söndag 27 januari 2008

Kort om Söderspelen

Att Gou Kai skulle vinna var ju ingen skräll men det fanns en del annat gott att notera i resultatlistorna.

Ojakangas mot Dahlgren slutade med Oja-seger men då Pereira inte var med så blev det inget möte där, det var lite synd. Oja åkte seda mot Kai i åttondelen utan att vara nära även om han tog ett set.

Restrepo slog ut Erik Åhman och det är en skräll för mig och då hade även slagit Hjelmer från Växjö och fortsatte sedan med en vinst mot Anders Eriksson och då en kvartsfinalplats mot Kai. Bra jobbat.

Mirek slog Mattias Ekdahl och det var väl inte speciellt oväntat.

Starkt av Arvid att slå Törna också.

Svanberg fram till kvarten där det blev stopp mot Bachstätter. Svanberg vann bland annat över Andreas Johansson från Halmstad. Bra jobbat!

Kim Nylander måste ha spelat en imponerande pingis då han gick hela vägen till semifinal. Väl i semi så lämnade han WO. Någon som vet?

Pan från Lyckeby jobbade fram sig till final vilket var mer än vad han klarade i U20.


1. Kai
2. Pan
3. Bachstätter
4. Nylander
5. Restrepo
6. Tao
7. Svanberg
8. Tong

(Kan vara något fel men resultaten från Mariedal strular lite på just HSE)

***

I damsingel elit så var det bara en spelare på plats och det var Zhang Fang. Hon totalt demolerade allt motstånd och släppte bara 12 bollar i finalen mot Sara Rask.

En totalt överlägsen vinnare och då egentligen den enda som är värd att nämna.

***

Översjö vann HJ17 efter en finalvinst över Anton Åkesson från Växjö.

Sebastian Loso sluggade sig fram till en semifinal vilket får ses som en väldigt bra insats av järfälla-sonen.

I U20 var det ännu en hemmapspelare som segrade och denna gång var det Oja som stod högst upp på pallen efter ha vunnit med 12-10 i skilje mot sin yngre lagkamrat Översjö i finalen.

Mandel förlorade med 11-9 i skilje mot ovan nämnda Oja och placerade sig på så sätt högt över sin lagkamrat Pan som förlorade mot Översjö i kvarten. Pan hade ingen chans. Bra av Översjö men svagt av en spelare på förstabordet i elitserien att inte gå längre än till kvarten på en u20-tävling.

Törna krossade Pereira för att sedan förlora mot den Översjö i semi.
1. Oja
2. Overlake
3. Mandel
4. Törna
5. Lundström
6. Pan
7. Bachstätter
8. Pereira

24 kommentarer:

Anonym sa...

söderspelen måste varit den sämst arrangerade gp - tävlingen genom tiderna!!

Anonym sa...

jasså!?

Anonym sa...

Knappast! Tycker inte det är så dåligt skött av Mariedal. När Mölndal arrangerade den tidigare var det däremot riktigt illa.

Anonym sa...

kim fick kramp i låret, både fram och bak.

max sa...

OK..
Han hade ju spelat tre femsetare i rad så.

max sa...

Hur är det med fysträningen i Falken förresten?
:)

Anonym sa...

matcherna var ju 2-3 timmar försenade och halva startfältet i klass 1 fick lämna WO för att kunna ta sig hem pga förseningen.....

Anonym sa...

Jag säger bara två gamla beprövade uttryck: SHIT HAPPENS! och DON´T WORRY BE HAPPY!

Anonym sa...

En sak det viskas om...
För ett tag sen ställde Lagledaren för Kvibille A.Karlsson en fråga till Lagledaren (muppen) I mariedals farmarlag om det var möjligt att flytta en seriematch till ett senare tillfälle. Han (muppen) orkade inte ens ringa o diskutera detta med Karlsson utan skickar bara ett sms med avslag.

Nu är det så dags för returmöte o NU vill Mariedal flytta speldatum....
Kan undra hur tankarna går i Mariedal nu när det inte gick att flytta speldatum när Kvibille ställde frågan.
Snacka om att skjuta sig i foten..

Anonym sa...

Skiiit Tävling..Aldrig mer borås

Anonym sa...

wiskas om att näsas katt själv får välja LOL

Anonym sa...

Vi spelar på det datum Kvibbile vill spela på. Muppen vill inte flytta speldatum utan det var ett önskemål från en spelare som har bott i Halmstad ett tag som ville flytta på matchen. Ordning och reda i Kvibbile tack! / Mariedalare

Anonym sa...

kallar du din egen lagledare för muppen? då är han nog en rejäl mupp :)

Anonym sa...

Sluta och gråt nu Kvibille!

Anonym sa...

Haha heter han inte muppen på riktigt då? Men visst är det trist att så trevliga spelare som det är i Mariedal ska behöva ha en så kass ledare....

Anonym sa...

Muppen som verkar vara rädd för att åka ur serien är välkommen att ringa Kvibilles lagledare innan matchen om han vill ha den flyttat eller om han vill att vi ska spela med lite F 9 tjejer om han är rädd för att de ska förlora och åka ur serien......(vilket han skyllde på senast)

Anonym sa...

tre timmar försenat är tre timmar för mycket, speciellt på en söndag då alla ska färdas hemmåt, vissa med lite längre transportsträckor än andra.........

Anonym sa...

älskar dubbel wo

Anonym sa...

Klart att vi arrangörer förstår att det är tråkigt för spelare att bli tvungna att lämna WO för att hinna med tåg odyl. men det är knappast något vi önskade. Att tekniken strulade i form av skrivarhaverering innebar att sekretariatet fick skriva alla matchprotokoll för hand. Detta var vad som låg till grund för de förseningar av matcher som uppkom på söndagseftermiddagen. Eftersom en del spelare dessutom inte kunde hålla koll på när och var de skulle spela utan var tvungna att bli uppropade blev det en hel del extra onödiga fördröjningar.

Så att påstå att det var den sämst arrangerade GP-tävlingen genom tiderna tycker jag är helt fel. Istället vill jag säga att arrangemanget var bra tack vare det stora engagemanget från funktionärer och den stora erfarenheten hos tävlingsledning när det började krisa sig.

Det finns ingenting som tyder på att Mariedal inte skulle kunna anordna en lyckad GP-tävling i fortsättningen och jag kan inte tänka mig att vi skulle bli av med GP-statusen på tävlingen.

Kom gärna med kritik till oss via vår hemsida http://svenskidrott.se/Organisation.asp?id=29407
Anonym kritik tas dock inte med någon särskild seriositet. Så vi ser gärna att ni står för vad ni säger. / Johan Andersson - Bordtennissektionen, Mariedals IK

Anonym sa...

mjau mjau

Anonym sa...

orsaken till att kvibille önskade flytta matchen tidigare i serien kan ju muppen kolla lite nogrannare
med de inblandade. sen att skylla på att det gäller en av era lirare som bott i halmstad som vill byta datum denna gång är faktiskt rätt mjukt.

Anonym sa...

nu verkar ullhararna på g

Anonym sa...

förstår nog inte riktigt. kan en spelare som bott i halmstad ett tag verkligen ha mandat att flytta matcher?? trodde det gjordes upp mellan lagens lagledare??
Tänk så många spelare som bott i halmstad genom åren..det blir verkligen nått att skriva i sitt CV
att man har makt att flytta på pingismatcher...inte bara berg alltså.

Anonym sa...

det skall jag ha med i min Curukulum Vitae som jag skickar till MC donalds