fredag 18 januari 2008

Stratos-poolen

Har gett denna tävling för lite uppmärksamhet den ör ju en av de största tävlingar vi har, störst om man frågar Stratos.

Det är 47 anmälda i Herrar Elit och de seedade är:
Källberg
Svanberg
Nordberg
Ostad
Bennborn
Brodd
Rosenberg
Edman

Det finns en hel del andra spelare som är bra på plats tex Andy Pereira, Ludde Hedlund, Juan Vila, Mattias Karlsson, Johan Lundström, Juan Restrepo. Några som jag följer lite extra är annars Johan Eriksson och Mattias Ekdahl.

De som jag tror kommer att komma långt om de inte slår ut varandra är följande fyra:
Mats Källberg
Hampus Nordberg
Andy Periera
Mandel Karlsson


Källberg och Nordberg har jag sett mötas två gånger i år och det står 1-1 i deras möten, i det ena var Hampus helt överlägsen innan Källberg bröt pga skada. I det andra mötet så vann Källberg med minsta möjliga marginal i elitserien. Pereira är alltid bättre på turneringar än i lag så jag tror att han kan överraska. Mandel har om jag tolkat allt rätt varit sjuk ett tag men annars så har han goda möjligheter att slå många av de seedade.

Vem tror ni överraskar positivt?

31 kommentarer:

Anonym sa...

Tror Svanberg kommer skrälla, om man nu kan säga att en finalseedad kan skrälla. Med tanke på startfältet och att han är deff vore det ändå en lite skräll om han höll sin seedning. Go Robban!

max sa...

Intressant resonemang..

En finalseedad som överraskar för att han är deff. Kan det vara så att vårt poängsystem är missvisande?

Anonym sa...

jag menar inte att poängsystemet är missvisande. Svanberg är så bra och väl förtjänt av sina poäng och sin seedning. Däremot finns det väldigt många i det startfältet som inte är lika högt rankade som är väldigt bra mot deff. Han gjorde väldigt bra ifrån sig i serien senast men det var längesen han vann en tävling mot så många oerhört kvalificerade spelare. Jag tror det är dags för honom att göra det nu.

Anonym sa...

någon här inne som sett en match mellan svanis och Bennborn? Det har inte jag (o lika glad för det e jag) :)... Nu till frågan, vem vinner när dom möter varandra?

Anonym sa...

Det skulle nog vara en intressant match att se men jag tror Svanberg vinner den. Han är bra på att dra mot deff (tro mig, jag vet) och bra på att läsa skruv. Som extra vapen har han sitt anti som är väldigt jobbigt att möta när man är deff. Lösa oskruvar eller hårda flacka smashar som blir hårdare ju mer underskruv du har i skäret. Fast Bennborn är lurig. Det skulle vara en mycket intressant match att se.

Anonym sa...

har sett Bennborn- Wallgren. Inte mycket att hänga i julgranen kan jag säga...

Anonym sa...

tror bennborn brukar vinna oftast va ja vet/pierre

Anonym sa...

Fattar ni nu varför man inte kan seeda på poäng, är det rätt att en spelare som går med jämn kvot i Elitserien är oseedad i det startfältet. Mam kan väl inte säag att han e oaktiv i sitt spelande heller.
Om man seedar på poäng blir alltid stockholmarna för högt seedade, eftersom det går o tävla nästan varje helg där utan att gör a ngn längre resa.

Anonym sa...

haha vilken loser flytta till sthlm o sluta gnälla om du tar det så illa! va ska man gå på då när förbundet inte vill göra en dataranking? pajasseedning blir det om man ska gå på känsla

Anonym sa...

kolla på tennisen vad e skillnaden?

max sa...

Om ni avser ATP poäng så är det en sak och inte tävlingspoäng. Pereira och Mandel spelar inte så många klassningstävlingar då de ofat spelar landskamper eller landskampstävlingar vilket medför att de inte kan tävla så mycket annat utanför seriesystemet.

Poängsystemet idag är värdelöst och denna seedning är bara ett av många exempel på det.

Pereira och Mandel är världsrankade och borde väl i sådant fall kunna premieras med en seedning före poäng i klass E, eller?

Anonym sa...

Förslag på en rättvis ranking!!??

- I 1:a hand utifrån världsranking

- I 2:a hand utifrån Förbundkaptenernas subjektiva sverigeranking (ca 50 spelare)

- I 3:e hand utifrån erhållna spelarpoäng i klassningsklasserna

Anonym sa...

bennborn har vunnit i princip alla möten men svanen, tror han endast har torskat 1 gång

Anonym sa...

Rättvis ranking där subjektiva egenskaper vägs in, det var kul :)

Anonym sa...

dataranking hallå

Anonym sa...

Lei verkar het, men han verkar lite för bra för att "orka" möta er credddddds.....

Anonym sa...

Det är en mycket relevant frågeställning när man ser att ex. Mandel är oseedad medan andra mediokra kalkoner blir seedad. Givetvis ser jag att Castro och Mandel tävlar mer i "sina" klasser men dom tävlar faktiskt och det är ju det som är hela poängen. Dom ligger inte på soffan som vissa uttrycker det.
Vad säger du till detta Mr. Lönn?
Med dataranking så hade detta jämnats ut och dom hade fått en rättvis seedning.

Anonym sa...

ja håller med göran helt ut! tycker att poängsystemet e skitdåligt! men att seedaa på känsla e minst lika dåligt, man måste gå på resultat ,inte vilket namn man har lr va man gjort innan det e nuet som räknas! datatanking speglar allt ,så e det! o fram till dess e det ju upp till alla o tävla om man vill ha en seedning.seedning betyder inte att man e bäst ,det betyder man har tävlat mkt o fått många placeringspoäng! tycker också att tävling o serie e helt två olika sporter i sig! vissa blir bättre på tävlingar o vissa e bättre på serie! så tex att seeda nån som går bra i serie e bara blabla för mig! tävlingsresultat för o bli seedad på tävling men det e i min värld! hur en klass 4 kan bli seedad i herrar 30 på veteran sm e för mig otroligt korkat fast spelaren e duktig! om alla skulle tänka så skulle våra ungdomar inte ha nån o tävla med på helgerna alls! ligger mkt i va ja säger men alla här verkar vilja gå på känsla. men som max sa världsrankade spelare ska förstås tas tidigare än poäng i elit! o sen den personen som snacka om sthlm hit o dit lägg ner! man kan ju inte skylla på var man bor för att man inte kan tävla så mkt! sen kan ja hålla med om att spelstandarden i sthlm e sämre än neråt landet,men det vet ju alla redan/pierre backhand lönn

Anonym sa...

jag e helt övettygad om tävlingsansvariga bara skulle gå på känsla så skulle det bli mindre starter på tävlingarna o klubbarna tjänar mindre pengar. o sverige får ännu mindre chans o hävda sig i världen. för pengar E A O O.

Anonym sa...

hur seedar man p12 p13 p15 hj17 hj20?

Anonym sa...

ok, är inte så insatt i vem som blev eller inte blev seedad på veteran-SM...men tycker att man borde seeda efter vad spelarna har presterat i veteranklasserna innan å inte vad dom presterat i poängklasser (jämför ungdomar) så pierres resonemang faller lite där...fast jag vet som sagt inte om den spelaren som gick före har några såna meriter eller inte, var bara en tanke...

Anonym sa...

Pierre jag har försvarat dig innnan, men i frågan om seedning har du faktiskt inte en siffra.
Om man bara seedar på poäng kan det ju bli så att det ganska ofta blir så att Elitseriespelare blir oseedade i i halvruttna Elitklasser, inte för att dom vart inaktiva men helt enkelt inte hunnit tävla.
Om man tar en vanlig medioker Div 1 spelare (inget fel med det då jag själv är en av dom) så spelar dom 4 seriesammandrag på ca 6 månader, utom södra som har 7 sammandrag.
I Elitserien spelar man 18 omg på mindre än 4 månader. Under denna period är det ganska svårt o tävla så mkt eftersom der måste tränas ngn gång också.

I ungdomsklasserna när man rankar får man tillgodoräkna sig dom bästa placeingspoängen från ett visst antal tävlingar ( dvs dom bästa tävlingarna man gjort) vet inte om det är 6 tävlingar eller ngt.
Borde man inte kunna ha ngt liknande i Herr o damklasser, man får tex tillgodoräkna sig sina poäng för dom 4 bästa tävlingarna man gjort.
För systemet som det är nu e helt värdelöst, det innebär att man kan åka o samla på sig 15 pinnar varje helg o sen bli högt seedad utan att egentligen gjort ett enda vettigt resultat.
Ni som jämnför med tennis är det inte så att vissa tävlingar inte alls går enbart på aktuell ranking.
Har för mig att Wimbledon väger in tidigare år i sin seedning. Men jag är inte säker i den frågan.

Anonym sa...

Istället för att gnälla att vi inte har en datarankning på en blogg skriv en motion till svenska om det istället så händer det något istället.

Anonym sa...

hur går det på stratospoolen tro?

Anonym sa...

e inte dom flesta spelarna som spelar elitserien sverigerankade? o varför måste man dela ut poäng om dom inte e värda nått:) vad står poängen för? inget enligt er!
sen e det så att en superettanspelare måste ju ta mkt mer poäng på mindre tävlingar än e sämre spelare:) kul att folk blir arga ja e glad alla fall:) pierre lönn e inte bitter bara intresserad av klockrena regler!

Anonym sa...

För att avsluta den här diskussionen som ni haft. Om man ska seeda på poäng eller inte.
Vem som helst som kan lite om pingis fattar ju direkt att den här seedningen är helt uppåt väggarna fel. Rent ut sagt pinsamt, så nu måste svenskan göra ngt åt att det inte finns en vettig dataranking och det genast.

Sen borde onekligen Mandel o Fidel vara seedade ändå pga sina världsrankingar men jag är lite osäker på vad reglerna säger om det.

Anonym sa...

bra jens dataranking nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/pierre

Anonym sa...

Reglerna är solklara.
I DM gäller distriktsranking.
Eftersom många distrikt inte har distriktsranking blir det poäng - om inte arrangören i inbjudan har sagt annat!

Om en bloggare kommer på en tävling - typ Pirre eller Classe - och inget står i inbjudan - har Du rätt att bli seedad enligt poäng!!

§ 21. Lottning /Seedning
Lottning skall genomföras enligt SBTF:s ”Manual för lottning”.

Lottningskontrollant, utsedd av SBTF eller SDF, alternativt Överdomare, skall vara närvarande samt se till att lottning och seedning utförs enligt SBTF:s föreskrifter som fastställts av SBTF i "Manual för lottning".

§ 21 a Seedning
Den gällande riksrankingen skall alltid ligga till grund för seedningen. Vid behov kan hänsyn tas till gällande distriktsrankingar. I så kallade poängklasser (elit, klass 1 , 2 och 3) kan också hänsyn tas till uppnådda placeringspoäng.

Seedning fastställs enligt respektive SDF:s bestämmande.

Seedning i svenskt mästerskap, se §15 a i regler för mästerskapstävlingar.

§ 21 b Seedning av cuptävling
Antal deltagare/spelare Antal seedade
2
4
8
16
> 128 32 om arrangören så finner lämpligt.

Avvikelse från detta får ske om så anges i inbjudan till tävlingen.

§ 21 c Seedning av pooltävling
Antal pooler Antal seedade
2-3 2
4-7 4
8-15 8
> 15 16

Avvikelse från detta får ske om så anges i inbjudan till tävlingen!!!!!!

Föreslår en egen tråd på bloggen för genomtänkta motioner till SBTF:s årsmöte.

OBS Motionen skall först gå till SDF för utlåtande!!!

Anonym sa...

haha vilken soppa då e ju veteran sm felseedat på regler lr?

Anonym sa...

tror veteran sm räknas som samma som seniorsm! ja tycker det e bättre o köra oseedat jag e med på det:) /pierre

Anonym sa...

många tycker saker men det finns inga klara regler det e skumt:)