord = Chen Jian tar 2 resten lägger.

Anonym sa...

Guo Kai stampar i golvet.
Kan inte vara tillåtet....

Anonym sa...

"Roligt" lag Falkenberg spelar med i kväll: 2 kineser, 1 dansk och EN svensk i laget. Kan det vara något intresse i Falkenberg att följa det laget?

Anonym sa...

Eslöv då? En kines, en islänning, en dansk och EN svensk.
Spåret då? En kines, en rumän, en dansk och EN svensk. Sverige har fått ett stort problem!!!

boss sa...

"kul me mer o mer svenskt i europas bästa liga" skriver f. Fast motsvarande, många utlänningar i den svenska elitserien, tål vi inte...

Anonym sa...

Vad sägs om Ärtemark då:) Kines-kines, Kines-norrman, Kines-svensk och sen gamle hederlige Sjögren

max sa...

Det finns stora problem med hur vår elitserie ser ut idag.

boss sa...

Ja visst finns det problem på sina håll! Men om vi hade mer bordtenniskultur i landet skulle vi nog samtidigt ha mer uppskattning för de bra utländska spelarna. Det är ju faktiskt så att nivån på pingisen blir bättre också.

Men tyvärr är det nu inte så att detta drar mer folk till matcherna verkar det...

max sa...

ett av problemen är väl att de utländska importerna inte alltid är bättre än våra egna ungdomar.

Vi har alldeles för många medelmåttor som tjänar pengar på pingis och alldeles för lite pengar att utveckla sporten och satsa på våra ungdomar.

Bra utländska spelare är välkommet men då ska de tillföra något.

boss sa...

Om vi ser till de utländska spelarna i elitserien så är de i de flesta fall bäst, eller iaf i stort sett bäst, i sina respektive lag. Sen finns det alltid undantag...

De bra utländska spelarna är betydligt bättre än de ungdomar som därmed inte får chansen. Därmed blir spelnivån högre, på bekostnad av att svenskar - i vissa fall ungdomar - inte spelar.

max sa...

Att de är något bättre är inte så bra, de ska vara mycket bättre.

Vi har flera klubbar som skulle ha kunnat värvat svenskt och fått liknande spelare styrkemässig.

Problemet sprider sig dessutom ner i serisystemet till superettan och även ner i div 1.

Vi urholkar hela systemet som det är just nu.

Anonym sa...

Eslöv, Gröstorp, Spårvägen och Söderhamn har vardera en, Warta har två, övriga lag har inga alls. Har vad då? Svar: Svenskar i förstauppställningen. Resten av förstabordsspelarna är utlänningar. Fjorton av tjugo, alltså. Sedan finns det åtta-nio utländska spelare på andrabordet också. Är det konstigt att publiken i stort sett sviker "importlagen" som bara tycks intresserade av att köpa sig till sportsliga framgångar. Dessutom blir det förtvivlat svårt för våra ungdomar att ta plats i sina klubblag för att på så sätt kunna utveckla och förbättra sitt spel. Om vi kunde få bort den förfärliga treårsregeln för utländska spelare och sedan bara tillåta spel i ett land skulle mycket vara vunnet, men vågar förbundet? Om alla som läser detta skriver ihop en liten motion i ärendet till sitt distriktsförbunds årsmöte, så skulle det kanske, kanske kunna hända något!

boss sa...

Visst är det så. Men samtidigt är det också precis som Max konstaterat tidigare; att om man ser på Tyska ligan så finns det där nästan bara utlänningar!