söndag 20 januari 2008

Tickans bil

Jamie Lindqvist är i Vaggeryd och är där på landslagsläger. Året är typ 1997-1998.

Jamie har skadat armen och kan inte vara med och lira och är därför kvar på hotellet. Av någon anledning så har Adam Råsberg (skräll!!!) missat spelarbussen till hallen som gick för en bra stund sen.

På något sätt så får Jamie instruktioner om att han ska köra Adam till hallen och att han ska ta Tickans bil (det är lite oklart hur de kommer fram till detta men så är i all fall upplägget). Tickan har en vit SAAB 9000 och Jamie som inte ens är tjugo får ansvaret för att köra (Adam kanske inte har körkort, jag vet inte).


En viktig sak att veta är att Tickan kanske är en av de personer i pingissverige du inte vill ska bli arg på dig för han har ett helvetes humör. Alltså han är också vid det här tillfället en av de viktigaste personerna i landslaget och ingen du vill ska tycka illa om dig men sen så kan han bli så arg att man tror att han ska döda dig (har jag hört).

nåja..


Jamie kör iväg och börjar styla med bilen ivrigt påhejad av Adam och farten bara ökar och ökar. Ute på landsvägen så håller vår vän Lindqvist alldeles för hög hastighet för att det ska vara OK med polisen men det bryr han sig inte om just då. Han vill spetsa till det lite extra.

I farten så böjer han sig ner och sätter ner handen på gaspedalen, samtidigt så tar han bort sin fot från densamma och flyttar ut benen genom fönstret som han just hade öppnat. Han har en hand på gaspedalen och en på ratten. Huvudet sticket knappt upp så att han kan se och benen är ute genom fönstret. Adam skriker, triggar och hejar på!

Mitt allt detta lekande med döden så får de möte av spelarbussen och gissa vem som kör?

Jo visst är det Tickan.

Jag undrar vad han tänkte när han såg en bil som kan vara hans men med ett par ben utanför och inget huvud på den som kör.

Jamie och Adam kom fram till hallen och bävade för sina liv men Tickan måste ha missat mötet eller trott att han inbillat sig men han tog aldrig upp det.

Det var historien om Tickans bil, otrolig men sann.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tickan blir väl aldrig arg, har hört att det är en lugn o sansad personlighet.

Anonym sa...

Varför är jag inte förvånad?

Anonym sa...

Driver ni med mig...är detta sant!!

max sa...

Har hört storyn från bägge två oberoende från varandra.

Anonym sa...

Jadå, den stämmer.
Jamie har haft massor av mysiga bilresor.