söndag 20 januari 2008

Spångapoolen Elit

Kassakon var på förhand storfavorit och jag hade sett fram emot att se honom möta Ostad med tanke på deras senaste möte och allt som hände i samband med det. Nu blev det inte så då Ostad inte var på plats. Med anledning av Ostads frånvaro så blev det inte heller någon intervju denna gång.

En dagens skrällar var att Joachim Öhman gick till slutspel, första gången för honom i en elittävling. Sen ska jag ärligt säga att det inte var några superlirare han slog ut. Med det sagt så vill jag inte ta ifrån Jocke något då det var bra gjort av honom oavsett.

Jönsson var chanslös mot Höglund i åttondelen medan Tim Bergman höll på att vinna över Pierre Lönn. Ankarcrona var aldrig riktigt med mot Singh. Jesper Berglund åkte mot Gurra. Tobbe Bergman som var seedad förlorade i poolen mot Jamile Lindqvist och tappade då sin seedning och mötte därför Otto i åttondelen och den vann Otto efter att Tobbe underpresterat.

Kvartsfinal:
Singh kontrollerade Otto i sin kvart utan några större problem. Martin vann i spelet bh mot bh och det är starkt. 3-1.

Gurra pressade Kassakon till fyra set och hade smyg på ett skilje men ett par bra bollar och någon turboll för rumänen och vinsten var klar. 3-1.

Jamie visade inte någon nåd när han mötte Lönn och vinsten var given. 3-0.

John Nilsson som slagit ut Jocke i sin åttondel mötte Höglund och var där mycket starkare i loop mot loop. John vann rättvist.

Semifinal:
Kassakon mot Jamie och en spännande match att vänta. Kassakon spelade något stereotypt i början och varierade sig lite gällande vart och placering vilket ledde till att Jamie kunde ta hem det första setet. Desto längre matchen pågick så ökade rumänens variation och det blev svårare och svårare för Jamie att vinna bollarna. Vid ställningen 1-1 och 5-5 så brände Jamie två enkla bollar och då egentligen chansen att vinna för sedan var han inte med längre. Kassakon tog tredje och vann sedan stort i fjärde. 4-1.

Singh mot Nilsson och mycket jämna set där det var kämpavilja från Nilsson mot kallt yttre från Singh. Martin förlorade andra set efter ha tagit igen 2-9 till 10-9 och sedan bytt setbollar med John fram och tillbaka. I nästa set så var det Martin som knep det jämna setet och i det sista setet så var det siffermässigt ganska jämnt men Martin var klart bättre. 3-1.



Final:
Kassakon mot Singh. En inte speciellt bra match och inte så rolig att se på. Kassakon dominerade men tappade helt plötsligt konceptet och Martin vände på steken. ledningen flög fram och tillbaka och inför skilje så var det helt öppet om vem som skulle vinna. Martin spelade klart bäst men hade alla marginaler emot sig och med samma flyt som Kassakon hade så hade Martin haft en 6-0 ledning men nu stod det istället 3-3 och Kassakon var bättre på slutet så Martin hade verkligen behövt en bra start. Kassakon vann och det välförtjänt även om han inte imponerade så mycket denna gång som han gjort tidigare under säsongen.

21 kommentarer:

Anonym sa...

ja lönn e en jävel på o vända matcher! men mot jamie va han stenkörd:)

Anonym sa...

höll på o förlora max:) ja hade ju inte änns matchboll imot mig! fast ja tog inte en serve rätt på hela matchen! o så blev ja som ett asplöv varje gång tim stötte sin silver normark backhand ruggit:) tyckte det också va kul med öhmans prestation han slog väl nån klass 1 alla fall:)/pierre

Anonym sa...

Öhman fortsatte prestera i klass 2. Slog Nosse.

Anonym sa...

Starkt av Jocke, på väg mot klass 1

Vilka slog han ut i elit-poolen?

Anonym sa...

magnus larsson skepptuna/pierre

Anonym sa...

och P-E Svensson Spånga. Vann poolen gjorde Jesper Berglund

Anonym sa...

då slog jocke 2 klass ettor då e han värd o gå upp:)/pierre

Anonym sa...

Spångapoolen var i alla fall en välorganiserad och kul tävling.

Jag blev överaskad hur bra allt fungerade. Bra gjort Spånga BTK !!!

max sa...

Du hade gren Pierre och en hel del flytbollar och hade Tim spelat bara aningen bättre så hade du förlorat.

Starkt jobbat av Jocke att slå Nosse! Jag vet att jocke är mycket nöjd med sin insats denna helg och det ska han vara.

Men värd att gå upp är man först när man har tillräkligt med poäng. Allt annat är snack.

jag håller med om att tävlingen flöt på bra och jag gillade arrangemanget även om borden är piss.

Anonym sa...

det e garanterat sthlms sämsta bord! o max du har rätt ja hade gren både i fötterna o båda armarna:) tur däremot förtjänar man :))/pierre

Anonym sa...

Det var med stor tvekan jag anmälde mig till Spångapoolen då jag knappt vunnit en enda match tidigare i den där skruvlösa hallen med blanka bord, men idag hade jag en bra platta på forehand och då satte man några steinforehands på pigga ben. Lite surt slutande dagen dock då man brände i semi i H2 trots 9-8 ledning i skilje mot Openheimer. Hade sett fram emot att möta Mick i finalen! Mick ägde helt i finalen och visade att han är betydligt bättre än klass 2a. men det visste väl alla innan ändå.

Anonym sa...

du får vinna täljepoolen öhman

Anonym sa...

Haha, det blir inte lätt men om jag skulle lyckas med det är det den sista klass 2 tävlingen jag får spela på några år...

Anonym sa...

Fty fan vad dålig spånga e som klubb! Dåligt arrangerat dålig speaker, och en galen Janne Lindstedt

Anonym sa...

Allt kassakon behöver nu är en båt han kan fästa eko-lodet i. Blocket nästa...

Anonym sa...

Ja, och då kan han ta den tillbaka till sitt kära Rumänien igen

Anonym sa...

Openheimer måste gjort en stark turnering, slog Jocke och gick till final i klass 2.

Mick är ju faktiskt lite för bra för de här sammanhangen så där är ju inte mycket att göra.

Vad blev det i finalen förresten?

Hur många poäng har du Jocke?

Anonym sa...

Jag fick 42 poäng sade Vidar.

Anonym sa...

Vidar?

max sa...

Vidar Svensson, spånga.

Anonym sa...

Jocke var obarmhärtig mot Nosrat som mest fick springa och hämta bollar i hagen hela tiden.