måndag 28 januari 2008

Viktiga poäng vanns och tappades

Warta-Halmstad 0-5 (1-5)
Trodde bara på Månsson här och det mot Dawei men han föll i skilje med 11-7 och då blev Warta nollade. Warta ligger riktigt illa till nu och om man inte plockar poäng snart så kan det bli nedflyttning.

Gröstorp-Falkenberg 3-5 (2-5)
Falken spelar med Monrad och det innebär att deras andrauppställning är fruktansvärt stark. Stenberg fortsätter att vinna allt och är just nu en av de absolut bästa spelarna i elitserien. Monrad slår Hong (varför detta formtapp?) och är kanske på väg mot något snart och då är Falkenberg en finalkandidat. Andreas Ohlsson slog An Shu och när sedan Nilsson pressade Rydén till skilje så var poängen nära för skåningarna men de räckte inte hela vägen fram då Rydén var helt överlägsen i skilje.

Spåret-Ärtemark 4-4 (3-5)
En jämn tillställning där Wang Qings vinst över Kassakon visade sig vara helt avgörande för matchutgången. Hajen och Zögge slog Wang Jian Feng men Gui Kai var dem sedan övermäktiga. Asmussen visade fin form och slog Sjöstedt och sedan även Wang Qing. För spåret räckte dock bara detta till en poäng då Sjöstedt slog Kassakon i sista matchen.

Söderhamn-Rekord 5-2 (5-3)
Precis som coachen tippade så tog Chen Jian sina och resten förlorade sina för Rekord. Själv så trodde jag att Robert Eriksson skulle kunna slå antingen Pidde eller Hampus men där fick jag fel. Söderhamn visar ännu en gång att man är ett topplag.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Efter Hongs 2 läggmatcher mot halmstad så har han helt tappat focus i sitt spel.Att han förlorar mot en stabbig och otränad monrad finns bara inte!Stenberg leker ju bort monrad fullständigt!

max sa...

bra då slapp jag säga det. Precis min teori.

Anonym sa...

varför kör dom med läggmatcher? satsar dom pengar?

max sa...

Det finns så vitt jag vet inga bevis för läggmatcher.

Men det finns en hel del teorier om vad som ligger bakom, inte bara från mig.

Anonym sa...

Det finns mer än teorier, har jag hört, och har det som jag hört stämmer så går det nog att kolla men jag håller mig anonym

max sa...

Detta ämne är rätt känsligt så man kanske ska vara försiktig innan man anklagar folk.

Men samtidigt så måste vissa av grejorna upp till ytan.

Anonym sa...

Fast iår har vi väl fler belägg för detta än någongsin? Jag kan tänka mig att vissa tycker vi är fullstäninga idioter vi betalar dem en lön sedan så får de mer inkomster vid sidan av p.g.a. detta antagligen skrattas det en hel del i något annat land när när planerna görs upp vilka som kommer o spelar

max sa...

Vi ska inte dra alla över en kam men det finns ett problem här som jag inte tror pingisfolk vill tro är sant.

Anonym sa...

tyvärr är det så, inget nytt men nu lite mer "öppet! än tidigare p.g.a. vissa omständigheter

max sa...

Vissa matcher och även uteblivna matcher har tagit upp problemet till ytan.

Frågan är vad man kan göra åt det?

Anonym sa...

jag har hört att en viss tränare som förekommer här ibland blivit "rasande" och börjat "härja" en del och förhört sig runt

max sa...

För att man pratar om läggmatcherna eller är han upprörd över läggmatcherna?

Anonym sa...

Upprörd över läggmatcher, att det förekommer av nåt slag det känner väl de flesta

Anonym sa...

släng ut kineserna!