torsdag 17 januari 2008

Slovenien

PG möter hemmaspelaren Sas Lasan som är rankad 285a i världen så här får man väl anse att PG är favorit. Skulle PG vinna så väntar vinnaren av skönspelande Apolonia och Primorac. Alla minns väl hur PG servade ut kroaten tidigare år? En bra lottning för vårt servefenomen.

Robert Svensson möter Chiang Peng-Lung som Jon Persson slog på SOC och jag undrar om Robban kan göra en lika fin match. Svensson slog ut Duran från Spanien med 4-2 för att komma in i turneringen.

Den högerhänte Slobodan Grujic från Serbien som är rankad 71a i världen möter i första omgången Axel. Johan är rankad 152a men har ju en förmåga att pressa bättre spelare om hans försvarspel håller och det ska bli intressant att se om det räcker idag. Vinst här och så väntar förmodligen toppseedade Li Ching som bara ska slå ut Sereda (Fabbe slog honom på SOC). Axel vann mot tjeckiske Jancarik (263a) för sin plats i turneringen

Jens möter Chang Yen-Shu som är en högerhänt backside-penna från Taipei rankad 86a i världen. En match Jens ska vinna enligt mig. Jens utslagen med 4-2. Jag hade förväntat mig en vinst.

Stefano Tomasi som slog Willie Henzell vann även över Jon Persson med 4-2 och slog på så sätt ut JP. Hade varit kul att se Henzell mot Jon. Tror att Jon hade fått problem i BH-diagonalen trots att han pressar bra därifrån.

Matilda Ekholm är enda från damerna som är kvar i turneringen efter att även Jonsson förlorat i kvalet. Matilda ska möta Sandra Paovic (59a) från Kroatien i första omgången vinst där är en skräll då Matilda är rankad 109a. Matilda blev tyvärr utslagen i en jämn sjusetare där kroatiskan var den starkare i slutet.

Fabian vann första matchen i u21 i utklassningsstil över Kriston från Ungern. I nästa omgång väntar duktige Chodorski från Polen. Skulle Fabbe vinna även där så väntar toppseedade Patrick Baum från Chermany.

9 kommentarer:

Anonym sa...

chiang peng lung lirar inte i bundesliga....

max sa...

Helt rätt.. blandade ihop honom med Chu Yan leung.. efternamnet lurade mig, tack.

jag ändrar direkt.

Anonym sa...

Kunde vara roligt om grabbarna kunde få vinna lite matcher i huvudturneringarna nu, snart måste de blomma ut, o det kanske räcker med att en överraskar lite,så hänger de andra på.

Anonym sa...

det känns som "utblommningen" skulle ha kommit lite tidigare efter alla chanser dessa herrar fått, efter alla år där de harvat i kvalmatcher och rykt i första eller andra omgången så börjar man ju undra. KOM IHÅG att det inte direkt är några ungdomar vi talar om. Jens fyller 29 i år, Robban fyller 25, PG fyller 26 och Axel 23. Vet att det är svårt att jämföra generationer men när Sverige på 80-talet blev en stormakt i pingis slog alla våra stjärnor(Äpplet,JO,Jörgen,Ekan,Benke,Tickan) igenom innan de fyllt 20. Och då menar jag slå igenom i världstoppen, ex. JO-Äpplet i EM-final då JO var 16 och Äpplet 19. Frågan är given, är det värt att satsa på killar som närmar sig 27-28 och fortfarande harvar runt i första omgången på touren? Borde inte genombrottet ha kommit med tanke på alla chanser??

Anonym sa...

nja... vilka ska ut då?

menar inte kan du räkna ut en 23 åring som förredetting. sen e det ju just dom som du nämner som har chans att gör något, efter dessa herrar e det ju ganska tunt med spelare ända ner till 91:orna. som jag hoppas får chansen inte bara i wjc utan på riktiga touren om nått år. men än så länge hoppas jag att robban, axel och pg tar några kliv till upp på världsrankingen så att dom unga har några att jaga !

Anonym sa...

På tal om 91:orna. Såg i uttagningen till Safirs WJC att Översjö inte var uttagen som landslagsspelare. Måste va länge sen det hände senast. Well, han har väl inte rosat marknaden på sista tiden. Spelade dåligt både i VM o på WJC i Tyskland. Handskadan är säkert anledningen. Men om han inte var återställd borde han väl heller inte ha åkt dit.

Anonym sa...

menar inte att axelqvist är en föredetting men med alla de chanser han, och de andra har fått och inte tagit den är det ju inte mycket som talar för att det händer i framtiden heller..håller med om att det är riktigt tunt efter Robban,PG och Axel och det är just detta som är så skrämmande..det har satsats i många år på dessa(Team Peking herregud, kan ju börja med att vara top 100 i världen)
och ändå har inte genombrottet kommit. När vi nu börjar inse att det inte blir några stjärnor av dom är det som sagt långt till nästa generation. Jon o Fabian är väl de enda i åldern 86-90 har visat att de håller hyfsad internationell klass på seniornivå. Jon har inte fått lika mycket chanser som de äldre ännu och jag hoppas att han kan ta ett kliv nu..känns som att han e på g och om fabian får chansen på protouren nu så kommer han ta skalper kan ja lova, och det är inte förbundets förtjänst isåfall.

max sa...

Jag tror att det här är första gången Fabian slipper ta alla kostnader själv och hade figge varit med så hade inte Fabian varit med.

Anonym sa...

precis