söndag 20 januari 2008

Stratospoolen elit

Jag hade på förhand tippat att Nordberg, Källberg, Karlsson eller Pereira skulle ta hem tävlingen. Tre av dessa kom till start då Pereira saknades och alla de andra gjorde sämre ifrån sig än väntat.

Nordberg flög direkt mot sin forna lagkamrat Johan Lundström med 3-2 i set efter en 2-0 och 6-2 ledning. Ingen sa det bättre än Hampus själv. Katastrof. Mandel förlorade i tre raka mot Riset från Ängby. Utan att veta exakt så tror jag att Mandels förkylning tidigare i veckan drabbade hans spel. Källberg föll med 11-9 i skilje mot Ludde Hedlund och det får väl ses som en mindre missräkningäven om att Ludde är en bra superettan spelare.

Det om favoriterna som föll men nu till helgen prestationer. Jag tänker givetvis på finalparet Brodd och Tran. Brodd född 1990 som vinnare var för mig en kanske inte en omöjlig vinnare men jag hade kunnat spelat en hel del pengar på att han inte skulle vinna. Tran som bara fortsätter att leverera toppresultat efter varandra är grymt imponerande.

Tran besegrade i tur och ordning Ostad lätt över tre set i åttondelen. I kvarten väntade Nordbergs baneman Lundström och det blev en tuff affär där Tran hamnade i underläge med 0-2. Men sedan kom den unge spårvägaren igång och jobbade in tre raka set. Semifinal mot Ludvig Hedlund och en på pappret mycket tuff uppgift men Tran verkar inte bekymras över pappret så han vann i tre raka, två av seten var stenhårda men Tran var den bättre.

Brodd slog på vägen fram till turneringssegern Kjellström från E-tuna i tre snabba. I kavrtasfinalen väntade Riset och även där gick det ganska enkelt även om Brodd förlorade ett set. Semifinal mot Svanberg och återigen en ganska lätt seger. Finalen mot Tran var en av de enklare matcherna för dagen även om en tredje set gick Trans väg. 11-3, 11-3, 9-11, 11-7.
  1. Brodd
  2. Tran
  3. Svanberg
  4. Hedlund
  5. Riset
  6. Lundström
  7. Edman
  8. Källberg

8 kommentarer:

Anonym sa...

skriv hur det gick i de andra klasserna, typ 17 och 20

Anonym sa...

Hampe tog sin revansch i h20.

Anonym sa...

i hj 20 så vann hampe mot lunddström karlsson 3a efter lagt i skilje mot hampe men karlsson va inte frisk asså han spela skilje i alla matcher i poolen och dt va inte direkt bra splare där inte ludvig larsson august krajewski som hadae matchbollar och tobias stjerna !

men men ...axel abrahamsson vann 17 och jonas johansson kom 2a fredrik nordahl överraskande tre med pernhult !

Anonym sa...

Tack för den solklara informationen

Anonym sa...

starkt av brodd alltså..verkar ju inte varit hotad

anonym sa...

mycket bra gjort av Brodd om han inte var hotad
men nog ännu starkare av Tran som verkar tagit en del starka vinster

Anonym sa...

grattis brodd! du blir stadigt bättre o bättre. du är värd framgångar..

Anonym sa...

Hur gick det för den där trevliga handikappdeffen från södertälje?